П`ятниця, 19.04.2024, 16:31
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 3 » Бездонна прірва горя і скорботи…
12:24
Бездонна прірва горя і скорботи…

18 лютого в читальній залі масової бібліотеки відбувся захід «Нескорений Майдан: День гніву. День болю. День смутку», приурочений вшануванню подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. Участь взяли  учні ЗОШ №2 та активний громадський діяч Бурштина, учасник подій на Майдані Іван Городецький. Розпочала  зустріч Марія  Куйбіда, прочитавши вірш «Весна’14». Минуло два роки від того часу, як в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській загинули герої, яких народила Революція Гідності. 
Безстрашні захисники свого народу... Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності. Українські Ангели загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну у грудні 2013 – лютому 2014 років, нині не під силу нікому. Коротко про події, що відбувалися, розповіли Юлія Черевата та Володимир Гудзь. Не могли залишити байдужими  жодного з присутніх  поезії,  які прочитали  Юлія Гула, Ірина Войцехів, Тетяна Гапуренко, Юлія Притула, Ольга Венгер, Тарас Росподнюк, Мирослава Качмар, Олег Коваль.   
Гідність, відданість та патріотизм сьогодні засяяли новими гранями, стали своєрідним поштовхом для переосмислення глибокої суті людського буття. Іван Городецький  зауважив, що Українська нація народилася тоді, коли в її обороні впала перша крапля червоної української крові на чорну українську землю, що історія українського народу – це історія героїв України, це діло людей, які віддали всі свої сили, і своє життя для добра Українського народу, його свободи і державності, могутності і процвітання. Для молодих українців важливо знати, що історія України  –  це діло:  козацьких полків;  Легіону Січових Стрільців; Української Галицької Армії;  Армії Української Народної Республіки; Організації Українських Націоналістів;  Української Повстанської Армії…  і Небесної  Сотні. Люди, які загинули на Майдані, ціною власного життя змінили хід історії України. Це – люди, які поклали власне життя за демократичні зміни в нашій рідній Україні.  Прочитавши вірш, написаний в  Києві  на Майдані, Іван  Г. сказав: “Небесна Сотня – дійсно Герої України. Вони завжди були в меншості, без такої зброї, як у “Беркута”, і без будь-якої підтримки влади. Але вони не здавались. І боролись. Боролись до останнього подиху. Вони боролись за надію. Надію на краще майбутнє, за щастя їх близьких». Своїми спогадами про перебування в Києві на Майдані поділилася Марія Куйбіда. Тяжкий шлях уже позаду, але емоції й спогади завжди житимуть у наших серцях. І  ми ще не раз згадаємо  ті події,  кривавий шлях і закарбуємо у серці «Небесну Сотню», яка тепер на небесах! Хвилиною мовчання вшанували загиблих героїв Небесного Війська. Вони віддали за нас усіх життя, Герої з нами, Герої не вмирають! Тож будьмо ж гідними великої слави Героїв України!
Марія  Куйбіда, головний бібліограф
Бурштинської масової бібліотеки

 

Переглядів: 628 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: