Середа, 24.04.2024, 14:22
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Липень » 5 » СЕСІЯ ВЧЕРГОВЕ ПРИЙНЯЛА РІШЕННЯ ПО ГРОМАДІ
19:51
СЕСІЯ ВЧЕРГОВЕ ПРИЙНЯЛА РІШЕННЯ ПО ГРОМАДІ

Чи не найважливішим питанням порядку денного 14-ї сесії було прийняття, вже вкотре, рішення по громаді. Зокрема цього разу депутати вносили зміни, як ми і анонсували у котромусь із попередніх номерів, до рішення сесії від 24 червня 2015 року.
Доповідала з цього питання заступник міського голови Надія Кицела, а вже після позитивного голосування за проект під номером 252, слово надали епредставнику офісу реформ - експерту  офісу з фінансового блоку питань Ярославу Арабчуку.
Ярослав Ілліч зазначив, що попри відсутність оновлених документів від сіл Бовшів та Задністрянське, рішення депутати прийняли вірне і тепер треба знову очікувати на вердикт зверху. Бурштинські депутати під час своєрідних дебатів зазначили, що обласна, та  і Верховна, ради повинні вже визначитись і врешті призначити вибори до Бурштинської об’єднаної територіальної громади. Адже ше в 2015 році Бурштин був першим містом, що зміг об’єднати навколо себе населені пункти.
Власне наразі готових рішень зі змінами ще немає, але дозволимо собі надрукувати текст проекту рішення по громадах. 
Отож, міська рада вирішила: «1.Внести зміни в рішення міської ради від 24.06.2015 року_№_01/58-15 «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та викласти його в такій редакції:
1.1.Об’єднатися з територіальними громадами села Вигівка Бурштинської міської ради, сіл: Озеряни і Слобода Озерянської сільської ради, Коростовичі і Куропатники Коростовичівської сільської ради, Насташине і Куничі Насташинської сільської ради, Тенетники і Новий Мартинів Тенетниківської сільської ради, Старий Мартинів і Різдв’яни Старомартинівської сільської ради, Дем’янів Дем’янівської сільської ради, Бовшів Бовшівської сільської ради, Задністрянське Задністрянської сільської ради Галицького району, Юнашків Юнашківської сільської ради, Сарники, Діброва і Заливки Сарниківської сільської ради Рогатинського району Івано-Франківської області в Бурштинську міську об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром у місті Бурштин Івано-Франківської області.
1.2.Затвердити план організаційних заходів щодо добровільного об’єднання територіальних громад села Вигівка Бурштинської міської ради, сіл: Озеряни і Слобода Озерянської сільської ради, Коростовичі і Куропатники Коростовичівської сільської ради, Насташине і Куничі Насташинської сільської ради, Тенетники і Новий Мартинів Тенетниківської сільської ради, Старий Мартинів і Різдв’яни Старомартинівської сільської ради, Дем’янів Дем’янівської сільської ради, Бовшів Бовшівської сільської ради, Задністрянське Задністрянської сільської ради Галицького району, Юнашків Юнашківської сільської ради, Сарники, Діброва і Заливки Сарниківської сільської ради Рогатинського району (додається).
2.Контроль за виконанням даного рішення покласти на міського голову Р. Джуру».
Тож вкотре є надія, що позитивне рішення все ж буде прийнято Бурштинська ОТГ буде створена.
Далі депутати взялися за внесення змін до Положення про присвоєння звання почесний громадянин міста Бурштин, які дадуть можливість значно розширити коло претендентів та терміни надання такого почесного статусу. Іншим рішенням внесли зміни до рішення Про затвердження Плану діяльності з підготовки проекті регуляторних актів.
Жваву дискусію викликало, як і на минулій та позаминулій сесіях питання орендної ставки плати за землю. Проте це рішення в оригіналі опублікуємо в наступному номері.
Не менш цікаво дискутували і пр  прийняття рішення «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Бурштинської міської ради (також буде опубліковано у наступному номері).
Далі народні обранці затвердили розпорядження міського голови про виділення коштів, та визначились щодо дотримання Правил благоустрою на території міста Бурштин та села Вигівка; внесли зміни до програми соціально-економічного розвитку та розглянули ряд земельних питань. 
В.К.

 

Переглядів: 614 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: