Четвер, 28.03.2024, 16:58
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Червень » 14 » Перший міжнародний чемпіонат з кулінарного та кондитерського мистецтва серед юніорів «BESTCookFEST Junior-2016»
21:07
Перший міжнародний чемпіонат з кулінарного та кондитерського мистецтва серед юніорів «BESTCookFEST Junior-2016»

Відбувся Перший міжнародний чемпіонат з кулінарного та кондитерського мистецтва серед юніорів «BESTCookFEST Junior-2016» 1-3 червня в обласному центрі Чернівецької області. Щоб взяти участь у такому дійстві, на Буковину приїхало більше 150-ти учасників із різних країн світу – Сербії, Ізраїлю, Туреччини, України, Польщі, Азербайджану тощо.
Бурштинський ТЕК КНТЕУ цьогоріч представляла прекрасна половина людства - юні , чарівні та вмілі дівчата Оксана Мазуркевич та Ганна Готра. Учасники кажуть, що такі чемпіонати дають змогу розвивати талант.
«Ми знайомимося з різними суддями, дивимося у конкурентів нові страви. Для нас це корисний досвід. Такі конкурси дають змогу початківцю розвиватись», – розповідає Оксана Мазуркевич. 
Оцінювали страви та визначали найкращих юних кулінарів 12 професійних кухарів із Ісландії, Хорватії, Ізраїлю, Туреччини, Азербайджану.
«Учасники цьогорічного чемпіонату є справжніми сміливцями, адже такі масштабні змагання серед юніорів проводяться в Україні вперше. Наразі я можу сказати, що більшість кулінарів досягли високого рівня. Ці змагання допоможуть їм побудувати хорошу кар’єру», – зазначила голова журі чемпіонату Драгіца Лукін.
Суддя WACS, українка Марія Шрамко, чемпіонка світу з кулінарного мистецтва, зазначає: «Дуже високий рівень, я дуже задоволена. Я навіть не надіялася, що у такому маленькому місті буде так багато робіт, і настільки талановитих, працьовитих учасників».
Наші учасники взяли участь у чотирьох номінаціях, і у кожній із них вибороли нагороду. Так, за звання «Найкращий кухар року» разом із Ганною Готрою боролися ще 14 конкурсантів, представників різних країн світу: Азербайджану, Туреччини, відомих ресторанів України та студентство вищих навчальних закладів. Ганна - справжній борець, адже здобути бронзову медаль їй прийшлось нелегко.
Красиву, ажурну роботу у кондитерських виробах продемонструвала Оксана Мазуркевич. Ніжні на дотик та приємні на смак десерти не залишили байдужими журі, і відзначили конкурсантку посеред інших бронзовою нагородою.
Під час змагань юні таланти представили різноманітні кондитерські вироби, які спеціально готували до конкурсу. Це картина з тіста « Польові квіти»(бронзова медаль) та святковий торт «Пори року», який приніс нашим конкурсантам золоту медаль.
Команда кулінарів Бурштинського ТЕК КНТЕУ висловлює щиру вдячність меценату Андію Іваськіву за сприяння в участі у конкурсі. Адже саме Оксана Мазуркевич на даний час проходить практику на базовому підприємстві – кафе «Джем».
Тільки щоденна, вміла робота принесе радість успіху. Таке кредо покладене у діяльність педагогічних працівників - наставників. Тому наступний конкурс, який восени проходитиме у столиці, обіцяє бути таким же цікавим та професійним. А наші учасниці , захоплені духом боротьби та здорової конкуренції, мріють знову полонити журі своїми шедеврами.
 Любов Сисак, старший майстер

 

Переглядів: 639 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: