Четвер, 25.04.2024, 14:37
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Листопад » 11 » ДТЕК починає відбір учасників III хвилі проекту «Енергоефективні школи»
10:05
ДТЕК починає відбір учасників III хвилі проекту «Енергоефективні школи»

В 2014-2015 навчальному році відбудеться третя хвиля проекту ДТЕК « Енергоефективні школи», мета якого - поступове виховання в українців навичок раціонального та відповідального споживання енергії . В рамках проекту учні 6-8 класів проходять факультативний навчальний курс «Основи теплопостачання та теплозбереження», відвідують підприємства ДТЕК, проводять власні практичні дослідження та інформаційні кампанії для популяризації енергозбереження. В результаті школярі розробляють власні проекти з підвищення енергоефективності своїх навчальних закладів. Реалізацію проектів шкіл-переможців фінансує ДТЕК.
«Компанія ДТЕК зацікавлена в тому, щоб українці були максимально відповідальні і активні в питаннях енергоефективності. Це реальний вклад не тільки в енергонезалежність країни, а й у поліпшення екологічної обстановки. Крім того , зниження енергоспоживання дозволяє істотно заощадити і сімейний, і шкільний, і державний бюджет. Важливо, щоб люди розуміли: від їх поведінки справді залежить дуже багато. Сподіваємося, що не тільки діти, а й дорослі почерпнуть в проекті ДТЕК «Енергоефективні школи» корисні знання та навички, натхнення для втілення змін у життя » , - підкреслила Вікторія Гріб, керівник департаменту з соціального розвитку ДТЕК.
Вибір шкіл проводить конкурсна комісія, до якої увійшли представники ДТЕК і експерти Всеукраїнської громадської організації « Інститут місцевого розвитку» ( ВБО ІМР ), що здійснює методичне супроводження проекту. Спочатку оцінюється загальна готовність школи до участі в проекті: чи готова школа включити курс з енергозбереження в навчальну програму, чи розраховані найпростіші показники енергоспоживання школи (наприклад, питома витрата теплоти і електроенергії на одиницю споживання), чи є в школі вузли обліку енергії. Потім з навчальних закладів, допущених до участі в проекті, вибираються ті, що найкращим чином відповідають вимогам проекту і найбільш якісно заповнили заявку.
«Досвід попередніх двох етапів показує , що навіть зміна щоденних звичок дозволяє знизити енергоспоживання на 20 % - не кажучи вже про заходи з утеплення приміщень, заміни вікон, використанню енергоефективних лампочок і устаткування. Приміром, тільки в лютому - березні 2014 року 55 шкіл - учасників другої хвилі проекту змогли заощадити близько 60 тисяч кВт/год. електроенергії на загальну суму 70 тис. грн. Не дивно, що інтерес шкіл до цього напрямку в цьому році настільки високий» , - повідомив виконавчий директор ВБО ІМР Руслан Тормосов.
У Києві в проекті « Енергоефективні школи» візьмуть участь 10 шкіл, в Дніпропетровську - 20 шкіл, у Бурштині - дві школи. В цілому за три хвилі в 2012-2015 рр . в проекті «Енергоефективні школи» візьмуть участь 116 шкіл в 22 містах і районах, де працюють підприємства ДТЕК.

Переглядів: 673 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: