П`ятниця, 29.03.2024, 02:58
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 8 » Роксолана Джура: працюємо на тверду четвірку
10:30
Роксолана Джура: працюємо на тверду четвірку

11 листопада минулого року відбулась перша сесія депутатів Бурштинської міської ради сьомого скликання під керівництвом новообраного міського голови Роксолани Джури.
З того часу пройшло три місяці. Про основні здобутки, перемоги та поразки, а головне - про плани, говоримо сьогодні з Роксоланою Олександрівною.

- Отож, пані Роксолано, минуло вже три місяці. Які враження?
- Справді ми вже працюємо майже сто днів. В скорому часі плануємо звіт в прямому ефірі на телебаченні. Сьогодні ж зазначу, що ми одразу всім показали свою відкритість і прозорість: сесії транслюються онлайн і ви можете бачити як себе ведуть, як голосують депутати. Жодного рішення ми сьогодні кулуарно не приймаємо. Це великий позитив. 
У нас були великі проблеми при закритті бюджетного 2015-го року, багато питань мусіли вирішити і на початку бюджетного 2016-го. Погодьтеся, 6 сесій за два місяці - це багато. Зараз у нас робота відлагоджена на відмінно, тому можна говорити і про плани. Моя позиція залишається незмінною - нехай ми зробимо менше робіт по місту, але ми зробимо їх якісно. Сьогодні ставимо собі два акценти: капітальний ремонт Калуської дороги, на котрий ми у міському бюджеті заклали 700 тисяч. Проте увесь кошторис робіт складає більше чотирьох мільйонів, тож чекаємо ще на допомогу і з обласного бюджету. Друге - плануємо відремонтувати вулицю Шухевича. Наразі передбачено 400 тисяч на ремонт тротуарної доріжки. Але  якщо у нас вивільняться кошти, котрі ми заклали на фінансування ПТУ,  то постараємося зробити і дорожнє полотно.
Також плануємо запустити повноцінну роботу Центру надання адміністративних послуг у приміщенні ресторану «Кристал». Наразі не завершена процедура передачі приміщення на баланс міста. 
Якщо вже говорити про все, то варто згадати і про наше бажання вже в лютому відкрити туалет у старій частині міста. Ми передбачили кошти на утримання штатної одиниці. Залишилось тільки облаштувати приміщення, бо там усе поламано. Тож до кінця місяця плануємо завершити ці роботи.
- Жителів так званої «старої частини» Бурштина цікавить також питання банківського обслуговування.
- Над цим питанням ми також працюємо вже більше місяця. «Ощадбанк» ліквідував своє відділення у тій частині міста.  Ліквідація ця пройшла по всій Україні згідно реорганізації банку.  Ми вели переговори з багатьма банками та з «Укрпоштою», проте вдалося домовитись тільки з «ПУМБ»-банком. І вже в скорому часі буде відкрито своєрідний координаційний центр з обслуговування жителів старої частини міста. Невідомо тільки чи це буде у тому приміщенні де, власне, була «ощадкаса» чи у приміщенні ТЦ «Європа». Адже зараз існують певні вимоги до місця роботи банківського працівника.
- У державі досі триває АТО. По місту носять повістки і розповідають про контрактну службу. Кажуть, що міськрада також готова доплачувати воїнам.
- Справді. Згідно державної програми зараз значно збільшились виплати військовослужбовцям. Проте й наша міська рада вирішила не залишатись осторонь. Тому плануємо таку своєрідну одноразову матеріальну підтримку тим, хто вперше буде йти служити, у розмірі п’яти тисяч гривень.
Також нам прийшов лист від обласного департаменту соціальної політики, згідно якого 23 наших воїни-учасники АТО  впродовж  березня-квітня можуть відвідати санаторні заклади (список закладів ми публікували у минулих номерах - ред.). Зараз складаємо списки.
Щодо землі, про яку багато мови йшло на останній сесії міськради, то вчора (четвер -ред.) ми у районі вже пройшли перший етап виведення земель. Тепер чекаємо на рішення з області і тих 15 гектарів меліоративних земель згодом будуть розподілені згідно заяв як учасників АТО так і інших пільгових категорій населення.
- Давайте поговоримо і про «Житловик».
- Я і уся міськрада за те, щоб більшість робіт по місту виконувало це комунальне підприємство. Проте всі напевне уже знають, що такої форми підприємства мають зникнути до кінця першого півріччя. Тож я на разі точно не скажу, як воно буде, але така, або ж подібна, організація  має залишитись, адже комусь потрібно доглядати за містом, комусь потрібно вивозити сміття та косити траву.  Комусь потрібно надавати бурштинцям тепло, на підняття цін на котре ми не пішли навіть попри те, що НКРЕ збільшила вартість гігакалорій. 
- У лютому відзначатимуть 25-річницю виведення військ з Афганістану. Чи плануються якісь заходи?
- Для бурштинських афганців прийшло 15 нагород за підписом Президента України. Тож 14 лютого у Бурштині, в будинку культури імені Тараса Шевченка, попередньо о 14.00, відбудеться урочистий захід. Натомість 15 лютого делегація з Бурштина долучиться до відзначення цієї пам’ятної дати у Галицькому районі. 
- Уряд в четвер прийняв рішення все ж передати ПТУ на фінансування з обласних бюджетів.
- Так. Сьогодні це питання вже знято з порядку денного ради. ПТУ фінансуватиметься з обласного бюджету або субвенціями напряму з державного бюджету. Тож сьогодні можу ще раз подякувати своїм колегам-депутатам, котрі на початку року зуміли винайти та виділити кошти на підтримку коледжу. Ми це тоді зробили єдині в Україні.
Але тут хотілося б сказати про інше - нещодавно у місті, та і у міськраді були розповсюджені листівки де були коментарі керівництва Торговельно-економічного коледжу на моє інтерв’ю у газеті «Галицький кореспондент».  Я і сьогодні можу підписатися під кожним словом, яке там надруковано (повна версія матеріалу: http://gk-press.if.ua/reformy-bez-groshej/).  Можливо десь я там була неточна у цифрах, але питання там у зовсім інших речах: у статусі закладу у підходах до справи і т.п.. У нас на сьогодні не налагоджена добра співпраця з керівником коледжу,  проте, якщо у закладі буде біда - я гарантую вам, шановні колеги, свою підтримку.  
В.К.

Переглядів: 656 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: