П`ятниця, 19.04.2024, 16:02
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Квітень » 4 » Таке просте і складне слово «вода»!
22:50
Таке просте і складне слово «вода»!


Здається, слово «вода» особливого здивування не викликає. Вона є у кожному домі, тече з крана або є у криниці, чи то привозиться з джерела. Але всі учасники Проекту ДТЕК «Енергоефективні школи»: учні, батьки, вчителі вже знають і усвідомлюють, що кожну краплину води сьогодні потрібно заощаджувати. Це – основне джерело нашого життя. «Без води, як кажуть, ані сюди, ані туди». Якщо її не зберігати, то може наступити життєва криза і навіть катастрофа. Тому і побували учні 8, 9, 10 класів з пізнавальною екскурсією на Бурштинському водоканалі.
Жовнірович Іван Васильович, майстер ТПК, дуже детально розповів школярам про те, як постачається гаряча та холодна вода в житлові будинки. Із цікавістю учениця Атаманчук Тетяна розповідає про те, що почула: «Гаряча вода надходить з БуТЕС по одній трубі, а потім розходиться за двома напрямками». Ониськів Ігор здивувався, що є навіть карта розміщення труб по території міста. Труби мають протяжність 70 км. Іван Васильович ознайомив учасників екскурсії з планом заміни старих труб на нові, а також з виробництвом нових труб, які не дозволяють втрачати температуру води.
Десятикласниця Стецюк Марія приємно вражена побаченим і почутим, адже дізналася про співвідношення температури повітря на вулиці і температури води. Якщо на вулиці температура повітря +11, то температура води має становити +65.
До речі, учні зауважили, що коли на вулиці холодно і температура повітря сягає -30, то відбувається різкий перепад. У результаті – серйозні аварійні ситуації. Працівники водоканалу звернули увагу учнів на те, що водопостачання і сам стан води залежить від дбайливого ставлення населення до цього важливого природного ресурсу. А інженер Іван Васильович зауважив, що сьогодні Україні потрібні фахівці – теплотехніки, аудитори. Учні , зацікавившись саме цією ділянкою господарської діяльності, можливо, у майбутньому оберуть ці професії.
Після проведеної екскурсії учні ще довгий час обговорювали проблеми, які сьогодні варто вирішувати. На їх думку, успішне навчання школярів, їх безпосередня причетність та відповідальність кожного за збереження природних ресурсів швидко наблизять до радикального вирішення цих питань.
Любов Піцун, заступник директора з виховної роботи Бурштинської ЗОШ І-ІІІ ст.. №3

 

Переглядів: 662 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: