Четвер, 28.03.2024, 16:04
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Травень » 20 » ЛЮБОМИР ГОЛОВЧАК: ЗМІНА ПОКОЛІНЬ ВІДБУЛАСЬ - СПОДІВАЄМОСЯ НА ВДАЛИЙ ВИСТУП
18:40
ЛЮБОМИР ГОЛОВЧАК: ЗМІНА ПОКОЛІНЬ ВІДБУЛАСЬ - СПОДІВАЄМОСЯ НА ВДАЛИЙ ВИСТУП

Цими вихідними у Сваляві (Закарпатська область) проходять фінальні змагання чемпіонату України серед аматорських волейбольних команд. Уже другий рік поспіль волейболісти «Західрембуду» братимуть у них участь, і, як заявив керівник команди Любомир Головчак, цього разу бурштинці сподіваються на успіх.

- У фінальних змаганнях аматорської ліги ми беремо участь вдруге поспіль. Проте цього року є надія на сприятливий результат, - починає розмову Любомир Васильович - адже на сьогодні «Західрембуд» - оновлена молода команда, котра вже набула певного досвіду і прагне великих перемог. 
- Яким складом виступаєте? Чи є зміни?
-  Зміни є кожного року, адже ми - аматори і нікого заставити грати у волейбол не можна.  Проте сьогодні сформувався кістяк команди саме з тих волейболістів, з котрих ми починали набирати групу ще маленьких діток - у далекому 2002 році. На ці змагання «Західрембуд» вирушить у наступному складі: тренер Іван Рябко, центральні блокуючі Юрій Батицький та Ігор Рик, пасуючі Віталій Гачинський та Андрій Батицький, діагональні Богдан Рябко, Олексій Зімайло та Валерій Іграк, доігровщики - Максим Гапіж та Іван Драган.
Хочу окремими словами подякувати хлопцям за відвідування тренувань а також подякувати їхнім роботодавцям за те, що відпускають із роботи.  Адже тренування у волейболі важливе і результативне тільки тоді, коли є всі.
- Розкажіть про суперників?
- У групі, котра змагатиметь за 1-6 місця, окрім «Західрембуду» змагатимуться команди із Сваляви («Спартак»), з Кіровограда («Обленерго»), Кривого Рогу (ВК «Кривбас»), з Черняхова («Хорос»), та Житомира («Біоресурс»). Суперники доволі сильні, тільки достеменно не відомо, який формат змагань буде. Адже є варіант, що задля економії часу будуть враховані результати ігор команд на груповому етапі. Тоді у нас шанси не великі, бо ми двічі програли команді зі Сваляви.
- Чи будуть преміальні і як ситуація з фінансами у команді?
- Звичайно, ми пообіцяли преміювати волейболістів у разі здобуття позитивного результату. Зокрема за перше місце усі отримають по 1000 гривень, за друге - по 750, а за третє - по 500 гривень. Зараз, як і колись, основне фінансове навантаження лежить на фірмі «Західрембуд». Ми намагаємося робити усе, щоб гравці після ігор та тренувань мали усе необхідне для відновлення. Особливо це стосується виїзних поєдинків, де стараємося виділяти суми, які значно перевищують добові на команду. Розуміємо, що умови далекі від ідеальних проте намагаємося їх покращувати. Цього року до фінансування команди долучився ще один потужний спонсор - магазин «Євробуд» підприємця Андрія Іваськіва - тож нам стало трохи легше і появилась можливість оновити ігрову форму, м’ячі, інший інвентар. Андрій Степанович також взяв на себе майже усі видатки, коли ми приймали груповий етап змагань у Бурштині. Тож сподіаємося, наша співпраця продовжиться і принесе плоди. Як сподіваємося, і водночас, дякуємо за співпрацю міській владі, котра виділила на команду 10 тисяч гривень і продовжує допомагати усім, чим може.  
Не обійшовся б «Західрембуд» і без сприяння ДТЕК БуТЕС і її директора Андрія Шувара, адже завдяки їм до наших послуг завжди є спортзал.
- Давайте повернемось до минулого сезону. Зокрема у чемпіонаті області.
- Тоді нову будемо говорити про те, про що говорили на початку розмови. Ще два роки тому ми грали практично іншим складом. Сьогодні ж повністю пройшов процес оновлення команди. Тож позаминулий і минулий роки ми виступали не надто вдало. Це видно було і по результатах в області і у фінальній частині серед аматорів, де наші молоді хлопці просто знітилися. Але сьогодні ми вже маємо нову сильну команду. А все завдяки тому, що не перестаємо працювати з молоддю. Власне десь і наша заслуга в тому, що в чемпіонаті області у вищій лізі команди не мають права брати участь, якщо у них немає юнаків. 
Загалом це велика проблема усього волейболу. Адже навіть нині у фінальну частину змагань в Сваляві потрапили команди, які грають так би мовити «під сезон» чи «під завдання». Набирають професійних майстрів, проводять чемпіонат і розбігаються. Я скажу, що так навіть дешевше, аніж тримати команду в тонусі впродовж року, тримати тренера, проводити змагання та тренування.  Але це не має перспективи. До слова, на наших нинішніх волейболістів уже також задивляються команди майстрів. Тож нині актуальним є питання як їх втримати у «Західрембуді».
- А що з розвитком волейболу у місті?
- Третя школа є нашою базовою школою. Там ми тренуємося, звідти ми черпаємо кадри.  Зараз появляються хлопці з другої школи, котрі також можуть грати у волейбол. Але суттєво покращити ситуацію може тільки створення спортивної школи та утворення ставок волейбольних тренерів. Це дасть поштовх не тільки розвиткові волейболу, але й інших видів спорту у місті. Адже ми тепер - місто обласного значення, а вже скоро можемо об’єднатися у громаду і тоді питання про розвиток спорту буде стояти на значно іншому рівні.
- Дякую за розмову. Успіхів у змаганнях.
В.К.

Переглядів: 631 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: