Вівторок, 16.04.2024, 19:43
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Вересень » 22 » Місту енергетиків виповнилося 460 років!
19:23
Місту енергетиків виповнилося 460 років!

14 вересня мешканці Бурштина відзначали  одне з найулюбленіших свят  - 460-річчя від дня заснування рідного міста. У цьому році ситуація в країні внесла деякі корективи в процес святкування – організаційним комітетом було прийнято рішення відмовитися від розважальних заходів та зосередити увагу на фізичному та спортивному розвитку молоді, адже рух, як відомо – це здоров’я та життя. Серед таких спортивних заходів було проведено дитячі вело змагання «Юний велосипедист», велосипедний квест «Бурштин – за мир», турніри з настільного тенісу, пляжного волейболу та шахматний турнір. А для малечі було організовано конкурс малюнку на асфальті, серед яких переважали зображення державної символіки та мирного життя. Усі учасники конкурсів та турнірів отримали подарунки від Бурштинської міської ради і компанії ДТЕК.

Розпочали свято святковими літургіями у храмах міста та урочистою сесією, на якій, окрім місцевих депутатів та організацій були заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Адамович, голова обласної ради Василь Скрипничук, голова галицької райдержадміністрації Володимир Чуйко, голова галицької районної ради Петро Стрембіцький, депутати обласної та районних рад, керівник департаменту сталого розвитку ДТЕК  Вікторія Гриб, новопризначений директор ДТЕК Бурштинська ТЕС  та інші почесні гості.
«Багато зроблено  у нашому місті за чотири роки, - зазначив у вітальній промові міський голова Петро Курляк. - Насправді,  ми змінили обличчя нашого міста, змінили, на мою думку, на краще. На нас чекає попереду ще дуже багато роботи, ми залишаємося оптимістами. Переконаний, що вдасться вирішити найнагальніші проблеми, зможемо забезпечити той рівень життя, побуту для наших земляків, про який мріємо не один десяток років», - підкреслив він.
Також Петро Курляк розповів присутнім про стратегічні плани, які визначатимуть подальшу долю міста. За його словами, в рамках Стратегії соціального партнерства між Бурштинською міською радою та компанією ДТЕК передбачається реалізувати один із найважливіших проектів  – будівництво індустріального парку, який допоможе створити у місті нові робочі місця. Не забув міський голова і подякувати усім, хто допомагав і продовжує допомагати у розвитку міста, зокрема було відзначено та нагороджено почесним знаком «За заслуги перед містом» Сича Олександра Максимовича, віце-прим’єр міністра України; Шкварилюка Володимира Васильовича, народного депутата Верховної Ради України; Гладія Василя Івановича, народного депутата Верховної Ради України; Скрипничука Василя Михайловича, голову Івано – Франківської обласної ради; Гриб Вікторію Олександрівну,  керівника департаменту соціального розвитку ДТЕК; Ігоря Тичинського, отця Спасо-Преображенського  храму м.Бурштин; Паляк Надію Ярославівну, директора НВК м.Бурштин;  Марчука Віктора Івановича, директора КП «Житловик»; Николайка Любомира Михайловича, депутата Бурштинської міської ради; Данилюка Ореста Олександровича, члена виконкому Бурштинської міської ради.
Відзнаку та цінний подарунок від голови обласної ради Василь Скрипничук нагородив секретаря ради Катерину Соронович,  грамоти голови Івано-Франківської обласної ради отримали заступники міського голови Марія Козар та Володимир Гулик.
Крім цього, на урочистій сесії було прийнято рішення присвоїти звання «Почесний громадянин міста Бурштин» Яцківу Миколі Максимовичу та Волошину Василю Андрійовичу, які зробили особистий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток міста. Також грамотами Бурштинської міської ради було нагороджено кращих працівників усіх організацій міста, громадських діячів, підприємців, активістів.
Проте найкоштовнішим у той день для міста став подарунок від Вікторії Гриб, котра передала бурштинцям експертний звіт оновлення генерального плану міста Бурштин. Тут варто нагадати, що над цим проектом місто працювало впродовж трьох років і затратили близько 600 тисяч гривень.
Привітав Бурштин зі святом і новопризначений голова ДТЕК Бурштинська ТЕС Андрій Шувар, котрий побажав бурштинцям миру і спокою і запевнив у подальшій спрівпраці між станцією і містом.
Традиційними уже подіями під час святкування Дня міста у Бурштині стало музичне привітання для мешканців та гостей від  муніципального оркестру та подарунок від міського голови – святковий торт, на якому у цьому році було зображено герб Бурштина та іншу символіку.
Не менш цікавою та очікуваною подією для бурштинів стала святкова ярмарка, на якій можна було придбати товари народних умільців, сувеніри, спробувати страви та напої різних областей України. На ярмарці у міських дерев’яних наметах, виготовлених за підтримки компанії ДТЕК, також були представлені роботи бурштинських майстрів, зокрема, свою першу виставку-аукціон зроблених власноруч виробами організував Центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Довір’я». На виставці було представлено роботи з бісеру, набивна вишивка та роботи декоративно-прикладного мистецтва. Виготовлення таких робіт стало можливим за підтримки Карітасу єпархії Фульда та акції «Людина», в рамках проекту «Створення базових структур самодопомоги в Івано-Франківській області».
Закінчилось святкування показовими виступами авіамодельних  гуртків  м. Бурштин та м. Калуш та товариською грою футбольних команд «Енергія» м. Бурштин та «Енергетик» м. Добротвір.
Олена Кравчишин, Володимир Капусняк
 

 

Переглядів: 672 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: