Вівторок, 23.04.2024, 07:32
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 3 » НА ДОПОМОГУ УЧАСНИКАМ АТО
12:41
НА ДОПОМОГУ УЧАСНИКАМ АТО

У вівторок у Будинку культури імені Тараса Шевченка відбулася зустріч представників обласного центру допомоги учасникам АТО, міської влади та безпосередньо учасників АТО. Під час розмови присутні мали змогу поділитися напрацюваннями, обговорити гострі наболілі питання, які турбують захисників Вітчизни та напрацювати шляхи їх вирішення.
Власне обласний центр допомоги, яка зазначила його керівник Наталія Перцович, є консультативно-дорадчим органом обласної державної адміністрації. Окрім пані Наталії, яка займається безпосередньо допомогою дітям та сім’ям учасників АТО, на зустрічі були присутні учасник АТО Андрій Фармуга, котрий відає власне допомогою учасникам АТО та Наталія Сербин, котра займається більше допомогою пораненим.
Основним лейтмотивом зустрічі було налагодження контакту між учасниками АТО, владою та, власне, Центром. Адже, як зазначили гості, іноді влада замало уваги приділяє учасникам АТО, а іноді воїни самі не мають бажання звертатись до влади.  Також гості закликали керівників відділів та установ міської ради не апелювати до вищих інстанцій а намагатися вирішувати проблеми власними силами - на рівні міста та області. Саме таким способом пропонують придбати житло для сім’ї Вадима Савчака, котрий був добровольцем.
Багато уваги на зустрічі приділили медичному обслуговуванню бійців. Зокрема представники Центру допомоги зазначили, що у минулому роціч на ці потреби було виділено мільйон гривень і майже половину не використали. У цьому ж році на медичне обслуговування учасників АТО виділили у області два мільйони гривень. Тому ті, хто справді потребує допомоги можуть звертатись. Натомість представники влади міста і самі учасники АТО зазначили, що ці кошти могли б поділити між районними центрами та містами обласного значення і тоді не довелося б їхати у область. Також було зазначено, що у обласній лікарні працює стоматолог до котрого можуть звертатися учасники АТО за безкоштовним лікуванням.
Виступили перед присутніми і міський голова і головний лікар центральної міської лікарні. Про свою роботу розповів і керівник Бурштинської міської організації ветеранів АТО Віталій Вільчик.
Також гості з області порадили міській владі розробити своєрідні буклети для учасників АТО, де б були розписані усі види пільг, допомог та інша потрібна дла бійців інформація. 
Окрему увагу приділили також реабілітації воїнів. Зокрема було наголошено, що завжди є путівки на оздоровлення у тих чи інших санаторіях держави, тож потрібно тільки звернутися до відділу соцзахисту у місті і вибрати.
На завершення предтавники обласного центру допомоги учасників АТО пообіцяли всіляко сприяти на рівні області як учасникам АТО так і міській владі у вирішенні складних питань. Зокрема такої допомоги Бурштин зараз потребує у вирішенні земельного питання - переведення земель з міліоративних у придатні до роздачі під гаражі та індивідуальне будівництво.

Переглядів: 716 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: