П`ятниця, 29.03.2024, 16:21
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Квітень » 5 » Дружба єднає ровесників
13:05
Дружба єднає ровесників

Між колективами Бурштинської ЗОШ І-ІІІ ст.№3 та Канівської гімназії імені І.Я. Франка триває багаторічна співпраця. 
Козацько-лицарське виховання юнаків і дівчат, спортивно-військовий вишкіл, наукова дослідницька діяльність – такі напрями виховної роботи здійснюються у цих навчальних закладах. На запрошення канівчан члени військово-патріотичного об’єднання «Україна молода» (учні 7-10 класів) здійснили довгоочікувану поїздку. 
На черкаській землі нас зустріли хлібом-сіллю зі щирими вітаннями. У гімназії обмінялися досвідом роботи з патріотичного виховання учнівської молоді. Канівські друзі показали цікавий концертний виступ, наша учениця Терлецька Софія теж виконала сольні пісенні номери. Далі було цікаве спілкування з ровесниками, обмін подарунками.
Запам’ятається нам на все життя сходження на Чернечу гору, де похований славетний Тарас Шевченко. Біля могили учні та вчителі прочитали «Заповіт». Кожен із нас висловив мрії і бажання для себе, родини, всієї України, всі разом заспівали «Гімн України». Приємно вразив вже реконструйований музей Т.Г.Шевченка. Замість колишніх «мертвих» вітрин заіскрилися яскравою вишивкою українські рушники, ніби живі, на нас дивилися з портретів герої творів Кобзаря…
Із музею нас сумно проводжали погляди відважних Героїв Небесної Сотні, що ніби промовляли устами Великого Тараса:
…І на оновленній землі 
    Врага не буде , супостата…
У «Книзі відгуків» ми висловили вдячність усім, хто поселив дух Кобзаря у цьому заповітному місці.
Безмежно вдячні колегам-вчителям, працівникам міськно з м. Канева за цікаві екскурсії по місту: відвідали пам’ятні місця, музеї, побачили прекрасні краєвиди Славутича-Дніпра.
Поверталися з Канева додому автотранспортом, потім потягом. Весь час ми обмінювалися враженням про побачене, а ще співали козацьких пісень. Патріотичний настрій, віра у щасливі мирні дні в Україні спонукають нас єднатися серцями і прикладати більше зусиль задля кращого сьогодення і майбутнього.
Щиро дякуємо всім, хто підтримав великий почин у вшануванні пам’яті Т.Шевченка на черкаській землі.
Член козацької учнівської ради 
Бурштинської ЗОШ І-ІІІ ст. №3, уч.10кл.
Пінькевич Василь

 

Переглядів: 571 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: