Субота, 20.04.2024, 13:25
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Травень » 30 » До Дня захисту дітей
08:24
До Дня захисту дітей

Уже традиційно 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей.  В Україні цей день відзначається із 1998 року. Це прекрасне свято радості та одвічної надії. Адже саме, в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Діти є найменш захищеною категорією населення, тому в Україні по областях,  районах та містах обласного підпорядкування є служби у справах дітей. І вже скоро буде два роки, як у нашому Бурштині також функціонує така служба.  
Для того, щоб детальніше дізнатися про їхню діяльність ми поспілкувалися із начальницею служби у справах дітей Бурштинської міської ради Козар Світланою Олексіївною. Під час розмови стало зрозуміло, що за цей час зроблено чимало роботи. Адже, колектив служби, який складається із трьох осіб, займається справами усиновлення та опіки,  проводить різного роду рейди для попередження дитячої бездоглядності та безпритульності, захищає законні  інтереси дітей, які  цього потребують,  та багато іншого.   І,  як каже сама пані Світлана, у колективі пишаються тим, що на даний момент у нашому місті немає дітей-сиріт, які б знаходилися у інтернатах та дитячих будинках. Всі дітки, що мають статус дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування знаходяться під опікою в сім’ях родин або усиновлені, адже в нашій країні є пріоритетними сімейні форми виховання.  
Також під час розмови стало  зрозуміло, що найважчою категорією є діти, які знаходяться в складних життєвих  обставинах,  вони  є найменш захищенні соціально. Адже сюди входять діти, батьки яких не добросовісно виконують свої обов’язки, або через певні життєві обставини потрапили в складне матеріальне становище. І таким дітям приділяється максимально уваги та зусиль для захисту та безпечного життя.  Звичайно також часто  потрібно вислухати і допомогти опікунам, адже діти підростають, виникає так званий «конфлікт поколінь» і опікуни звертаються з проблемами, які в межах своєї професійної компетенції та чисто людського розуміння працівники служби у справах дітей допомагають усунути - каже Світлана Олексіївна. Одним словом - справ вистачає. 
Також стало відомо, що на день захисту дітей, буде проводитися конкурс малюнків на асфальті у різних вікових категоріях. Адже, діти люблять малювати, та найголовніше,  звичайно,  увага. І наостанок керівник служби зазначила:  «Це не тільки свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, щоб усі діти росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни».
Інна Тучак

Переглядів: 555 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: