П`ятниця, 29.03.2024, 07:03
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Червень » 30 » Леонід Журавльов: хотілось би поїздити в Рогатині
22:02
Леонід Журавльов: хотілось би поїздити в Рогатині

На сторінках газети ми неодноразово розповідали про Леоніда Журавльова – нашого краянина, котрий уже багато років гідно представляє Бурштин на змаганнях з мотокросу. Без нього зараз не обходиться жоден гоночний сезон, більше того, на трасі 58-річний мотокросмен  готовий дати фору більш молодшим суперникам. Майстер спорту України, трикратний чемпіон України і багаторазовий призер Західного регіону Леонід Журавльов зараз є найстаршим мотогонщиком країни. 
Приводом для сьогоднішньої зустрічі стали нові перемоги гонщика-ветерана. 
В березні в Чернівцях відбулося відкриття мотоциклетного сезону та ІІ етап кубка МАУ (Мотоциклетна асоціація України) мотокросу серед усіх класів. В своїй віковій категорії -  класі ветеранів (ІІ група) Журавльов здобув третє місце:
- Було важкувато після чотирьохмісячної перерви. – Розповідає пан Леонід. – Тренувався безпосередньо перед змаганням, нам десять хвилин дається на розігрів та ознайомлення з трасою. В Чернівцях дійсно найкраща траса, там проходять чемпіонати світу і щороку проводяться змагання на відкриття і закриття сезону. 
В квітні в селі Киселів Кіцманського району Чернівецької області відбувся ІІІ етап чемпіонату, в цьому заїзді мене «підрізали» на трампліні, поки піднявся і завів двигун – мене обігнали. Ці ж змагання продовжились в селі Верхній Вербіж, що на Коломийщині, я на всіх заїздах прибував першим. Щоправда, на двох останніх кругах, майже перед фінішем, мене обігнав Віктор Будрик – чемпіон України з Хмельницького. Тут сталася прикрість: заклинив двигун, очевидно, через нове масло. Це вперше за сім років мій «кінь» мене підвів. Тому в другому заїзді я не доїхав до фінішу, підсумковий результат – третє місце. 
- Продовжите брати участь в змаганнях?
 - Так, черговий етап змагань відбудеться вже третього липня в Берегометі, Вижницького району Чернівецької області. Там також дуже хороша траса. Ще не вирішив, на якому мотоциклі поїду – 450-кубовому чи 250-й виберу. Я зазвичай надаю перевагу легшому, але є траси, як от піщана чи болотяна, де треба потужніший. А ось якщо на трасі багато поворотів, обираю 250-кубовий. Після липня знову гонки, цьогоріч їх як ніколи багато, особливо в порівнянні з минулим роком – в 2015-му я брав участь всього в п’яти змаганнях, і також привозив перемоги. Я ж без змагань не можу, як почую про чемпіонат – не можу дочекатися гонки. 
 - Чи існує віковий рубіж?
 - Ні. Їздять, поки стає здоров’я. Наразі я найстарший гонщик в Україні. Хоч зі мною змагалися сорокарічні спортсмени, я серед них їздив першим. Допомагають досвід і тренування, свого часу я дуже багато тренувався. 
- Хвилюєтесь перед заїздом?..
- Хвилювання присутнє завжди, в основному на старті. А ось страху не відчуваю, хіба коли переглядаю фото з гонок і бачу себе в польоті стрибка. Зате після гонки хоч і втомлений, та відчуваю неабиякий запал до будь-якої роботи. 
- Як гадаєте, в якому стані перебуває український мотокрос?
- Тримається на чистому ентузіазмі. Зрідка знаходяться меценати, котрі беруться допомогти. А так – все за свій кошт. Наприклад, в Рогатині теж є хороша траса, то одна з найкращих і найскладніших в Україні, там часто проводились змагання. Дуже шкода, що вона занедбана, і ніхто не береться за її відновлення. Загалом на облаштування Рогатинської траси та на організацію змагань потрібно не так уже й багато - трохи більше 10 тисяч гривень. Дуже сподіваюсь на позитивні зрушення в цьому напрямку. 
Зазвичай в мотокрос приходять діти, внуки старших спортсменів, нових тут майже не буває. Це передається наче по династії. Я хотів би передати своє вміння внуку Тадею, чотирьохрічний хлопчик вже береться осідлати пластмасовий мотоцикл, і любить з дідом у гаражі бути. До мотокросу також треба мати дар, відчуваю, що у малюка він є. 
- Скільки маєте відзнак, нагород, кубків?..
- Я ніколи й не підраховував. Є кубки, десь штук 50-60 медалей. Уявіть лише, за рік могло бути 15-20 змагань, і з кожного призові місця. А я ж уже 44 роки в мотоспорті…  То пам’ятка про змагання. Зараз у моїй віковій категорії з області лише три-чотири гонщики, серед них Володимир Завадецький, Тарас Вовкович, це досить сильні спортсмени. Дуже хотілось би поїздити з ними на оновленій Рогатинській трасі.
- Пане Леоніде, дозвольте побажати Вам нових перемог та здійснення планів. Дякую за розмову. 
Тетяна Зарецька

Переглядів: 749 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: