Середа, 24.04.2024, 10:18
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Квітень » 12 » Андрій Іваськів: потрібно разом працювати над головним завданням - залученням інвестора у Бурштин
07:42
Андрій Іваськів: потрібно разом працювати над головним завданням - залученням інвестора у Бурштин

У жовтні минулого року в державі відбулися вибори до місцевих рад. Бурштин делегував право представляти інтереси своєї громади на обласному рівні місцевому підприємцю, члену партії «Батьківщина» Андрієві Іваськіву. Нині Андрій Степанович ділиться з бурштинцями своїм баченням розвитку міста та розповідає про роботу у раді.
- Андрію Степановичу, депутатська фракція ВО «Батьківщина» на сьогодні у обласній раді налічує 18 депутатів. Це друга за чисельністю фракція ради піся БПП, тож ви, певною мірою, можете багато чого вирішувати. Проте нещодавно ваш лідер Юлія Тимошенко заявила про перехід в опозицію. Як працюватимете в області?
- У нас в обласній раді ведеться політика такого типу, як і в міській раді Бурштина. Зараз немає фактичної опозиції. Є розуміння важливості прийняття тих чи інших рішень. Адже в облраду прийшли всі демократичні партії і ми наразі намагаємось працювати злагоджено.
- Ваша фракція не голосувала за відставку Ольги Галабали...
- Ми послідовні у свої діях, тому 14 депутатів нашої політичної сили, які тоді були на пленарному засіданні, утримались при цьому голосуванні. Ми наразі своєю позицією у раді задоволені. У нас є перший заступник голови Василь Гладій, котрий добре справляється зі своєю роботою.
 - Трохи про роботу: у одному з номерів «Бурштинського вісника» ми писали про кошти, виділені з обласного фонду на розвиток міста.
- Так, область цього разу заплатить за ремонт третьої та другої шкіл, як найбільших закладів такого рівня у  місті. Проте я мав нещодавно розмову з представниками відділу освіти області з метою залучення до вирішення освітянських пороблем ще й державних коштів. Це ми повинні робити разом із депутатами та головою міста.  Можливість є. Головне - бажання.
Також ви напевно вже повідомляли бурштинців, про кошти, які Бурштин отримає з екологічного фонду області (у №11 за 25 березня, сторінка 3 - ред). Можу сказати, що після шести місяців буде перегляд бюджету області і ми будемо працювати над залученням ще певної суми.
- Наше місто - одне з чотирьох у області, котре має на балансі коледж  (БТЕК КНТЕУ) від фінансування яких держава фактично відмовилась.
- Справді, коли постало питання фінансування Бурштинського торговельно- економічного коледжу, то до мене, як до депутата обласної ради, надійшли звернення і від міської влади і від самого навчального закладу. Власне такі запити надходили і до інших депутатів обласної ради, тож нам на місцевому рівні вдалося прийняти звернення до Верховної ради і відповідну норму до  того закону було внесено. 
Також важливим не тільки для нашого міста а й для усіх малих міст України було питання скорочення ліжкомісць у лікарнях. Тому на сесії облради ми також прийняли відповідне звернення до Верховної ради та Уряду. Як бачите, процес призупинився.
- А як щодо депутатського фонду? Чи звертався хтось до вас про допомогу фінансову?
- На сьогодні до мене звернулось четверо бурштинців - Бондаренко І.І., Мурафа Г.С., Вільчик В., та Мельник Е.І., у котрих були різного роду проблеми. Усім я виділив із фонду по три тисячі гривень.
- Відомо, що за ваш кошт ремонт приміщень у лікарні виконувався.
- Так, але це вже були мої приватні пожертви. Зокрема ми у лабораторії поставили плитку, провели частковий ремонт сантехніки в реанімації та в хірургії.
- Якщо вже зарговорили про приватні справи: мешканці Бурштина зверталися до міської влади з проханням облаштувати зупинку навпроти магазину «Євробуд». Чи можете ви допомогти місту?
- Ми - я  і депутат міської ради Тетяна Сенчина - вже прийняли рішення про облаштування зупинки за приватний кошт.  У скорому часі всі побачать результат.
- А як щодо самої Калуської, та й узагалі ремонту доріг у місті. Чи допоможе область?
- Анонсованої на початку року суми не з певних причин не стало. Але з усіх міст обласного підпорядкування один Бурштин отримав  300 тисяч гривень  на ремонт комунальних доріг. Ці гроші будуть використані на капітальний ремонт Шухевича -198 тисяч гривень, та Енергетиків - 102 тисячі. Плануємо ставити нове покриття. Скільки зможемо - стільки зробимо. Будемо вчергове звертатися до бюджету області та держави і «вибивати» кошти на ремонт доріг.  Також у нас є попередня домовленість із  депутатом облради директором БуТЕС ДТЕК Андрієм Шуваром про допомогу при ремонті цих комунальних доріг. Андрій Йосипович анонсував запуск асфальтного заводу, тож будемо надіятися і на нього.
- Ви багато говорите про державні кошти. Чи налагоджена зараз співпраця із депутатом Верховної ради від нашого округу Михайлом Довбенком.
- На мій погляд співпраця зараз не на тому рівні, як би хотілося. 
- Андрію Степановичу, ви на сьогодні є спонсором футбольної команди «Євробуд» з села Вигівка, допомагаєте  волейбольній команді «Західрембуд». Натомість у Бурштині практично зник великий футбол. Яка Ваша думка з цього приводу.
- Моя думка така, що ситуація зі спортом в Бурштині критична.  Звичайно бізнесу нині також дуже складно, але я вважаю, що будь-яку справу зараз можна вирішувати позитивно. «Євробуд» зареєструвався до участі у чемпіонаті Галицького району з футболу і я прийняв рішення про подальшу підтримку команди. Також ми говорили про роздягальні та облаштування футбольного поля у Вигівці. Окрім волейбольної команди «Західрембуд» намагаюся допомагати ще й волейболістам-ветеранам.
Великий футбол у місті можна відновити, я готовий співпрацювати з усіма у цьому питанні. Натомість мене жодного разу на зустрічі не запрошували.
- Власне питання великого спорту можна краще вирішити вже у громаді. 
- Наразі питання громад у обласній раді зависло. Всі чекають завершення чергової політичної кризи. Тож як воно буде - ще не відомо. Не врегульовано багато юридичних норм та інших аспектів діяльності нових територіальних утворень. Щодо громад то тут повинні, в першу чергу, визначитись до кінця на верхах. 
- Що найважливіше зараз для Бурштина?
- На мою думку сьогодні є багато важливих питань, але без фінансового ресурсу зробити щось важливе і потрібне для людей неможливо. Мені імпонує сьогоднішній депутатський корпус у міській раді та позиція міського голови. І я зроблю усе необхідне, щоб ми разом із ними залучили у місто якомога більше коштів. 
Також архіважливою є співпраця з БуТЕС ДТЕК. Зараз там директором бурштинець, наш однопартієць і добрий друг міста Андрій Шувар. Він зацікавлений у розвитку міста у його популяризації. Ми мусимо домовлятися і разом працювати для Бурштина.
- Як і коли бурштинці можуть до Вас звернутися?
- Кожного останнього четверга місяця з 12.00 по 16.00 я веду прийом жителів Бурштина у офісі міської ВО «Батьківщина» по вулиці Січових Стрільців, 19. 
- Дякую вам за розмову. Успіхів.
 В.К.

Переглядів: 1065 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: