Четвер, 25.04.2024, 10:50
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Липень » 25 » ЩО БУДЕ З ФУТБОЛОМ І ЧИ ПРИЖИВЕТЬСЯ ВІТРИЛЬНИЙ СПОРТ У БУРШТИНІ?
08:32
ЩО БУДЕ З ФУТБОЛОМ І ЧИ ПРИЖИВЕТЬСЯ ВІТРИЛЬНИЙ СПОРТ У БУРШТИНІ?

Хоча тема футболу, тобто футбольного клубу, цікавить бурштинців трохи більше аніж тема вітрильного спорту, та все ж у нашому місті є унікальні можливості для розвитку останнього. Принаймні так стверджують ініціатори презентації цього виду спорту - лікар-травматолог Івано-Франківської обласної лікарні Юрій Зенонович Ільницький та гість з півдня України, член президії Одеської обласної федерації вітрильного спорту, старший тренер веслувальної школи В’ячеслав Омелянович Сметанка. Запросив гостей до Бурштина директор Комбінату спортивних споруд Мирослав Лотоцький.

- У вас у Бурштині є унікальні можливості для розвитку такого виду спорту. Ми дивились на озеро у Івано-Франківську, проте воно не дуже підходить. А тут можна сміливо проводити змагання міжнародного рівня. Потрібно тільки трохи оновити вашу веслувальну базу. - Починає розмову В’ячеслав Омелянович. - Ми з Юрієм Зеноновичем вже давно задумали започаткувати на Прикарпатті вітрильний спорт такого класу. 
- Розкажіть детальніше.
- Це є міжнародний клас «Оптиміст», про що свідчать дві поєднані у логотип латинскі букви «О» та «І» на верху вітрила. До слова, у нас плавають діти 14-15 років уже на міжнародних змаганнях, а на навчання набирають з дев’яти років. Лодок такого типу у світі є більше 500 тисяч. Шість уже є у Юрія Зеноновича.
- Чи дорогий це спорт і за що доведеться платити дітям?
- Одна нова лодка коштує 2.5 тисячі доларів. Проте цей екземпляр, що сьогодні ми привезли в Бурштин - це є своєрідний «хенд-мейд», тобто корпус віддав я із Одеси, вітрило робили в Польщі, щоглу та усе інше - у Івано-Франківську.
Скільки це коштуватиме у вас - ще не знаю. У нас в Одесі усе влаштовано наступним чином: є Одеська обласна федерація вітрильного спорту, котра входить у Всеукраїнську федерацію. При цій федерації діють школи веслування. На сьогодні маємо 14 тренерів, яким зарплату платить держава. Усе інше - екіпіровку, підготовку до тренувань та змагань, забезпечення безпеки на воді - організовуємо за кошти спонсорів. Діти платять в середньому 400-500 гривень у місяць. Гадаю, десь організаційно воно має бути так і у вас. Адже тільки під егідою Всеукраїнської федерації веслувального спорту можна проводити змагання.
- То з чого починатимате? - запитуємо у, так би мовити, представника цього виду спорту на Прикарпатті Юрія Зеноновича.
- Для початку створимо обласний осередок федерації, вже потім будемо інтегровуватися у Всеукраїнську федерацію. А тоді будемо звертатись до різного роду структур, і до міської ради в тому числі, за допомогою, підтримкою та порадою.
- Щиро бажаємо вам успіху у цій безпосередньо цікавій та й, зрештою, потрібній справі. Усього найкращого.
В.К.
P.S. демонстрував можливості і принади цього виду спорту один із кращих вітчизняних плавців у своєму виді змагань Данило Білецький.

Про футбол:
Попри численні і чисельні наради, ініціативні групи з питань відродження футболу у Бурштині чомусь дальше декларацій не заходили. Проте, на це є свої причини. Натомість черговий футбольний сезон у області стартує вже в середині серпня. Чи встигне бурштинська футбольна і навколофутбольна еліта щось придумати - побачимо вже наступного тижня, адже далі тягнути вже неможна. 
Ходять непевні чутки, що скоро у Бурштині буде засновано новий футбольний клуб - із приставкою «народний». Чи добре це, чи погано - вирішувати мешканцям міста. Але десь бачиться, що сама приставка «народний» буде апелювати й до самих бурштинців. Також є великі питання до комплектації нового клубу, адже не секрет, що добрі футболісти вже приступили до тренувань у інших командах нашої області. Ну і про заявку на область треба добре подумати.
Детальніше про обриси нового клубу та його перспективи - поговоримо у наступному номері із ініціаторами.

 

 

Переглядів: 628 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: