Четвер, 28.03.2024, 15:47
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 15 » Від сесії до сесії...не пройшло й півгодини
07:16
Від сесії до сесії...не пройшло й півгодини

Нинішня каденція депутатів міської ради ризикує стати найбільш продуктивною у плані проведення сесій. Адже за неповних 4 місяці раду збирали вже вісім разів ( у 2016 році 4 та у 2015 році 4). З них тричі - позачергово.  Зумовлено це, у першу чергу, змінами до загальнодержавного законодавства, а також певними регламентними нормами, про які ми писали раніше.
Отож, четвертого березня 22 депутати із 26 обраних зібралися на чергову - сьому сесію Бурштинської міської ради. На порядку денному було 13 загальних, 14 земельних питань а також пункти «Депутатські запити» і «Різне». 
Першим і чи не основним процедурним, було прийняття рішення, себто фактично надання згоди депутатами на поіменне голосування. Тож відтепер усі рішення будуть прийматися більш відкрито, а протоколи з результатами голосування на тій сесії вже можна переглянути на сайті міської ради.
Далі депутати взялися за обговорення тарифів на постачання теплової енергії та послуги централізованого опалення і гарячого водопостачання. Мова, у першу чергу, йшла про підняття цих тарифів на 42.6%. Як зазначила головний економіст КП «Житловик» Ірина Башук, «йде мова про коригування двох статей - збільшення витрат на зарплату та на закупівлю теплової енергії. Також основне зараз - щоб тариф був економічно обгрунтований. Враховуючи зростання ціни на покупну теплову енергію з січня КП «Житловик» отримало уже більше мільйона збитків тільки за рахунок різниці у ціні».
Після обговорення депутати зійшлися на тому, що це питання треба відправити на доопрацювання і створити спеціальну комісію з включенням туди представників усіх профільних організацій.
Тож проект наразі доопрацьовують і, згідно прийнятого на цій сесії рішення  - мають подати до секретаріату ради до 23 березня цього року. Ймовірно це питання буде винесено на наступну сесію.  До слова, у нас - редакції - вже готовий матеріал про рівень аналогічних тарифів по містах області та України. Тож ми обов’язково опублікуємо його у наступному номері. Далі депутати взялися за прийняття інших рішень, з якими, за бажання, можна познайомитись на сайті міської ради, натомість тут  варто зосередитись тільки на найважливіших.
Отож, жваве обговорення на сесії також викликало питання про природоохоронні заходи на цей рік. Як зазначив начальник земельно-екологічного відділу Володимир Копаниця, у цьому році згідно «Плану природоохоронних заходів з місцевих фондів з охорони навколишнього природного середовища по Бурштинській міській раді на 2016 рік» планують виконати такі роботи: 
1. Заміна каналізаційних мереж і споруд на них по вулицях міста (Коновальця, Шухевича, Стуса); 
2. Ліквідація фільтруючих накопичувачів стічних вод з метою відвернення чи припинення забруднення підземних і поверхневих вод;
3. Заходи з захисту від підтоплення і затоплення направлених на запобігання розвитку небезпечних геологічних процесів, усунення їх негативного впливу на території і об’єкти на території Бурштинської міської ради (вул. Січ.Стрільців, Стуса, Енергетиків, Будівельників); 
4. Заходи з озеленення :
- зона зелених насаджень по вул.. Шевченка 
- зона зелених насаджень по вул.       -Міцкевича 
- вул. Стефаника 
- вул. Коновальця 
5. Забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, захоронення, утилізації ТПВ по вулицях міста
- вул. Герцена 
- вул. Шухевича 
- вул.. Міцкевича, Бандери 
- цвинтар (новий, старий) 
- урочище «Глинище» ( біля гаражів) 
- територія колишнього цегельного заводу 
- території недобудованих об’єктів; 
6. Будівництво, розширення та реконструкція споруд для збору та складування побутових і промислових відходів (сміттєві майданчики);
7. Проектні та проектно – конструкторські розроблення: “Будівництво каналізаційної мережі і споруд на них до «Індустріального парку»;
8. Проведення комплексної експертизи Проекту «Проектні та проектно-конструкторські розроблення “Будівництво каналізаційної мережі і споруд на них до «Індустріального парку».
Загальна сума виділена депутатами на виконання цього плану - 587 тисяч. Про суми, виділені конкретно на кожну роботу можна дізнатися після оприлюднення рішення на сайті Бурштинської міської ради. 
Більше півгодини дискутували народні обранці про «Положення про порядок продажу земельних ділянок під майном на території Бурштинської міської ради. Рішення, з певними поправками, вдалося прийняти. 
Після півгодинної перерви депутати розглянули ряд земельних питань, зачитали депутатські запити і обговорили  багато цікавого у питанні «Різне».... і знову розійшлися на перерву. 
Далі розпочалась позачергова - восьма сесія. Основною метою цієї сесії було, як ми писали у минулому номері,  було прийняття рішень «Про створення відділу державної реєстрації (речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців та громадських формувань ) виконавчого комітету Бурштинської міської ради» (3 штатні одиниці), «Про створення сектору реєстрації місця проживання та зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб за місцем проживання виконавчого комітету Бурштинської міської ради» (2 штатні одиниці), «Про створення Бурштинського міжшкільного навчально-виробничого комбінату відділу освіти та науки Бурштинської міської ради».
Усі ці рішення набрали необхідну кількість голосів, тому про початок функціонування та місця прийому громадян новоствореними відділами ми повідомимо вас у наступних номерах видання. 
Опісля створення нових установ  депутати прийняли рішення про внесення змін до міського бюджету на 2016 рік, згідно якого місто отримало змогу використати мільйон гривень медичної субвенції. Це власне кошти з Галицького районного бюджету, які мають бути використані на обслуговування Бурштинською центральною міською лікареню жителів навколишніх сіл.
Насамкінець (у питанні «Різне» восьмої сесії) міський голова Роксолана Джура закликала депутатів надати пропозиції щодо реформування КП «Житловик». 
Але це вже інша історія.
Наступна сесія Бурштинської міської ради, згідно оприлюдненого приблизного графіка на сайті Бурштинської міської ради, відбудеться22 квітня. 
До того часу ми постараємося познайомити вас детальніше із деякими рішеннями, прийнятими 4 березня.
Цей же сесійний день став одним із найдовшиху історії нинішньої ради - більше шести годин аудіозапису.

 

Переглядів: 677 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: