Четвер, 25.04.2024, 22:51
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Вересень » 8 » Бурштинці виступили на захист каналу ТВі
14:42
Бурштинці виступили на захист каналу ТВі
У суботу в 10 годині на центральній площі Бурштина відбулося віче на підтримку каналу ТВі.
Віче відбулося з ініціативі міської ради міста, яка також відгукнулася на заклик журналістів ТВі з проханням про підтримку.
"Ми зібрали це віче, щоб на ньому висловити своє ставлення загалом щодо дій нинішньої влади до засобів масової інформації" - зазначив міський голова Петро Курляк. Міський голова висловив жаль з приводу того, що багато українців в найвідповідальніший момент - коли треба захищати свої права і свободи - чомусь вибирають інше, не суттєве. "Ми спеціально зробили віче на 10 годину, бо знаємо, що о 12.00 розпочнеться всеукраїнська акція в підтримку журналістів ТВі - продовжив Петро Іванович - і ми хочемо, щоб ви змогли побачити, що вся Україна зараз захищає цей канал. Як у 2004 році захищала "5 канал"
Голова Галицької районної ради Петро Стрембіцький, котрий був присутній на заході, зазначив:  "Шановні бурштинці. Скільки б нас не було, але ми є. І це дуже добре. Сьогодні не 2004 рік. Але ми бачимо, що сьогодні робиться з каналом ТВі. Їх закривають, відкривають безліч різних надуманих кримінальних справ. Їх підтримують. Але не так, як у2004 році. Я не знаю, що сталося з журналістами.... Стояти осторонь і дивитися, як закривають останній канал у нашій державі, який щоденно каже правду?! Всі ж інші говорять, що життя справді покращилось. Один ТВі говорить, що манна небесна не впала, що все насправді не так. Ми стоїмо перед жовтневим вибором. Вибором до Верховної ради. Якщо ми й тут програємо, тоді нам вжежоден канал не допоможе".
Присутні на віче прийняли звернення до Президента України, до Прем’єр-Міністра України та до голови верховної ради України.
Текст звернення буде надруковано у наступному номері газети "Бурштинський вісник".

Довідка - канал ТВі - ТВі (вимовляється як ті-ві-ай) — український телеканал, який почав мовлення 17 березня 2008 року. Телеканал покриває 60,5 % міст з населенням більше 50 000 людей і 85 % кабельних мереж України. Мовлення здійснюється переважно за допомогою супутника AMOS 2 (4° зах. д.). 60 % глядачів телеканалу є абонентами компанії «Воля».
Телеканал ТВі з 2010 року називається одним з небагатьох, якщо не єдиним, незалежним українським телеканалом. За даними дослідження, проведеного в червні 2012 року Академією української преси, новини на ТВі оцінюються як більш збалансовані, ніж на інших національних каналах. Видання The Global Journal відзначало, що телеканал справедливо надає ефірний час опозиційним партіям і зачіпає такі суперечливі теми як особисте багатство правлячих еліт Україні та державні закупівлі, а також повідомляє про корупцію та ухиляння від податків вищих чиновників.
Переглядів: 1376 | Додав: vovak | Теги: Курляк, ТВі, Стрембіцкий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 4
1 Володимир  
0
СВОБОДА СЛОВА по свободівське у м.Бурштин.

Сьогодні,08.09.12р.,близько 10.00 годин місцева влада проводила віче на захист свободи слова стосовно відключення від кабельних мереж телеканалу ТВІ.Організатори мітингу місцеву громаду не повідомили,тому крім адмінресурсу – місцеві депутати,працівники виконкому,КП «Житловик»,ДНЗ,шкіл та випадкових перехожих нікого не було.Спочатку усе йшло за сценарієм підготовленим міським головою м.Бурштин від ВО «Свобода» Курляком П.І.Виступали з пафосними промовами наперед підготовлені оратори,в тому числі міський голова.У своєму виступі Курляк П.І. повідомив завідомо неправду (а по простому брехливу) інформацію ,що місцева телекомпанія «РАІ» відключила у кабельній мережі телеканал ТВІ.На мітингу який проходив перед центральним входом у телекомпанію «РАІ» був присутній генеральний продюсер,тележурналіст Русиняк Андрій.Після цієї полумяної промови Курляк П.І. запропонував усім присутнім,хто має бажання виступити на віче.Звичайно Русиняк А.І.,який чув абсолютну брехню від мера міста,вирішив спростувати завідомо неправдиву інформацію. Підійшовши до мікрофона журналіст узяв його в руки і тільки почав говорити,як Курляк Петро, мер-свободівець, брутально вирвав мікрофон з рук Русиніка А.І.Отака свобода слова по свободівське.А в цей час в м.Бурштин мер Курляк П.І. всупереч Закону України про доступ до публічної інформації заблокував сайт Бурштинської міської ради.Вперше за історію м.Бурштин за інціативою свободівця Курляка П.І не проводиться відіоаудіоархівація засідань сесій Бургштинської міської ради,що дає можливість меру підробляти рішення сесій.Маючи абсолютну владу у м.Бурштин ВО «Свобода» знищує свободу слова,бо їм не потрібно,щоб громада міста знала про постійні афери свободівців з бюджетом та землею,які постійно робить мер і його молода креативна команда у нашому місті.

2 Іван  
0
Це був певно коментар ТК РАІ, котрі й перевели ТВІ в формат платних каналів (якщо не виключили:)
Дуже безграмотний каментар, щоб подумали, що писав якийсь селюк. А те що РАІ вже давно під регіоналами - знають у Бурштині всі.
Мені також прикро, що я не можу тепер дивитися ТВі, а що на мітинг не пішов - копав картоплю.
Дуже хотілося б,щоб ваш сайт подавав більше новин з життя міста.
Дякую.

3 свободолюбивий  
0
Шановні краяни! У неділю, 9 вересня, відбудеться зустріч з
представниками Об'єднаної опозиції, в якій візьмуть участь:
Олександр Сич - голова Івано-Франківської облради, заступник голови ВО
"Свобода";
Дмитро Шлемко - народний депутат України, член фракції "Блок Юлії
Тимошенко - "Батьківщина";
Володимир Шкварилюк - голова ІФ ОО "Фронт змін";
Ігор Шумега - представник Крайової організації "Народний рух України".
Зустірч відбудеться о 16.00 за адресою: м. Галич, вул. Ярослава
Осмомисла, 1, Будинок культури.

4 василь  
0
телеканал раі це промосковське падло подпвіться їх фірмові кольлри на емблелмі російський триколор. Русиняк це виквчувач бюджетних грошей з районних ТРК.

Ім`я *:
Email *:
Код *: