Вівторок, 16.04.2024, 22:24
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
Як ми анонсували у минулому номері, з цього випуску газета розповідатиме про ще одну футбольну команду з Бурштина - ФСК «Енергія».
ПОЧИНАЛОСЯ ВСЕ З СЛОБОДИ
Як зазначено у довідці команди: «Вперше у історії Галицького району (з ініціативи Іванківа П.М.) у селі Слобода 17 грудня 2007 року був створений ФСК «Слобода». Головною метою створення клубу була організація і розвиток масових форм фізичної культури і спорту, різновидів оздоровчої та туристичної діяльності, всебічне сприяння зміцненню здоров’я населення, дітей шкільного віку та студентської молоді».
- Ми у той час прагнули відвернути молодь села від бездіяльності, алкоголізму та наркотиків - ділиться спогадами Петро Михайлович - тому для занять в клубі волейболом, футболом, настільним тенісом та іншими видами спорту залучали дітей шкільного віку, дітей сиріт і всіх, хто мав бажання покращити своє здоров’я.
«Президентом ФСК «Слобода» на зборах колективу було обрано Петра Іванківа. - Йдеться далі у до ... Читати далі »
Переглядів: 1006 | Додав: vovak | Дата: 03.04.2012 | Коментарі(0)

Проблеми дітей з обмеженими фізичними можливостями цікавлять суспільство переважно тоді, коли біда торкнеться когось особисто.
Сама ж дитина потерпає від порушення її зв’язку із світом, обмеження мобільності, спілкування з природою, бідності контактів, недоступності багатьох культурних цінностей. Адже не кожен приходить у світ з однаковим шансом на сприятливий розвиток. І чим важча ситуація, тим більше вона потребує допомоги і підтримки.
Повністю відчули це на собі у сім’ї  Анни Дмитрівної Ковальчук з с.Озеряни. Внук пані Анни народився з відставанням фізико-моторних функцій організму.


Розповідає Анна Дмитрівна:
Створити благодійну організацію «Довір’я» котра б допомагала  діткам з обмеженими можливостями мене підштовхнув власний досвід. Я щодня бачила, як дитина сидить вдома в чотирьох стінах і немає куди піти. Онук завершив навчання в школі, ходив в училище, а після його завершення став ні ... Читати далі »
Переглядів: 930 | Додав: vovak | Дата: 03.04.2012 | Коментарі(0)

Проблема пияцтва та алкоголізму у нашій державі, як і у всіх інших державах, що постали на пострадянському просторі, вже давно набувала  ознак національної епідемії.
За даними різного роду дослідницьких інститутів, щороку в Україні ставлять на облік 100 тисяч алкоголіків. А за інформацією Міністерства охорони здоров’я (за 2010 рік), щодня  алкоголь вбиває 40 українців.
Сьогодні, у час Великого посту ми вирішили поговорити про проблеми алкоголізму та пияцтва у Бурштині. На питання кореспондента «Бурштинського вісника» погодилася відповісти заступник міського голови з гуманітарних питань Марія Степанівна Козар.


-Маріє Степанівно, чи існує у Бурштині проблема алкоголізму?
-Звичайно. Бурштин, як і всі міста, не обділений барами та кафе, а іноді й просто забігайлівками, де запросто можна перехилити чарку. А в сьогоднішній важкий час вирішити проблеми, як їм здається, з допомогою спиртного намагаються все більше і більше людей.
... Читати далі »
Переглядів: 917 | Додав: vovak | Дата: 03.04.2012 | Коментарі(0)

У одній із газет (від 22 січня 1947 року) була така замітка (мовою оригіналу):
«НА РАЙОННІЙ НАРАДІ СІЛЬСЬКОГО АКТИВУ
З усіх сіл району прибув актив: голови сільських рад, Агроуповноважені, голови земельних рад, рядові селяни разом обговорювати, як господарювали у 1946 сільськогосподарському році та намітити завдання на 1947 рік.
Нарада відбулась в приміщенні районного клубу.
- Хлібороби з нашого району з року в рік поширюють посівну площу, досягають підвищення врожайності - говоритьдоповідач - голова виконкому райради депутатів трудящих тов.Чуб. - І в 1946 не зважаючи на деякі несприятливі умови, селяни зібрали урожайність в середньому 11 центнерів з гектара. Особливо успішно проходили сільськогосподарські роботи по таких селах, як Настащено, Бабухів, Лучинці, Куничі, Старий Мартинів, Стасева Воля, Куропатники, Бурштин. Район перевиконав і першу заповідь перед державою - хлібопоставки, здавши понад план 3990 пудів хліба.
- Але у нас були можливості - ... Читати далі »
Переглядів: 784 | Додав: vovak | Дата: 03.04.2012 | Коментарі(0)

«Бурштинський вісник» розпочинає розповіді про бурштинських газдів – приватних підприємців. Сьогодні на запитання нашого кореспондента Андрія Міліченка відповідає Любомир Головчак – директор ТзОВ «Західрембуд».
-Пане Любомире, нещодавно «Західрембуд» відзначив дев’ятиліття від дня створення. Давайте повернемося у часі на 9 років. Розкажіть, будь ласка, з чого усе розпочиналося?
-До того часу займався підприємницькою діяльністю. Настав такий момент, що треба було надавати більш ширші та якісні будівельні послуги, із відповідними дозвільними документами, для наших замовників, у першу чергу це ПАТ «Івано-Франківськцемент». А так, як у нас були відповідні фахівці, то ми організували уже на постійній основі ТзОВ «Західрембуд».
-Дев’ять років термін не такий малий. Що вдалося зробити за цей час?
-Якщо говорити про об’єми виконаних нами робіт, то у середньому освоює ... Читати далі »
Переглядів: 1068 | Додав: vovak | Дата: 03.04.2012 | Коментарі(0)

Просимо Вас не палити траву на полях, городах та дорогах.
Через самовільні підпали двічі загорялася трава на міських кладовищах, одного разу пожежа від лісу мало не дійшла до житлового масиву (біля вулиці Проектної).
Випалюванням сухої трави ви позбуваєтеся ще й рідкісних видів рослин, які потім не відновлюються. Не нищіть флору і фауну нашого краю.
Виконком міської ради.
Переглядів: 819 | Додав: vovak | Дата: 03.04.2012 | Коментарі(0)

23 березня у Бурштинській ЗОШ №2 відбувся конкурс «Панна школи 2012». Розповідає Іван Ільницький, заступник директора з виховної робити цієї школи:
«Конкурс проходив у актовому залі нашої школи. У конкурсі приймали участь дівчата 9-10 класів. Обирали дівчат за особистою згодою: брали тільки бажаючих. Дівчата показували своє вміння в інтелектуальному конкурсі, в конкурсі стильного одягу, у конкурсі «презентація».
Особливим був конкурс талантів.
Присутнім дуже сподобався номер,   де дівчата представляли український національний одяг, віночки, які самі виготовляли і захищали їх.
У конкурсі талантів учасниці демонстрували своє вміння у танцях, художньому читанні.
Загалом конкурсанток було шестеро: Софія Любінець, яка здобула звання «Панна школи 2012», Тетяна Сегедин («Перша віце-панна»), Наталія Ракута («Друга віце панна»), Ольга Шишкіна («Панна інтелект»), Наталія Войчишин («Панна чарівність»), Ольга Безділь («Панна н ... Читати далі »
Переглядів: 1263 | Додав: vovak | Дата: 03.04.2012 | Коментарі(0)

Шановні Бурштинці
Усі ви знаєте, що колись на карті нашої області існував Бурштинський район.
Як і всі райони, Бурштинський мав свою газету. Досліджуючи пресу Бурштина вдалося натрапити в обласному архіві на підшивку газети «Червоний жовтень» - друкованого органа Бурштинського РК КП (б)У та районної ради депутатів трудящих Станіславської області. Газета заснована у 1945 році, проте наразі друкуватимемо повідомлення з номерів починаючи з 1947 року. Редактором у той час був Г.Чуб. Тираж 1500 примірників.
 Час від часу будемо тішити вас ретроматеріалами з цієї газети. Матеріали подаватимемо дослівно. В оригіналі.

№ 6 за 19 січня 1947 року.
Рубрика: «На честь виборів».

Назва замітки на першій сторінці: «Виконали м’ясопоставки за 1947 рік.»
Текст: «Готуючи гідний подарунок історичній даті - Дню виборів до Верховної Ради Української РСР багато селян нашого району цей день зустрічає повним виконанням м’ясопостав ... Читати далі »
Переглядів: 960 | Додав: vovak | Дата: 25.03.2012 | Коментарі(0)

 За вікном чатувала тиха староноворічна ніч. Ні. Староновотисячолітня. Слава Богу, сніжку зима трішки підкинула. Хоч якесь враження, що то січень. Раптом сон ночі потривожив спів. Спочатку далекий. Ледь чутний. Спів наближався. Можна було уже розібрати слова. "Нова радість стала, яка не бувала. Над Вертепом звізда ясна на весь світ засіяла". Люди поверталися з гостини. Староноворічної гостини. Слова різдвяної колядки лунали все гучніше.
"Радуйся, земле, ой радуйся, Син Божий народився".
Він повернув голову. Образ Діви Марії з маленьким Ісусиком висів на стіні поруч з образом Христа. Пильно вдивився. Зловив себе на думці, яка велика різниця між цими образами. Ісус постійно дивиться на нього. Вираз Христових очей щоразу змінюється. То суворий. Іноді навіть гнівний. То лагідний. То насмішкуватий.
А Мати Божа... Хоча б раз глянула йому у вічі. Хоча б раз кинула бодай миттєвий погляд. Ні. Жодного разу.
Лише міцно притискає до себе маленького Ісусика. В очах зажура і печаль. ... Читати далі »
Переглядів: 942 | Додав: vovak | Дата: 25.03.2012 | Коментарі(0)

Шановні бурштинці. До міської ради Бурштина було обрано 30 депутатів. На сторінках «Бурштинського вісника» ми дамо слово кожному з народних обранців. Будемо раді, якщо ви задаватимете питання конкретному депутату. Запитання можна залишати на сайті rvisnuk.ucoz.ua.
Розпочати наші розмови з депутатами Бурштинської міської ради ми вирішили з головою комісії  з питань будівництва, архітектури та ЖКГ Карвацьким  Ігором  Зіновійовичем.


Карвацький І.З. Народився 1976.
Працює на Бу ТЕС у Цеху теплової автоматики і вимірювання інженером-електроніком (вахтовий метод).
У міській раді очолює фракцію ВО «Свобода». Разом з міським головою «Свободу» у Бурштинській міській раді представляють всього 10 осіб.
- Пане Ігоре, щойно завершилось засідання комісії, очолюваної вами. Розкажіть жителям Бурштина, про що йшла мова.
Першим, і напевно, основним питанням, котр ... Читати далі »
Переглядів: 839 | Додав: vovak | Дата: 25.03.2012 | Коментарі(0)

« 1 2 ... 150 151 152 153 154 155 »