П`ятниця, 19.04.2024, 19:42
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Червень » 14 » Микола Шкарпович: «Дуже важливо, щоб влада працювала прозоро та залучала громаду до прийняття важливих для міста рішень»
21:17
Микола Шкарпович: «Дуже важливо, щоб влада працювала прозоро та залучала громаду до прийняття важливих для міста рішень»

У цьому випуску знайомимо наших читачів з молодим, але досить амбітним депутатом міської ради, членом комісії з питань гуманітарної політики, головою Бурштинського осередку політичної партії «Сила людей», членом громадських організацій «Майдан-Бурштин» та «Молода Просвіта» - Миколою Шкарповичем, який розповість про свою депутатську діяльність, про роботу на окрузі, а також про програму соціально-економічного та культурного розвитку міста і про те як на його думку владі і громаді міста налагодити стосунки.

- Доброго дня, Миколо Васильовичу, пропоную розпочати нашу розмову з Вашої депутатської роботи. Минуло уже трохи більше 6 місяців відколи Ви притупили до обов’язків депутата в складі комісії з питань гуманітарної політики. Чи зробили Ви вже свій план дій? Над чим уже розпочали роботу або в подальшому плануєте насамперед працювати?
- Доброго дня, так, багато речей нам вдається зробити, зокрема, ми відстоювали створення Громадської ради при Бурштинській міські раді. Вважаю, що  це, на сьогодні, є одним з найбільших досягнень  цієї каденції. Депутати уже затвердили положення про громадську раду, інші необхідні документи для її повноцінного функціонування, а також – склад громадської ради і голову. До складу увійшли представники різних громадських організацій та ЗМІ міста, головою обрано Максимову Ірину Юріївну – голову правління Центру права та протидії корупції, яка має великий досвід у роботі з громадою та владою. Тепер маємо надію, що при співпраці з громадською радою ми  зреалізуємо багато цікавих проектів, які  пропонували громаді, йдучи на вибори.
- Які у Вас стосунки з мешканцями Вашого округу? Чи проводите з ними зустрічі? Чи можуть вони сподіватися на Вашу підтримку у вирішенні нагальних проблем?
- Думаю, що ніхто з депутатів не скаже про напружені стосунки з виборцями  чи недостатньо теплі. Але я зі своєї сторони намагаюсь зробити все можливе, щоб мої виборці мали можливість пересвідчитись, що основні моменти  своєї роботи я присвячую громадськості. Щодо зустрічей з мешканцями округу, то представники «Сили Людей», проводять та будуть проводити зустрічі в різних форматах. І наскільки мені відомо, саме ми розпочали робити це першими. Я зроблю все можливе, щоб покращити рівень життя наших громадян. Думаю, що ми це доводимо постійними  спілкуванням та зустрічами з мешканцями округу №14 
- А в яких саме форматах проводите зустрічі?
- Найоперативнішими способами спілкування є в онлайн-режимі в соціальній  мережі Фейсбук та телефоном, крім цього часто ми організовуємо зустрічі на окрузі, а також уже кілька разів використовували офіс Агенції місцевого економічного розвитку, де приймали громадян.
- Політичній партії «Сила людей», Бурштинський осередок якої Ви очолюєте,  менше двох років, проте за цей невеликий період об’єднання активістів перетворилося на повноцінну Всеукраїнську політичну силу, чи вдалося партійному осередку Бурштина вже реалізувати деякі свої ідеї, досягти певних результатів? Які питання відстоюєте в раді?
- Ви праві, «Сила людей» ще достатньо молода політична сила, але, на моє глибоке переконання, це швидше позитив аніж недолік, а також для мене є величезним досягненням, що дана партія за статистичними  даними є наймолодшою та найосвіченішою (понад 90 відсотків членів партії мають закінчені ВУЗи) партією в Україні, що робить нас більш перспективними та привабливими для наших громадян. Це єдина партія, де відбувається політичне творення «знизу догори», тобто партійці найнижчого рівня впливають на прийняття рішень та організовують процеси саме ті, які, на їхній погляд, потрібно в даний момент. Для нас є найважливішими питаннями  - покращення  міського інвестиційного клімату,  реалізація проектів, які б розвивали підприємницьку діяльність, захист та дотримання правових гарантій бюджетних сфер населення як складової частини державотворчого  середнього класу країни. Ми пропонуємо та презентуємо реформи різного рівня та сфер, зокрема ми спільно з ПП «Батьківщина» провели презентацію спортивної реформи «Бурштинської спортивної ліги». Також ми є постійними членами комісій які створюються для впровадження адміністративної реформи країни, для нас однією з найважливіших реформ та ІДЕЙ є впровадження  децентралізації, зокрема на місцевому рівні. Для цієї мети ми дуже багато проводимо навчань, тренінгів, аналізуємо, як це відбувалось в інших країнах і як вони вирішували свої проблеми, пристосувавши їх тут, в Україні.  
- Прокоментуйте, будь ласка, цьогорічну програму соціально-економічного та культурного розвитку м. Бурштин. Які проекти туди включено? Чи є надія, що у цьому році програму буде реалізовано в повному обсязі?
- До цьогорічної програми соціального-економічного та культурного розвитку м. Бурштин включено актуальні та першочергові для міста проекти, не буду детально зупинятися на цьому, оскільки з програмою можна ознайомитися на офіційному сайті міської ради. Звичайно, хотілось би щоб цього року програму було виконано в повному обсязі. Проте, з іншої сторони,  ми повинні розуміти, що все-таки буде досить важко реалізовувати проекти програм, через брак фінансування, зокрема, на початку року ми змушені були виділити кошти для фінансування Бурштинського торгівельно-економічного коледжу, на що попередньо кошти не передбачалися.. Ми взяли на баланс міської ради начально-виробничий комбінат, що також передбачає видатки з місцевого бюджету. Це саме ті резерви, котрі допомогли б нам зреалізувати ще  нереалізовані проекти. У Бурштині немає дитячої спортивної школи. Це питання  я неодноразово  озвучував на сесіях міської ради.  Але для мене є важливим фактом  те, що цього року нові громадські організації почали подавати свої пропозиції, плани роботи та програми, які сприяють соціально-культурному та економічному розвитку м. Бурштин та с. Вигівка.  Це свідчить про вищий рівень свідомості громади.
- Ви зачепили питання відкриття у місті ДЮСШ, це планується ще з минулої каденції, оскільки місто набуло статусу обласного значення. Крім того, що Ви є членом гуманітарної комісії міської ради, Ви ще і спеціаліст відділу молоді і спорту, тому, мабуть, добре  знаєте чи в силі залишаються ці плани?
- Питання дитячо-юнацької школи є гострим для нашого міста, тому відділ у справах молоді і спорту Бурштинської міської ради приділяє  багато уваги та зусиль, хоча, на сьогоднішній момент, програму з реалізації даної проблеми ще не прийнято. Як я вже зазначав,  особисто говорив про створення спортивної школи на  засіданнях комісій, на сесіях міської ради та нарадах. Але наше питання   вважають не першочерговим. Проте продовжуємо консультації щодо створення спортивно-юнацької школи,  розпрацьовуємо різні варіанти, виносимо  їх на загальне обговорення.
- Ви є активним громадським діячем в місті. На жаль, на сьогоднішній день, існує ще досить високий рівень недовіри до влади міста. Що на Вашу думку необхідно змінити для покращення відносин між міською владою та громадою?
- На мій погляд, це найактуальніша проблема України. В умовах такої політичної кризи в державі дуже важко розвиватись та працювати. Саме тому ПП «Сила людей» відстоювала створення Громадської ради, вважаючи що таким чином ми можемо почати будувати прозорі демократичні комунікативні відносини з громадськістю. Дуже важливо, щоб влада працювала прозоро, залучала громаду до прийняття важливих для міста рішень шляхом проведення різного роду обговорень та консультацій. 
- Дякую Вам за розмову та бажаємо успіхів.

Досьє  
- депутат Бурштинської міської ради з листопада 2015 року;
- голова Бурштинського осередку політичної партії «Сила людей»;
- член постійної депутатської комісії з питань гуманітарної політики;
- закріплений за виборчим округом № 14  (вул. Василя Стуса: 15, 17, 19, 22);
- народився у м. Бурштин 16 березня 1985 року;
- в 2002 закінчив ЗОШ №1 м. Бурштин; 2002- 2007 р. навчання в Івано-Франківській теологічнії академії за спеціальністю «Філософія та релігієзнавсто». 
-  2007-2009 рр. займався підприємницькою діяльністю. 
-  2009 р. вступив до Вищоі Академії менеджменту у м. Варшаві за спеціальністю «Дипломатія». ;
- працює в Бурштинській міській раді на посаді спеціаліста відділу у справах молоді  і спорту
- одружений;
- хобі – заняття спортом, подорожувати у гори  ;
- громадська робота: член громадських організацій: «Бурштин Майдан» та «Молода Просвіта».
- контактна інформація депутата: 
- тел. 097 769 58 77.   ел. пошта: m.shkarpovych@gmail.com
- сторінка в соціальній мережі Facebook https://www.facebook.com/mykola.shkarpovych?fref=ts

 

Переглядів: 772 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: