Четвер, 25.04.2024, 02:06
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Квітень » 22 » Правом на податкову знижку можна скористатися до кінця року
06:08
Правом на податкову знижку можна скористатися до кінця року

Головне управління ДФС в Івано-Франківській області нагадує, що декларуючи доходи, громадяни виконують не тільки свій конституційний обов’язок, а також  мають право на податкову знижку.
Загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку в звітному податковому році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата, зменшена на суму єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, страхових внесків до Накопичувального фонду, а у випадках, передбачених законом, - обов’язкових страхових внесків до недержавного пенсійного фонду, які відповідно до закону сплачуються за рахунок заробітної плати працівника, а також на суму податкової соціальної пільги за її наявності.
При цьому до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати. А саме:
- частина суми процентів, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом. При цьому, житловий будинок чи квартира, що будується чи придбавається, має бути визначений як основне місце проживання;
- суми витрат на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, визначеного законом, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним. До податкової знижки включаються понесені витрати за державними програмами будівництва (придбання) доступного житла.
- сума коштів, сплачених на користь закладів освіти для компенсації вартості навчання.
- страхові платежі за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення.
- пожертви або благодійні внески неприбутковим організаціям, розмір яких не повинен перевищувати 4 % від суми загального оподатковуваного доходу за звітний рік;
- суми витрат на оплату допоміжних репродуктивних технологій. До податкової знижки включається сума витрат не більше ніж сума, що дорівнює третині доходу у вигляді заробітної плати за звітний податковий рік;
- суми витрат на оплату державних послуг, пов’язаних з усиновленням дитини, включаючи сплату державного мита.
- суми коштів, сплачених у зв’язку з переобладнанням транспортного засобу. При цьому транспортний засіб, що переобладнаний, повинен бути  перереєстрований у відповідних органах.
Для реалізації права на податкову знижку за витратами, понесеними у 2015 року, платнику податку на доходи фізичних осіб необхідно заповнити та подати податкову декларацію про майновий стан і доходи до 31 грудня 2016 року.
ДПІ у Галицькому районі                             

 

Переглядів: 579 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: