Середа, 24.04.2024, 12:19
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

 Однією з головних причин, які призводять до вживання алкоголю та тютюну у дитячому віці є наслідування дітьми способу життя батьків та звичок оточуючих людей, хибне бажання таким чином виглядати доросліше. При цьому, неповнолітня дитина уявляє собі куріння та вживання алкоголю не як згубні звички, а як буденність будь-якої людини! А тому, кожна доросла людина, беручи до рук цигарку або склянку з алкоголем, повинна насамперед замислитися над тим, який особистий приклад вона подає власним дітям, а також, чи може усвідомити дитина, що пияцтво та паління є зло, коли вона щодня бачить дорослих саме такими?!
         Ще однією причиною дитячого пияцтва та тютюнокуріння є безвідповідальне та легковажне ставлення дорослих до недопустимості продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім особам, а також їх прагнення збагатитися будь якою ціною!
На виконання наказу служби у справах дітей Івано-Франківської ОДА від 16.06.2016р. №10, нака ... Читати далі »

Переглядів: 663 | Додав: REDAKTOR | Дата: 19.07.2016 | Коментарі(0)

До відома громадськості! 

Про зміни  у порядку надання житлових субсидій  інформує відділ соціального захисту населення Бурштинської міської ради.
  Стосовно   обрахування доходу для призначення субсидії:
 Збільшено розміри доходів які враховуються до сукупного доходу для фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку, до: -двох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб – для платників єдиного податку першої групи; -трьох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб -для платників єдиного податку другої групи; -чотирьох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб – для платників єдиного податку третьої групи.
Для працездатних осіб, які не працюють (крім учнів і студентів, які проживають з батьками чи іншими членами  родини, військовослужбовців строкової слу ... Читати далі »

Переглядів: 542 | Додав: REDAKTOR | Дата: 19.07.2016 | Коментарі(0)

підприємствами міст та районів області за січень–травень 2016 року

Головне управління статистики інформує. За січень–травень 2016р. підприємствами області реалізовано промислової продукції на 13,3 млрд.грн, що склало 2% її загального обсягу по Україні.

Суттєві обсяги реалізації забезпечили підприємства міст Івано-Франківська (33,1% загальнообласного обсягу), Бурштина (23,6%) і Калуша (8,8%), Тисменицького (10,3%) та Рожнятівського (7%) районів. Частка реалізованої продукції підприємств Долинського району склала 6,2%, Надвірнянського – 3,5%, Рогатинського – 1,6%, м.Коломиї та Снятинського району – по 1,1%, Богородчанського та Коломийського району – по 0,8%, м.Болехова – 0,7%, Галицького – 0,5%, Городенківського – 0,4%, Калуського – 0,2%, Верховинського, Косівського та Тлумацького районів – по 0,1%.

У розрахунку на одну особу населення області промислової продукції реалізовано на ... Читати далі »

Переглядів: 546 | Додав: REDAKTOR | Дата: 13.07.2016 | Коментарі(0)

15 липня 2016 року о 16.30 в БК імені Тараса Шевченка відбудуться громадські слухання на тему: «Розроблення детального плану території для будівництва та обслуговування житлового будинку та господарських будівель та споруд площею 15.0 га в урочищі «Пасовище» (м.Бурштин). З матеріалами можна ознайомитись на офіційному сайті Бурштинської міської ради а також у приміщенні міської ради (кабінет №22 – Сектор містобудування та архітектури).

Переглядів: 557 | Додав: REDAKTOR | Дата: 11.07.2016 | Коментарі(0)

Галицький РВК проводить набір громадян України на військову службу за контрактом. Грошове забезпечення (оплата праці) 7 000 - 12 000 грн. Кожному хто підпише контракт винагорода:  від Галицької районної влади  - 10 000 грн.; від Бурштинської міської ради Івано-Франківської області - 5 000 грн.»
Крім того на підставі ст. 119 Кодекс Законів про працю та Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» держава гарантує для осіб, які прийняті на військову службу за контрактом у Збройні Сили України збереження місця роботи, посади і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі незалежно від підпорядкування та форм власності і у фізичних осіб – підприємців, в яких вони працювали на час призову.  
Військовий комісар 
Галицького районного військового комісаріату 
підполковник К.В. ЯК ... Читати далі »

Переглядів: 600 | Додав: REDAKTOR | Дата: 11.07.2016 | Коментарі(0)

 Під час засідання Комітету з управління впровадження Стратегічного плану соціального партнерства ДТЕК з м. Бурштин на 2016-2020 рр., котре проходило 24 червня,  було затверджено перелік проектів, котрі реалізовуватимуться у рамках Стратегічного плану у 2016 році.
Зокрема компанія ДТЕК у цьому зобов’язалась профінансувати:
- енергоефективність (заходи реформування КП «Житловик» ) – 1млн. 800 тис.грн.
- підтримка футболу – 400,0 тис.грн.
- реконструкція приміщення соціально-психологічного реабілітаційного  Центру «Довір’я» - 200,0 тис.грн.
- підготовка ПКД для будівництва дороги «м.Бурштин-с.Коростовичі-с.Куропатники» - 160,0 тис.грн.
- співфінансування проектів:
1. AgroHUB: розвиток органічного землеробства як джерело сталого економічного зростання громад Івано-Франківської області – 100,0 тис.грн.
2. Переробка твердих відходів Бурштинської ТЕС у вирішенні ... Читати далі »

Переглядів: 502 | Додав: REDAKTOR | Дата: 11.07.2016 | Коментарі(0)

Відповідно до пункту 7 Порядку виплати грошової компенсації вартості санаторно-курортного лікування деяким категоріям громадян, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2004 року № 785, та пункту 4 Порядку виплати деяким категоріям інвалідів грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та вартості самостійного санаторно-курортного лікування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2007 року № 150 Міністерством соціальної політики України встановлено середню вартість санаторно-курортної путівки для виплати грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та вартості самостійного санаторно-курортного лікування в межах обсягу бюджетних коштів, виділених відповідно до Закону України „Про Державний бюджет України на 2016 рік”.
Грошова компенсація виплачується інвалідам війни раз на два роки, іншим інвалідам, якщо вони протягом трьох календарних років не одержували безоплатної путівки до санаторно-куро ... Читати далі »

Переглядів: 573 | Додав: REDAKTOR | Дата: 11.07.2016 | Коментарі(0)

В рамках Проекту ПРООЕ «Економічне і соціальне відновлення Донбасу» відбувся навчальний візит представників органів місцевої та регіональної влади, органів місцевого самоврядування з Донецької та Луганської областей до міста Бурштина. 
Метою таких візитів, котрих буде всього 14 до 7 регіонів України (Львів, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Новоград-Волинський, Вінниця, Полтава), є ознайомлення учасників з з успішним практичним досвідом місцевого економічного розвитку, залучення інвестицій, розвитку бізнесу та створення нових робочих місць.
Як зазначено у прес-релізі, вивчення успішного досвіду регіонів розвитку дозволить допомогти органам влади з Донецької та Луганської областей ефективніше реалізовувати проекти регіонального розвитку, що сприятиме відновлення економічного і соціального розвитку Донбасу.
Поважних гостей у приміщенні місцевого АМЕРу вітали міський голова Роксолана Джура, котра коротко окреслила в першу чергу економічну ситуацію у міс ... Читати далі »

Переглядів: 555 | Додав: REDAKTOR | Дата: 11.07.2016 | Коментарі(0)

Депутат Бурштинської міської ради від партії «ВОЛЯ» Василь Бублінський допоміг мешканцям багатоквартирних будинків відновити дахове покриття, що було пошкоджено під час негоди.
Нещодавно Прикарпаттям пройшла негода, яка завдала чималих збитків районам Івано-Франківської області.  Внаслідок поривів вітру та граду пошкоджено покрівлі житлових та господарських будівель, повалені дерева, зірвані лінії електропередач, зокрема постраждали і люди.
«ВОЛЯ» переконана, що не можна залишатись осторень цих проблем, і треба навпаки допомагати людям ліквідувати наслідки стихії. У Бурштині депутат міської ради від партії «ВОЛЯ» Василь Бублінський після негоди виїхав на свій округ ( вул.Стуса буд. 6-8) де зустрівся із мешканцями багатоквартирних будинків. Як виявилось, буря пошкодила дахове покриття  багатоповерхівок, що і занепокоїло мешканців району. 
Волівці оперативно відреагували та закупили шифр, аби відновити пошкоджені дах ... Читати далі »

Переглядів: 558 | Додав: REDAKTOR | Дата: 11.07.2016 | Коментарі(0)

Як уже неодноразово повідомлялося на сторінках «Бурштинського вісника» у цьому році в рамках Стратегічного плану соціального партнерства ДТЕК з м. Бурштин виділено 400 тисяч гривень на футбол.  Сума, звичайно, не надто велика, проте починати відроджувати футбольну справу у місті з неї можна. 
Саме для цього з ініціативи депутата обласної ради Андрія Іваськіва й була зібрана ініціативна група з питань відродження футболу у Бурштині. На цю зустріч було запрошено представників міської влади, Бурштинської міської федерації футболу, керівника профкому БуТЕС ДТЕК, керівників клубів ФК «Енергетик» та ФСК «Енергія», тренерів та знаних і відомих футбольних людей у місті. 
Під час майже двохгодинної бесіди, котра відбулась у приміщенні міської ради було розглянуто декілька варіантів розвитку подій у Бурштині, обговорено приблизні бюджети нової команди та зміни у системі обласних футбольних змагань.
Усі присутні зійшлися на т ... Читати далі »

Переглядів: 659 | Додав: REDAKTOR | Дата: 11.07.2016 | Коментарі(0)

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 154 155 »