Четвер, 18.04.2024, 21:42
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Серпень » 25 » Друга частина про 60-те засідання сесії БМР
14:22
Друга частина про 60-те засідання сесії БМР
Отож, розпочинаємо другу частину розповіді про 60-ту сесію Бурштинської мської ради.  Опісля питання про зупинку потягу №143/144 у Бурштині депутати взялися за розгляд «Програми розвитку туризму у Бурштині».  Рішення було прийнято. Доповідала головний спеціаліст відділу культури і туризму Бурштинської міської ради Зоряна Курман. Інтерв’ю з пані Зоряною    -  на 8 стор.
Далі за черговістю депутати заслухали звіт відділу соціального захисту населення. Уважно вислухавши доповідь Світлани Коцур депутати висловили здивування певними цифрами (зокрема про кількість пільговиків  у місті), вказали на деякі не доопрацювання і своїм рішенням «взяли до відома» цей звіт (друкуємо на сторінках 9-11 цього номера).
Другим питанням по якому доповідала Світлана Богданівна, було внесення змін до  рішення міськради від 5 березня «Про затвердження  пропорційного розподілу  видатків на надання пільг окремим категоріям громадян». Як пояснила начальник відділу, мова  йшла про пільги саме сім’ям загиблих учасників АТО. Адже до того у рішенні було зазначено «пільги учасникам АТО». На питання депутата Василика про тих, хто входить у число пільговиків, доповідач зазначила що до членів сімей загиблих військовослужбовців та інших осіб зазначених у відповідній статті,  належать  діти до повноліття, один з подружжя якщо не одружився знову, батьки. Депутат Руслан Гаврилюк наголосив на необхідності отримання повного пакету підтверджуючих документів від отримувачів цього виду пільг. Марія Степанівна Козар при обговорення цього питання, зазначила, що пільги міська рада надає на основні посвідчень учасника АТО та довідки про участь в АТО. На сьогодні, зазначила заступник міського голови, у Бурштині  43 людей мають довідки про участь в АТО і 12 людей, які мають вже посвідчення. Також на наступному виконкомі розглянуть ще 4 заяви на пільги від учасника АТО.  За словами депутата Ігоря Дашевича, на сьогодні призваних з Бурштина  і мобілізовані з призовного пункту у місті Галич є 56 чоловік.
Далі, згідно регламенту, була оголошена перерва а після перерви  депутати заслухали звіт роботи служби у справах дітей (звіт ми публікували у минулому номері). Варто тільки окремим пунктом сказати, що у місті буде створено службу з виявлення дітей, котрі на перше вересня не підуть до школи з вини батьків чи опікунів.  Також депутати порадили службі ближче працювати з КП Житловик, у котрого є багато інформації про ситуацію у Бурштині. До слова, у штат служби скоро буде прийнятий третій працівник, котрий на сьогодні проходить службову перевірку. 
Цікавою була доповідь головного архітектора Бурштинської міської ради Тетяни Білоокої про затвердження детального плану території забудови житлового  кварталу та автогаражів  по вулиці Юхвітова. За словами пані Тетяни, у місті пройшли громадські слухання на яких присутні погодили проект забудови і запропонували винести його на сесію. Тож сьогодні сесія просто повинна завершити розпочату роботу. Депутати проголосували одноголосно.  Другим питанням архітектора було затверджено рішення «Про  демонтаж аварійних житлових будинків по вулиці С.Бандери 73,75». За словами доповідача, міськрада пропонує мешканцям цих будинків переселитися до соціального житла, яке було надано  взамін цим людям. Тобто воно не несе якогось обов’язкового характеру, адже покинути приватизоване житло ніхто нікого не може заставити.  Проте рішення покликане ще раз нагадати мешканцям будинків С.Бандери 73 та 75 про те, що їхні будинки аварійні і непридатні до проживання.  Депутати навіть хотіли встановити певний термін на виселення, але як зазначив начальник юридичного відділу Володимир Данилюк: «ні виселити людей примусово, ні знести будинки міська рада не має права. Адже житло є приватною власністю. Та й запропонована людям заміна не доведена до повної готовності. Не у всіх людей є фінансова можливість переселитись у соціальне житло. Проте у разі переселення, соціальне житло буде переведено у загальний фонд і люди отримають дозвіл на приватизацію». Микола Коробань зазначив, що з людьми треба говорити. Пояснювати, адже у тих будинках є і магазини. Тому треба обов’язково пропонувати якусь компенсацію. Можливо, якщо на місці тих будинків буде збудовано щось інше – виділити нинішнім мешканцям якісь площі то вони б і погодились. 
Наразі рішення прийнято. Депутати нагадали про аварійні будинки і собі і мешканцям, але чи зміниться ситуація і як саме – наразі не відомо.
Також депутатів зацікавила схема водовідведення міста Бурштин. Чи існує вона і як виглядає – депутатів повідомлять на наступній сесії.
При розгляді питання про підготовку КП «Житловик» до роботи в осінньо-зимовий період, керівник підприємства Віктор Марчук розповів про основні проблеми та план робіт, котрі потрібно завершити до настання холодів (проект цього рішення ми друкували в №27) Під час обговорення депутат Волочій запитав про Ситуацію з будинком по Січових Стрільців, 20. Віктор Іванович доповів, що будинок на сьогодні до зими не готовий. Депутат Юрій Угрюмов (начальник ВКГ) зазначив, що «на сьогодні там відрізана частина стояків – відгалуження від кафе «Кристал» , адже коли запускали у місті гарячу воду, то там відбувся порив. Тобто частина будинку без опалення вже». Про зупинку у вирішенні питання цього будинку доповів в Володимир Данилюк. «Там ситуація дуже складна. Знову появилося певне розуміння з боку підприємця Кухарського та жильців.  Зараз там знову треба робити вхід у підвал. Вхід може зробити тільки КП «Житловик». На сьогодні житло вику бажано було б звернутися до виконкому міської ради з проханням про надання дозволу на виготовлення технічної документації для того, щоб зробити вхід там де був за погодженням Кухарського. Кухарський погодження дасть. Якщо це зробити вчасно то все буде добр*е». Віктор Марчук зазначив, що «все що від КП «Житловик»  залежить – підприємство зробить, але потрібно закупити труби на холодну і гарячу воду, які іноді тримаються тільки на  хомутах».  До рішення, яке було прийнято депутат Волочій дав уточнення що КП «Житловик» повинен розпочати підготовку до сезону будинок по вулиці Січових Стрільців, 20, а в свою чергу депутати виділили  також доповненням (правда з додаткових доходів) 28 тисяч на підготовку цього будинку». Рішили, що директор КП «Житловик» пише до виконкому лист про виділення коштів на ремонт цього будинку і наступна сесія це буде вирішувати.
Питання про заходи щодо покращення фінансово-господарської діяльності КП «Житловик» хоча і було внесено в порядок денний, депутати не розглядали.
Питанням № 18 було затвердження «Програми заходів з використання коштів спеціального фонду отриманих від  сплати за втрати сільськогосподарського виробництва (перераховані компанією ДТЕК ще у 2014 році). Як зазначив доповідач – голова бюджетної комісії Микола Коцур, мова йде про виготовлення проекту рекультивації території колишнього кар’єру цегельного заводу по вул. Нова та про виготовлення проекту рекультивації території по вул. Шевченка (біля монастиря). На це все депутатам пропонувалося виділити  198 тисяч гривень. Проте депутати не прийняли це рішення аргументуючи це тим, що невідомо, хто давав доручення виконувати роботи на ці суми.
А підсумовуючи цю частину сесійного засідання депутат Богдан Рибчук попросив депутатів уважніше ознайомлюватись із питаннями, котрі внесені у порядок денний сесії, щоб потім не виникало жодних правових колізій.
Далі депутати розглянули земельні питання,  найцікавішим для читача, та й найважливішим, напевно є виділення земельних ділянок для будівництва житлових будинків, господарських споруд, та обслуговування присадибних ділянок  з передачею у власність учасника АТО по вулиці Юхвітова. Зокрема ділянки виділили шести учасникам АТО. На питання «депутатські запити» та «різне» депутати потратили 35 хвилин. А вже в кінці засідання з залу прозвучала пропозиція, щоб усі працівники міської ради та відділів і секторів перебували на роботі з «пейджиками», адже людей уже багато і не завжди бурштинці знають до кого звертатися. Чи дослухаються посадові особи місцевого самоврядування до поради депутатів – також покаже час.
Наступна сесія, за попередніми прогнозами, відбудеться 11 вересня. Двері відкриті для усіх бажаючих.                        
 В.К.
 
Переглядів: 710 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: