Четвер, 09.05.2024, 17:38
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Березень » 16 » Про діяльність міліції
11:42
Про діяльність міліції


Про стан охорони громадського порядку та боротьбу із злочинністю на території міської ради  Бурштинським відділенням міліції за 2014 рік:


Ми на сьогодні є свідками та активними учасниками надважливого процесу – перетворення Українського суспільства, однією зі складових якого є створення сучасної правової бази, гуманізація законодавства, завданням якої є захист конституційних прав та свобод звичайного Українця.        
Перший приорітет у роботі, який я ставлю перед собою як керівник відділення, це повернути рівень довіри населення до міліції, міліція зобов’язана в першу чергу негайно реагувати на всі повідомлення про злочини та пригоди, негайно по гарячих слідах організовувати розкриття злочинів, негайно вживати заходів щодо відшкодування заподіяних збитків злочинами. Таким чином, якщо ми будемо так працювати, то з кожним днем буде відновлюватися довіра населення до роботи міліції.  
Керуючись вищевказаним, я наведу ряд кримінальних правопорушень,  зокрема,-  
Протягом вересня-листопада 2014 року працівниками Бурштинського ВМ розкрито 4 квартирних крадіжки із помешкань громадян в м. Бурштині, крадіжку з приміщення чавунних батарей, учинену трьома неповнолітніми особами, а також крадіжку електроінструментів.
28.11.2014 поступило повідомлення по телефону від гр. «В» про те, що з квартири, що в м. Бурштині невідома особа таємно викрала ноутбук та мобільний телефон. Виїздом на місце події та проведеними оперативно розшуковими заходами невідому особу встановлено, речові докази вилучено. Останній у скоєному зізнався, та у подальшому понесе кримінальну відповідальність згідно чинного законодавства.
Також 01.11.2014 що в ході відпрацювання м.Бурштин, працівниками сектору карного розшуку затримано громадянина «С», жит. м.Бурштин, раніше судимого за ст. 125 ч.2, 185 ч.3, 309 ч.2, 307 ч.2 КК України, в якого виявлено та вилучено паперовий згорток із вмістом сухої подрібленої речовини, ззовні схожої на "марихуану" вагою близько 2 гр., яку останній зберігав для власного вжитку. Як пояснив останній, вказаний наркотичний засіб він придбав у громадянина  «А» у м. Бурштин. Вказаний громадянин «С» у скоєному зізнався, та у подальшому понесе кримінальну відповідальність згідно чинного законодавства.
01.11.2014 о 06:45 поступив рапорт працівників СКР про те, що в ході відпрацювання м.Бурштина  01.11.2014 року в м.Бурштині по вул.Стуса затримано гр. «С», жит. м.Бурштина, раніше судимого за ст. 125 ч.2, 185 ч.3, 309 ч.2, 307 ч.2 ККУкраїни, який добровільно видав два паперових згортки із вмістом в середині сухої подрібленої речовини зеленого кольору, ззовні схожою на "марихуану" вагою близько 6 грам. Як пояснив останній, вищевказаний наркотичний засіб він придбав у гр. «Х» ,жит. м.Бурштин, за ціною 60 гривень. Вподальшому по вул.стуса, був затриманий «Х» ,під час поверхневого огляду виявлено та вилучено грошові кошти в сумі 60 гривень. Громадянин «Х» у скоєному зізнався, та у подальшому понесе кримінальну відповідальність згідно чинного законодавства.
25.11.2014 о 18:45 год. поступило повідомлення по спецлінії "102" від гр. «в», жит. с. Чесники Рогатинського р-ну, не працює, про те, що 25.11.2014р. близько 01:00 год. в лісовому масиві с. Дем"янів в приміщенні кімнати для відпочинку робочого персоналу фермерського господарства з вигляду знайомий чоловік, в ході конфлікту наніс йому т/у у вигляді двох ножових поранень черевної порожнини. Виїздом СОГ на місце події встановлено, що 25.11.2014 близько 01.00 год. в приміщенні кімнати для відпочинку робочого персоналу фермерського господарства в лісовому масиві с. Дем’янів Галицького району, між робітниками вказаного господарства, які напередодні разом розпивали спиртні напої, на побутовому ґрунті виник конфлікт. під час цього конфлікту гр. «С» взяв з журнального столу кухонний ніж та двічі наніс ним удар у живіт гр. «В». Проведеними ОРЗ в подальшому гр. «С» було затримано у скоєному гр «С» зізнався, та у подальшому понесе кримінальну відповідальність згідно чинного законодавства.
В листопаді місяці 2014 року задокументовано факт незаконного приймання брухту чорних та кольорових металів, під час якого виявлено та вилучено 116 кілограм незаконно заготовленого брухту чорних металів та механічну вагу.
З метою виконання вимог наказів МВС України також виявлено два факти надання послуг у сфері грального бізнесу, а саме: 10.10.2014 року поступив рапорт працівника СДСБЕЗ про те, що ним  спільно із працівниками УДСБЕЗ УМВС в Івано-Франківській області виявлено факт надання послуг у сфері грального бізнесу в м. Бурштин та 16.12.2014 року рапорт працівника СДСБЕЗ про те, що в ході проведення оперативно-профілактичної операції встановлено факт заняття гральним бізнесом особою «Б» шляхом проведення азартних ігор. По вказаних реєстраціях порушено кримінальні провадження та вилучено десять системних блоків до комп’ютерів, які направлено в експектно-криміналістичний центр для проведення експертиз.
Так, працівниками Бурштинського відділення міліції вжито ряд організаційних і практичних заходів, які дозволили зберегти контроль за криміногенною ситуацією на території Бурштинської міської ради. Проведена робота щодо профілактики вчинення кримінальних правопорушень дала певні позитивні результати.
З кращої сторони необхідно відмітити роботу щодо виявлення правопорушень пов’язаних з незаконним обігом зброї. Так протягом 2014 року виявлено 6 фактів  незаконного обігу зброї (ст. 263 ККУ) по яких особам оголошено про підозру, та направлено справи до суду.
Залишається стабільною робота щодо профілактики правопорушень вчинених у громадських місцях. Також не відбулося  вчинення правопорушень в стані алкогольного сп’яніння та рецидивної злочинності
З початку року працівниками Бурштинського ВМ виявлено та задокументовано 561 адміністративне правопорушення.
Також хочу подякувати голові Бурштинської міської ради, депутатському корпусу, підприємствам та організаціям, представникам засобів масової інформації за сприяння у вирішенні наших спільних завдань щодо підтримання правопорядку.             
Небайдужість громади до життєдіяльності міліції, спільні зусилля, допомога органів влади та місцевого самоврядування, а також розвиток співробітництва і налагодження партнерських стосунків із громадскісьтю та представниками засобів масової інформації дозволять нам з Вами досягти очікуваних результатів із попередження  та розкриття злочинів, охорони громадського порядку і безеки громадян та сприятимуть удосконаленню роботи правоохоронної системи.
Начальник  Бурштинського ВМ
капітан міліції М.Р.Климишин

Переглядів: 703 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: