Четвер, 18.04.2024, 21:37
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 8 » « Є ще порох в порохівницях…»
09:50
« Є ще порох в порохівницях…»

Кожного року, на початку ІІ семестру, в Бурштинській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 проводиться традиційний спортивно-розважальний конкурс «Великі перегони» (в рамках проведення Всеукраїнської військово-спортивної гри «Джура». За традицією, в ньому приймають участь учні 5-их класів. Цьогоріч змагання відбулися 04 лютого в спортивній залі школи і були присвячені пам’яті героїв Крут. Змагалися дві чоти козацької сотні імені П. Конашевича-Сагайдачного.
Змаганням передувала посилена підготовка, яку проводили класні керівники Хом’як І.М. та Дирда О.В. В процесі підготовки учні вчилися ходити строєм, виконувати команди, співати стройову пісню. 
Першим основним і  традиційним конкурсом «Великих перегонів» став конкурс строю і пісні. За командою сотника , учня 5-А класу, Білоголовського Артема чотові доповіли про готовність до огляду і пройшли стройовим маршем, виконуючи козацьку пісню. І хай не завжди всі йшли в ногу, але вікна спортивної зали дрижали від гучного співу та дружніх кроків. Журі відмітило добрий вишкіл козачат і поставило  найвищі бали обом командам.
Далі між собою помірялись силами чотові командири Іванків Олександр і Виклинець Артур, які відповідали по-черзі на питання та змагалися в конкурсах «Їм – не наїмся» та «П’ю – не нап’юся».  В цьому протиборстві сильнішим виявився чотовий 5-А класу.
В програму проведення «Великих перегонів»  входить і конкурс в якому змагаються класні керівники. Цього року обидва класні керівники показали непоганий результат по вивченню своїх класних колективів. З 10 поставлених запитань, на 8 -  вони дали правильні відповіді.
Ну а після теоретичної розминки настав апогей змагань – спортивно-розважальні естафети, які проводив вчитель фізкультури Куп’як П.І. Тут було все: і надмірні емоції, і шалена підтримка вболівальників, і радість перемоги , і сльози розчарування. Команди йшли крок в крок. Кожна помилка суперника ставала шансом для інших. Крапки над «і» поставив фінальний конкурс -«Перетягування каната». Саме завдяки йому,  загальну перемогу у «Великих перегонах здобула чота 5-А класу. Обидві команди були нагороджені грамотами, а команда-переможець отримала перехідний кубок.
В кінці дійства, атмосфера суперництва перетворилась в дружню, адже всі діти отримали задоволення від участі в змаганнях. Вчителі, організатори, побачили дітей, які насамперед гордяться своєю національністю, знають історію рідного краю, поважають традиції і звичаї українського народу. Проведення цього заходу дало хороший результат. Адже діти, в своїй уяві, повернулись до свого історичного минулого, пригадали все раніше забуте про козацькі звичаї, побут, традиції. Учасники гри, змагались між собою розумом, силою, швидкістю, кмітливістю, вправністю, точністю,  для того, щоб довести, що вони ростуть справжніми козаками і козачками, що у скрутну хвилину зможуть дати відсіч ворогам так, як це робили, славою покриті, козацькі полки, в далекому минулому. 
Учасники змагань отримали величезний заряд позитивної енергії і можливість -  кожному внести свою лепту в історію формування міцного класного колективу.  
І.Ільницький – заступник директора з виховної роботи Бурштинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2

 

Переглядів: 661 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: