П`ятниця, 29.03.2024, 00:51
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Травень » 22 » Ігор Карвацький: «Сьогодні у нас є лише одне важливе завдання – це допомога учасникам АТО»
18:06
Ігор Карвацький: «Сьогодні у нас є лише одне важливе завдання – це допомога учасникам АТО»

У попередньому випуску «Бурштинського вісника» ми знайомили буршинців з головою депутатської комісії, який опікується бюджетом міста, проте, не менш важливими та актуальними завжди були і залишаються питання землі, тому сьогодні ми поговоримо з Ігорем Зеновійовичем Карвацьким – головою депутатської комісії земельної та з питань екології.

.
- Ігоре Зеновійовичу, бурштинці вдруге обрали Вас депутатом, отже, Вам довіряють, що корисного вдалося зробити для міста за попередню каденцію?
- Перш за все, варто зазначити, що саме за минулої каденції, коли ВО «Свобода» набрала більшість в міській і обласній радах, Бурштин став містом обласного значення. Нами та попереднім головою П. Курляком була пророблена велика робота, оскільки вирішення даного питання було одним із пріоритетних завдань, які ми ставили перед собою, йдучи на вибори. Новий статус міста, безумовно, має дуже багато переваг, тому вважаю, що це один із найбільших показників і результатів як моєї особистої роботи, так і роботи всіх депутатів ВО «Свобода» минулого скликання. 
Також з 2011 року я приймаю активну участь у реалізації трирічної Стратегії соціального партнерства, яка була підписана між Бурштинською міською радою і компанією ДТЕК на 2013-2015 роки. Ще з минулої каденції я є членом Координаційного  комітету, який контролює і відповідає за якість впровадження проектів Стратегії, правильність використання коштів тощо. До речі, у місті ширяться чутки, що Стратегія – це просте відмивання коштів компанії ДТЕК, проте, як людина, яка має безпосереднє відношення до даного питання, хотів би відмітити, що по кожному проекту Агенцією місцевого економічного розвитку, яка займається реалізацією проектів, до компанії ДТЕК подається чітка фінансова звітність – від кошторисів, договорів, накладних та актів виконаних робіт до безпосередніх платіжних документів, саме тому, всі надані кошти використовувалися виключно за призначенням. За три роки в рамках даної Стратегії вдалося чимало зробити у різних сферах життя міста – придбати сучасне медичне обладнання, реанімобіль для нашої лікарні та провести капітальні ремонти деяких відділів, замінити вікна на енергоефективні, облаштувати класи шкіл новою комп’ютерною технікою, створити мультимедійні центри в дитячих садках. Окрім цього, багато проектів реалізовано  і в галузі енергоефективності.
Хотів би зупинитися і на конкурсі міні-проектів «Місто своїми руками», який також проводився в рамках Стратегії з ДТЕК. За моєї ініціативи та допомоги було підготовлено чимало заявок, які отримали перемогу в конкурсі і були успішно реалізовані у місті. Це і встановлення спортивних та дитячих майданчиків, придбання обладнання для недільної школи, музичної апаратури для БК ім.. Шевченка, і будівництво дороги в с. Вигівка, і відновлення роботи авіамодельного гуртка, який, до речі, на сьогодні вже досяг досить високих результатів – у травні Бурштинська команда моделістів взяла участь в етапі Кубка України «КУБОК СВОБОДИ» та відкритій першості Тернопільської області з кордових авіамоделей класу F2D у м. Тернопіль, після чого гурток запросили для участі у міжнародних змаганнях. 
Крім того, під час минулої каденції багато уваги приділяв питанню створення нових робочих місць. Тут знову повертаюся до Стратегії соціального партнерства з ДТЕК та проекту «Створення індустріального парку у м. Бурштин». Вважаю, що на сьогоднішній день, однією із реальних можливостей створити нові робочі місця, збільшити надходження в місцевий бюджет – це залучення інвесторів, які будуватимуть на території індустріального парку нові підприємства. На жаль, не вдалося доопрацювати це питання протягом минулої каденції, але сподіваюся, що нам вдасться це зробити тепер. Чекаємо на обіцяну допомогу від народного депутата М. Довбенка, який має посприяти у питанні реєстрації державного індустріального парку «Бурштин» (наразі вже отримали 3 відмови). Важливо, щоб парк було зареєстровано як державний, оскільки тоді з’являється можливість іноземним інвесторам ввозити виробниче обладнання без розмитнення.
Також ще в минулій каденції досить активно почали опрацьовувати питання об’єднаної територіальної громади з центром в м. Бурштин. На жаль, на рівні Верховної Ради було багато нюансів, на сьогоднішній день чекаємо у травні-червні голосування Верховної Ради за внесення змін в кордони міст, оскільки до територіальної громади Бурштина виявили бажання долучитися 3 села Рогатинського району (с. Верхня Липиця, с. Сарники та с. Юнашків), а також за зміну назви з с. Задністрянськ на с. Задністрянське (при підготовці відповідних документів була зроблена така помилка, тому міська рада змушена була внести відповідні зміни і знову відправити пакет документів на голосування до Верховної Ради), після чого (орієнтовно в жовтні місяці) мають відбутися вибори. Вважаю, що  реально так і буде, оскільки  новий Прем’єр-міністр В. Гройсман першим пунктом своєї програми пообіцяв реалізацію адміністративно-тереторіальної реформи.. Багато хто з мешканців вважає, що депутатський корпус у цьому не зацікавлений, оскільки кожному депутату знову прийдеться готуватися до виборів. Хочу сказати, що усі депутати міської ради від ВО «Свобода» підтримують ідею створення Бурштинської об’єднаної територіальної громади, більше того сприяють цьому на різних рівнях і готові до нових виборів, оскільки це для нас своєрідний тест на довіру бурштинців. 
- Ви входите до Координаційного комітету по реалізації Стратегії соціального партнерства з компанією ДТЕК. Чи планує компанія продовжувати співпрацю з містом, враховуючи події на Сході країни?
- Співпраця, звичайно, буде продовжуватися, правда, я думаю, що сума, яку запропонує компанія на реалізацію запланованих проектів буде  меншою, ніж була в Стратегії 2013-2015, враховуючи збитки, які несе компанія через події на Сході. На жаль, під час опитування наші бурштинці знову голосували за встановлення дитячих та спортивних майданчиків. Вважаю не правильною таку позицію, оскільки за три попередніх роки в рамках Стратегії встановлено чимало і дитячих, і спортивних майданчиків, якими мало хто користується. У 2014 році встановлено чудовий спортивний майданчик біля ДНЗ №3, але чомусь рідко побачиш на ньому любителів спорту, у 2015 році по місту встановлено спортивні кутки, а вже цього року на стадіоні школи №2 встановлено спортивні тренажери. Враховуючи те, що коштів буде не багато, не варто їх витрачати на дрібні проекти. Моя думка така – кошти Стратегії доцільно буде використати на підготовку необхідної кошторисної та проектної документації, оскільки, маючи усі необхідні папери, відкривається багато можливостей додаткових джерел фінансування від інших вітчизняних та міжнародних фондів.
Нова Стратегія 2016-2020 вже фактично готова, проекти розроблені по напрямам відповідно до анкетування, яке проводилось у місті та засідань відкритих робочих груп. Визначено п’ять пріоритетних напрямів Стратегії розвитку – «Охорона здоров’я», «Розвиток соціальної сфери та активізація громади», «Конкурентоспроможність міста та покращення бізнес середовища», «Екологія та довкілля» та  «Підвищення енергоефективності». З проектом Стратегії 2016-2020 та з додатковою інформацією про неї можна ознайомитися на офіційному сайті міської ради та сайті Соціального партнерства (www.spp-dtek.com.ua).
- Чи спілкуєтесь Ви зі своїми виборцями? Які проблеми на окрузі є найбільш актуальними? Як плануєте їх вирішувати?
- З виборцями спілкуюся постійно, ми живемо у маленькому місті, в мене немає автомобіля, ходжу по місту пішки, тому мене часто зустрічають на вулиці мешканці (і  не лише з того округу, за яким я закріплений), просять посприяти у тому чи іншому питанні. Завжди намагаюся допомагати усім. Про це прошу і своїх депутатів – не обмежуватися кордонами округу, а дбати про ціле місто. Хотів би наголосити - для того, щоб проблему, з якою звертається людина, було легше вирішити, потрібно, щоб у міській раді була зареєстрована офіційна заява від цієї людини чи групи людей.
Що стосується мого округу, то там є двір, який знаходиться найближче до центру, де ще біля будинків не зробили озеленення. У цьому році за моєї ініціативи в програму соціально-економічного та культурного розвитку міста включено 80 тис. грн. на проведення відповідних робіт, тому сподіваюся, що на сесії міської ради, яка відбудеться 31 травня депутати проголосують позитивно і  найближчим часом ця проблем буде вирішена.
Також я провожу роботу з мешканцями свого округу щодо питання створення ОСББ, оскільки вже всім відомо, що з 1 липня набрав чинності закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» згідно з яким балансоутримувачами своїх будинків стають самі жильці, які зможуть самостійно вирішувати хто буде надавати їм якісні комунальні послуги – чи це буде КП «Житловик», чи приватне комунальне підприємство. Щодо стосується мене, то я вважаю, що для того, щоб послуги були дійсно якісними потрібне конкурентне середовище, тому я за приватні комунальні підприємства. Тим більше, що КП «Житловик» є платником ПДВ, а отже, ціни у нього будуть набагато вищими, ніж у будь-якого іншого приватного підприємця, який на єдиному податку. Хотів би наголосити на ще одному нюансі - якщо мешканці будинків не створять ОСББ протягом року, то міська рада їм примусово призначить управителя, який підписує договір на управління будинком від імені його співвласників і мешканці будуть платити йому зарплату.
- А яка наразі ситуація із конфліктом, який виник між мешканцями будинку по Січових Стрільців, 20 (це ж також будинок з Вашого округу) та приватним підприємцем Ю. Кухарським щодо підвального приміщення?
- На жаль, конфлікт досі не вичерпано, оскільки на примирення чи компроміс не готовий йти ні підприємець Ю. Кухарський, ні мешканці будинку, справа буде мати довгу судову, скандальну тяганину.  
-  У новому скликанні ради Ви є головою комісії, яка  відповідає за питання землі та екології міста. На сьогоднішній день досить гостро постала проблема надання земельних ділянок учасникам АТО, чи вдасться Вам вирішити це питання? 
- Насамперед хотів би зазначити, що наша держава поставила учасників АТО в одну чергу з іншими учасниками бойових дій, багатодітними, чорнобильцями та іншими пільговими категоріями, окрім цього, в міській раді з 1991 року є загальна черга на землю. Вже розробили детальний план планування території, де передбачено 15 га землі для виділення під індивідуальне будівництво, це буде близько 120 планів, на сьогодні є 60 заяв від учасників АТО і я, як голова земельної комісії, буду сприяти, щоб все-таки вони позачергову отримали землю. Це, звичайно, буде відповідальність, яку  готовий нести перед тими пільговиками, які стоять у черзі першими вже багато років.
- Окрім того, що Ви є головою депутатської комісії, Ви також голова Бурштинської міської організації ВО «Свобода», членами якої є багато активних бурштинців. Над чим на рівні міста працюєте найбільше? 
- Враховуючи усі ті події, які відбуваються на Сході нашої країни, а це війна між Україною і Росією, ми обрали для себе пріоритетний напрямок діяльності на сьогодні – це максимальна допомога учасникам АТО. Ми тісно співпрацюємо з обласним благодійним фондом «Свобода-Гідність-Перемога», спільно з яким один-два рази в місяць відправляємо на передову ліки, продукти харчування, дизпаливо та матеріальну допомогу. У нас немає скриньок, основними вкладниками є члени ВО «Свобода» та наші партійні  симпатики, люди, які нам довіряють ще з часів Революції Гідності. Часто допомагає нам діаспора з Португалії та США, а також допомагав дитячо-юнацький центр «Барвінок» міста Віла-Нова-ді-Гая, яким ми відправили 150 навчальних книжок початкових класів.  Крім того, перед кожною відправкою вантажу ми організовуємо в кафе «Лози» ліпку вареників, які також передаємо хлопцям на передову. Приємно, що до цієї події долучається багато бурштинців. 
Крім цього, в питаннях допомоги учасникам АТО ми співпрацюємо з ГО «Всеукраїнське об’єднання українок «Яворина»», яка опікується пораненими, родинами загиблих та скалічених героїв війни, сиротами, вдовами, самотніми батьками учасників війни, вимушеними переселенцями тощо.
До Великодніх свят Бурштинська міська організація ВО «Свобода» разом із симпатиками організувала і через благодійний фонд «Свобода-Гідність-Перемога»  здійснили чергову поїздку на фронт. Всі гостинці разом з найщирішими привітаннями з нагоди найвеличнішого християнського свята, як і планувалося, впродовж Великодніх свят були роздані по населених пунктах Красноармійськ, Солідар, Дзержинськ, Часів Яр, Красногорівка, Константинівка (промзона, шахта «Бутівка»), полігон Черкаське.  Окрім святкових смаколиків, волонтерами благодійного фонду були передані іменні посилки та знеболюючі препарати у підрозділи ЗСУ, де служать бійці з нашого краю.
Користуючись нагодою, хочу подякувати усім хто допомагає нам підтримувати наших воїнів на передовій! 
Також, ми намагаємося допомагати нашому реабілітаційному центру дітей-інвалідів «Довір’я». Зокрема, наш однопартієць Іван Пізь завжди фінансово їх підтримує, хоча ніде цього не озвучує.
Хотів би також звернути увагу, що «Свобода» ініціювала і повністю профінансувала встановлення в школі №2 меморіальної дошки загиблому учаснику АТО Вадиму Савчаку.
За моїм запрошенням в закладах освіти міста, в КП «Житловик» та КО «Бурштинська міська центральна лікарня» відбулися зустрічі з головою Конфедерації вільних профспілок України і головою Незалежної профспілки гірників України Михайлом Волинцем. В чому плюс для Бурштина? Наразі, у нас не виникає питань про скорочення працівників в освіті, але є серйозні питання по скороченню лікарні, з області надійшла пропозиція скоротити 60 ліжко-місць. Вважаю, що цього в жодному разі не можна допускати, оскільки коли буде зареєстрована територіальна громада, буде потрібна повноцінна лікарня, яка має мати більше 100 ліжко-місць для її обслуговування. І, власне, одним із засобі захисту лікарні є наявність в ній Незалежної профспілки гірників України. Як приклад, хочу навести лікарні в Коломийському та Надвірнянському районі, де присутня Незалежна профспілка гірників України, туди пропозиції про скорочення навіть не надходять. Тому я радий, що в нашій лікарні діє представництво цієї профспілки.
Наша організація бере актину участь і в культурному житті, зокрема, ми є активними учасниками патріотичного фестивалю «Яворина», який щорічно відбувається в урочищі Розтоки біля села Липа Долинського району Під час фестивалю відбуваються змагання богатирів, учасники можуть повправлятися у стрільбі, пограти у шахи, придбати патріотичну літературу та доторкнутись до вже недієздатної зброї, яку привезли бійці-учасники дійства із зони АТО. Бурштин в цьому році зайняв 2 місце у змаганнях з волейболу. Крім того, ще 6 років тому «Свобода» започаткувала у місті традицію Йорданських купань, які і до цього часу ми організовуємо.
Також варто зауважити, що члени міської організації «Свобода» були активними учасниками всіх подій  Революції Гідності, подій, які відбуваються під Верховною Радою і я вважаю, що на сьогоднішній день нічого до кращого не змінилося в нашій державі, крім декларативних гасел нашої теперішньої влади, яка забула на чиїх плечах вона стала владою. «Свобода» завжди була і залишається патріотичною та ідейною силою.
Загалом, усю детальну інформацію, фото та звітність про нашу роботу можна знайти на моїй сторінці та на офіційній сторінці міської організації ВО «Свобода» в соціальній мережі Facebook.
- І наостанок, як Ви вважаєте, які проблеми нашого міста на сьогоднішній день потрібно вирішувати насамперед, які пріоритети і перспективи розвитку бачите для Бурштина? 
- На мою думку, на сьогодні найактуальнішою проблемою залишається створення індустріального парку та залучення інвесторів, оскільки, якщо буде індустріальний парк, то будуть нові робочі місця, а завдяки податкам, які сплачуватимуся в місцевий бюджет – будуть в місті і нові дороги, і тротуари, і майданчики. А найголовніше – Бурштин має для цього всі можливості – 37 га земель промислового призначення, куди ще потрібно провести необхідні комунікації.
Ну і, звичайно, не менш важливим питанням є формування об’єднаної територіальної громади з центром у м. Бурштин.  Слава Україні! 
- Дякую Вам за дуже змістовну та цікаву розповідь.

 

Досьє :
- депутат Бурштинської міської ради з листопада 2010 року;
- голова Бурштинської міської організації ВО «Свобода»;
- голова постійної депутатської комісії земельної та з питань екології ;
- закріплений за виборчим округом № 25  (вул. Січових Стрільців: 2, 4А, 6-8, 10, 12-21);
- народився у м. Бурштин 16 квітня 1976 року;
- навчався 1991 – 1995 в БЕТ з 1995 по 2000 в Українській академії друкарства;
- працює на посаді інженера-електроніка ЦТАВ дільниця АСУ на ДТЕК Бурштинській ТЕС зараз стажується на начальника зміни станції
- одружений, виховує 2 дітей син 16 років донечка 4 рочки;
- хобі: проведення часу в сім’ї;
- громадська робота: допомога учасникам АТО на передовій, здійснення реальних справ в місті
- контактна інформація депутата: 
• тел. 096 1066397 • ел. пошта: igorsvoboda2000@gmail.com
Олена Александрів

Переглядів: 977 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: