П`ятниця, 19.04.2024, 23:25
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Березень » 6 » Фаховий семінар з енергоаудиту на допомогу учасникам Проекту ДТЕК « Енергоефективні школи»
12:00
Фаховий семінар з енергоаудиту на допомогу учасникам Проекту ДТЕК « Енергоефективні школи»

У рамках Програми соціального партнерства ДТЕК у загальноосвітніх навчальних закладах України проходить третя хвиля змістовної роботи у Проекті

« Енергоефективні школи». Для учасників Проекту (загальноосвітні школи

м. Добротвір, м. Бурштин, м. Ладижин) працівники інституту місцевого розвитку м. Києва 23 02 2015 р. організували семінар « Енергетичний аудит будівлі школи – запорука підвищення енергоефективності та комфорту».

Відкрила семінар Вікторія Гриб, керівник Департаменту зі сталого розвитку ДТЕК. Вона зауважила, що фаховий енергоаудит для кожного навчального закладу є необхідністю на сьогоднішній день, це запорука термостабілізації установ.

Директори шкіл, учителі – активні учасники Проекту, представники органів місцевого самоврядування взяли до уваги важливі пропозиції та рекомендації відносно питань фінансування шкіл, реалізації енергоефективних проектів.

Керівник Проекту ДТЕК Руслан Тормосов розповів учасникам семінару про комплексний підхід до підвищення енергоефективної бюджетної сфери.

Про відмінності між учнівським та професійним аудитом чітко і зрозуміло представила свою лекцію технічний спеціаліст, викладач, тренер Проекту ДТЕК

« Енергоефективні школи», ВБО Інституту місцевого розвитку, к.т.н., доцент Олена Шеліманова.

Керівників установ цікавило питання залучення інвестицій та грантів до втілення енергоефективних заходів у школах. Степан Маков»як, старший консультант з інвестицій та бізнес-планування, ВБО інституту місцевого розвитку, детально і професійно доніс потрібну інформацію.

Учасники семінару багато дізналися про проекти GIZ в Україні, використання механізму ЕСКО для залучення приватних інвестицій і підвищення енергоефективності будівель шкіл. Головний інженер Комунального підприємства « Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях міста Києва Вадим Литвин проаналізував проведення енергоаудиту в школах, звернув увагу на типові проблеми та рекомендовані заходи.

Представникам шкіл були вручені « Звіти з енергоаудиту», підготовані групою впровадження Проекту.

Кадрія Сафіуліна, автор посібника до факультативного курсу для учнів 6-8 класів « Про технопостачання та теплозбереження для майбутнього споживача», в черговий раз подякувала учасникам семінару за постійну змістовну роботу з енергозбереження у школах, урочисто вручила « Збірник додаткових матеріалів» для проведення занять та інших заходів навчально-виховного процесу з питань енергозбереження, а також цінні подарунки найактивнішим і цілеспрямованим учасникам Проекту.

Всі ми віримо, що мудра і творча Теплинка ( головний персонаж посібників К.Сафіуліної) зацікавить і залучить все більше і більше школярів до важливої діяльності з енергозбереження. А цікаві інформаційні матеріали, представлені організаторами на семінарі у м. Києві, стануть міцним фундаментом для реалізації Проекту ДТЕК « Енергоефективні школи».

Піцун Любов – учасник семінару, заступник директора з виховної роботи Бурштинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 3, Івано-Франківська область.

 

Переглядів: 702 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: