П`ятниця, 29.03.2024, 15:56
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Липень » 19 » Зміни у порядку надання житлових субсидій
06:46
Зміни у порядку надання житлових субсидій

До відома громадськості! 

Про зміни  у порядку надання житлових субсидій  інформує відділ соціального захисту населення Бурштинської міської ради.
  Стосовно   обрахування доходу для призначення субсидії:
 Збільшено розміри доходів які враховуються до сукупного доходу для фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку, до: -двох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб – для платників єдиного податку першої групи; -трьох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб -для платників єдиного податку другої групи; -чотирьох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб – для платників єдиного податку третьої групи.
Для працездатних осіб, які не працюють (крім учнів і студентів, які проживають з батьками чи іншими членами  родини, військовослужбовців строкової служби) і середньомісячний дохід який менший прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб до сукупного доходу за кожний місяць тепер враховується дохід на рівні двох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб. В окремих випадках для таких осіб, які проживають у сім’ях, що опинилися у складних життєвих обставинах за рішенням комісії може враховуватися дохід на рівні прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб (за рішенням комісії).
Із переліку осіб, до доходу яких враховуються фактичні розміри соціальних виплат, виключено осіб, які отримують допомогу по догляду за інвалідом 1-ї групи або особою, яка досягла 80-ти річного віку. Таким чином, до сукупного  доходу таких працездатних осіб враховується дохід на рівні двох розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб або у разі прийняття відповідного рішення комісією для осіб, які проживають у сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах, - одного прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб.
Стосовно терміну, на який призначається субсидія:
Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення  за її призначенням до кінця опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців.
Оскільки згідно з положенням опалювальний сезон закінчується 30 квітня, то субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, які будуть призначатися у травні 2016 року – квітня 2017 року (у т.ч. на наступний період без звернення громадян), будуть призначені до квітня 2017 року включно.
Щодо повернення залишків невикористаних сум субсидій:
Постановою передбачено повернення до державного бюджету після закінчення опалювального сезону виробниками/виконавцями послуг сум невикористаних субсидій на оплату опалення. Зазначене здійснюється на підставі акта звіряння складеного виробником/виконавцем послуг за структурним підрозділом з питань соціального захисту населення. При цьому не повертається частина невикористаної суми субсидії в еквівалентності  вартості 100 куб. метрів природного газу або в еквіваленті 150 кВт/год. Електричної  енергії (у разі використання даних джерел енергії для індивідуального опалення), яка зараховується виробником/виконавцем послуги, у тому числі обов’язкової частки платежу домогосподарства на наступні розрахункові періоди.
Таким чином, виробники/виконавці послуг мають визначити суму залишків невикористаних сум субсидій на оплату опалення на рахунках отримувачів субсидії (за виключенням еквіваленту вартості 100 куб.метрів природного газу або 150 кВт/год електричної енергії, якщо вони використовуються на опалення, за цінами і тарифами станом на 01.05.2016 року( і скласти акт звіряння з органом соціального захисту населення на загальну суму залишків, яка повертається до бюджету.
Щодо сплати на послуги отримувачами субсидій:
Відповідно до постанови громадяни, яким призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, зобов’язані щомісячно сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням розміру призначеної субсидії. У разі несплати відповідної вартості надання субсидії припиняється за поданням надавачів послуг.
Таким чином, надавачами послуг контролюється сплата не лише обов’язкової частки плати, а й усього обсягу спожитих послуг, і у разі наявності засобів обліку та споживання комунальних послуг в обсягах, менших від соціальних нормативів, отримувачем може сплачуватися не у повному обсязі обов’язкова частка плати.
Відділ соціального захисту населення

 

Переглядів: 538 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: