П`ятниця, 19.04.2024, 09:13
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Липень » 27 » Депутати розпочали з різного
12:34
Депутати розпочали з різного

Нинішня каденція міської ради може похвалитися найчастішими зібраннями напевно за всю історію існування ради. Особливо показовим є цей рік. У котромусь з наступних номерів газети постараємось дати глибший аналіз проведення засідань за час шостого скликання. Сьогодні ж вся увага до засідання сесії №59. 
З 22 питань, котрі були винесені на розгляд сесії у минулу п’ятницю, важко було виділити якісь особливо важливі чи актуальні. Тож десь передбачалось швидке обговорення та  затвердження проектів рішень. Проте сесія почалась зовсім з іншого.
Повідомивши депутатів про наявність певних питань, котрі потребують швидкого вирішення, міський голова запропонував розпочати з «Різного».  А чим особливе «різне»? Тим, що навіть всебічно обговоривши певні питання, жодних рішень щодо них не може бути проголосовано, бо вони не внесені у порядок денний. Проте депутати погодились на таку пропозицію.
Почалося «Різне» з чергового заслуховування представника від мешканців будинку по вулиці Січових Стрільців, № 22. Цього разу мова знову йшла про замурований підвал, про наявність/відсутність основного входу до підвальних приміщень, підготовку будинку до зими і вирішення питання з прибудовою, котра, як зазначив пан Крисюк, невідомо кому належить. Після майже годинної дискусії  було вирішено ще раз зібратися всім зацікавленим особам у вузькому колі, а міський голова вкотре закликав перевести спір у юридичну площину.
Далі слово взяв виконуючий обов’язки комісара Галицько-Рогатинського ОРВК Олександр Олексійович Колодій, котрий наголосив про необхідність виконання вимог указу Президента та законів про військовий обов’язок та мобілізацію.  «Зараз йде провірка, своєрідна перекомісія» - зазначив Олександр Олексійович і вручив повістки депутатам ради згідно списку поданого з «вищестоящих штабів». Натомість міський голова Петро Курляк розпорядився написати листа в облвійськомат про відтермінування призову депутатів до завершення цієї каденції, адже тоді рада стане неправочинною. Не буде кворуму. 
Опісля у різному йшлося про необхідність закупівлі для Бурштинської пожежної служби апаратів захисту органів дихання. 
Представник частини Володимир Мазур виступив з промовою про необхідність створення у Бурштині так званої «газозахисної служби» і зазначив, що обласне керівництво ДСНС готове, у разі наявності засобів захисту, взяти на себе фінансування ще 4-6 ставок і створити таку службу. Зрештою це питання потім розглядалося безпосередньо при розгляді проекту рішення № 10 «Про внесення змін у  рішення міської ради «Про програму забезпечення пожежної безпеки у місті Бурштин на 2015 рік». До слова, один такий апарат коштує 50 тисяч гривень.  Також під час цього обговорення була зазначена необхідність встановлення прямої телефонної лінії з Бурштина саме на Бурштинську пожежну частину.
Далі мова зайшла знову за об’єднання громад. Як зазначив Петро Курляк, Кінашів подав документи і лист з проханням розглянути пропозицію селапро добровільне обєднання до Бурштинської міської територіальної громади з центром у місті Бурштин. 
Також говорилося, що були усні  звернення  від Нараївки та від двох Липиць - Нижньої і Верхньої, від Сівки Войнилівської Калуського району, а також від села Світанок.
Проте на сесії йшла мова тільки про Кінашів та Світанок.
Від імені односельчан  слово попросила в.о. сільського голови Костів Олександра Петрівна: «Площа села Кінашів на сьогодні 1271 га, з них 525 га територія самого села, решта – поза межами населеного пункту. У нас функціонує середня школа на 190 місць, де зараз навчається 116 учнів, будинок культури  на 470місць, є ФАП, відділення зв’язку. Працює 5 точок торгівлі. На даний час багато зроблено в будинку культури: ми поміняли котел та повністю опалення але ще не запускаємо бо маємо поміняти вікна. Пообіцяли нам в області 250 тисяч на вікна. Маємо приміщення на садочок – приміщення старої школи. Ми там вже багато зробили. Перепланували стіни, залили стяжки, поміняли вікна на пластикові, розробили проектно-технічну документацію, пройшли експертизу і теж нам обіцяють кошти на продовження цих робіт. Також маємо ПКД і пройшли експертизу на встановлення вуличного освітлення. Чому ми хочемо йти до вас у громаду. Спочатку ми скликали сходи. Був голова  Більшівцівської ради і розповів про роботу і люди погодились об’єднуватися з Більшівціями. Але людей було небагато і ми вирішили робити ще одні сходи села і депутати опитали людей на громадських слуханнях. Люди підписувалися і виявилося, що з 840 опитаних 551 висловив бажання до обєднання з Бурштином. Тому ми і звернулися до вас. Ми не далеко від вас Між крайньою вулицею Кінашева і Коростовичами всього два кілометри. Це недалеко. Бюджет села 129 тисяч. Ми його виконуємо. Перевиконуємо. Основні доходи від землі, а якщо обєднання відбудеться то можна буде отримувати доходи і від земель поза межами населеного пункту. Ще в нас є тваринницький комплекс – стайні. Його викупила «Мрія Карпат». Але якщо буде обєднання то коштів надходитиме більше. Населення села - 1070 осіб».
На прохання депутата Миколи Коробаня міський голова поінформував присутніх про те, що документи, які вже готові, змінювати не можна. Тобто ці нові приєднання будуть другою чергою. Вони можливі вже з січня 2016 року. «Ми хочемо отримати кошти на громаду вже у цьому році, тому немає сенсу щось міняти і добавляти. Кошти на Кінашів у цьому році ми вже точно не отримаємо. Якщо ви вирішите позитивно то ми вже на 2016 рік будемо міняти і приєднувати» - зазначив Петро Іванович.
Далі слово взяв представник від села Світанок Андрій Васильович: «чого ми хочемо об’єднатись з Бурштинською громадою? - До Рогатина 28 кілометрів а до Бурштина 14. І завжди наше село було разом з Бурштином. Були ми у Бурштинському районі. Як у нас все вирішилося? - Ми збирали сільськй схід. У нас є 450 голосуючих і з них 80 приписані але не живуть. Живуть за межами. Нас лишилось мало. Був голова Рогатинського району у нас на сільському сході і сказав що сільський схід не правомочний бо нема 2/3. Тоді ми зібрали сесію і вирішили перейти всіх людей і опитати. Бо є  старші. Ми пішли і зібрали підписи. Вони долучені до документів. Згідно підписів, усі, крім 33-ох людей, вирішили об’єднатися з Бурштином. Бюджет ради 308 тисяч гривень. Основний прибуток від землі, від ТОВ «Світанок». Площа сільської ради – 1100 га, решта – під городами. На даний час орної землі 1150 га. У Світанку є діюча тракторна бригада. Школа середня на 200 учнів. Зараз навчається 60 учнів».
Після доповідей виступив депутат Рибчук і зазначив, жодного рішення прийняти не можна, бо вони не включені в порядок деннийщо жодного рішення  «Не штука зараз понабирати довколишніх сіл, а потім не мати що їм сказаити. Мені б не хотілось щоб люди думали, що вони обєднаються і все зараз буде так як у Бурштині. Нічого зразу не буде. Адже на сьогодні ми не маємо нічого. Ми самі не маєжмо жодних гарантій. Ми не знаємо бюджету на 2016 рік. А нині вже 17 число. Не приймаймо популістських рішень.»  - зазначив Богдан Богданович.
Після обговорення депутати вирішили зібрати погоджувальну раду на котрій і прийняти остаточне рішення про можливості та параметри подальшого об’єднання.
На цьому депутати пішли на першу у той деньь перерву. Після перерви знову продовжили розгляд питань у графі «різне».. Зокрема Ігор Дашевич підняв питання виділення землі під спортивний комплекс у старій частині Бурштина. Начальник юридичного відділу Бурштинської міської ради Володимир Данилюк зазначив, що по тій ділянці ще не завершені судові розгляди тож конкретної відповіді зараз надати немає можливості.
Опісля міський голова зачитав ще два листи-звернення і депутати приступили до розгляду основних питань порядку денного. Проте вже тут варто сказати, що одне питання все ж залишилось без розгляду. 
Зокрема відмовились депутати розглядати проект рішення про підготовку КП Житловик до опалювального сезону (той проект у минулому номері був надрукований на другій сторінці газети) аргументуючи це тим, що проект рішення не був розглянутий на комісії і не був підготовлений відповідним чином.
Отож першими питаннями порядку денного були питання фінансові. Начальник фінансового відділу Ольга Петровська у інтерв’ю, яке ми опублікуємо у наступному номері, розповість читачам 2Бурштинського вісника» про усі фінансові справи у місті. Сьогодні ж до вашої уваги рішення «Про виконання міського бюджету. за 1 півріччя 2016 року»:

УКРАЇНА
Бурштинська міська рада Івано-Франківської області
ШОСТЕ    СКЛИКАННЯ
Рішення від  17 липня 2015 року №01/59-15  м. Бурштин
Про виконання міського бюджету за І півріччя 2015 року
Заслухавши та обговоривши інформацію з даного питання, міська рада відзначає, що за І півріччя 2015 року надходження загального та спеціального фондів бюджету міста  склали 40 552,9 тис.грн. З них міжбюджетні трансферти – 22 488,2 тис.грн. ( субвенції з державного бюджету – 20 952,6 тис.грн., інші субвенції —   1 535,6 тис.грн.). 
Надходження доходів загального фонду (без врахування трансфертів) склали 17 479,8 тис.грн., або 121,7 відс. планових показників  І півріччя  ( 14 366,4 тис. грн.).
Значну питому вагу в складі доходів займає податок на доходи фізичних осіб – 85,5 відс., якого надійшло 14 954,3 тис.грн., або 117,3 відс. до  планових показників  І  півріччя  (12 749,6 тис.грн.).
До спеціального фонду бюджету міста (без врахування трансфертів) надійшло 585,0  тис.грн., що складає  111,5 відс. планових показників звітного періоду (524,6 тис.грн.).
Видаткова частина міського бюджету з врахуванням отриманих субвенцій склала за І півріччя поточного року склала 41131,3 тис. грн., або 46,9 відс. до затвердженого плану на рік, в тому числі по загальному фонду – 37044,0 тис. грн. (47,2 відс.), спеціальному –  4087,3 тис. грн. (44,2 відс.).
У загальній сумі видатків значну частину займають соціальні видатки – 77,7 відс., з яких 16,4 відс. припадає на охорону здоров’я (6059,0тис. грн.), освіту – 26,4 відс. (9789,9тис. грн.), соціальний захист та соціальне забезпечення 24,1 відс. (8937,0 тис. грн.), культуру – 4,2 відс. (1543,2 тис. грн.).
Забезпечено фінансування усіх розпорядників коштів міського бюджету по захищених статтях та першочергових видатках.
На 1.07.2015 року заборгованість по заробітній платі, термін якої не настав, становила за червень місяць 1952,3 тис. грн.
Протягом 6 місяців 2015 року з резервного фонду міського бюджету виділено коштів 188,7 тис. грн., з яких профінансовано 183,6 тис. грн. Враховуючи  рекомендації комісії з питань бюджету та економічного розвитку міська рада вирішила:
1. Інформацію фінансового відділу Бурштинської міської ради щодо виконання міського бюджету за І півріччя 2015 року взяти до відома.
2. Затвердити звіт про виконання міського бюджету за І півріччя 2015 року (додаток № 1), по видатках (додаток № 2).
3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань бюджету та економічного розвитку (М.Коцур).
       Міський голова     Петро Курляк 

У рішенні № 4 йшлося про списання основних засобів. Як було пояснено депутатам, йшла мова про списання того, чого немає вже більше 15 років але досі стоїть чомусь на балансі. Рішення, за браком місця, також надрукуємо у наступному номері.
Далі депутати обговорювали вирішення питання виділення земельних ділянок під індивідуальні забудови та гаражі (зокрема учасника АТО), питання про індустріальний парк, питання про відзначення Дня прапора та Дня Незалежності. Також було обговореноі святкування дня міста. Дійшовши до 11 питання, тобто до заслуховування звіту начальника відділу освіти та науки Бурштинської міської ради народні обранці знову пішли на перерву. І вже по перерві розглянули ще 10 питань, включаючи земельні.
Про інші рішення сесії, та усе цікаве, що відбувалося у другій її частині, розповімо у наступному номері. Наступна сесія відбудеться 12 серпня.                     

В.К.

Переглядів: 792 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: