Четвер, 09.05.2024, 09:11
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Травень » 13 » День матері – свято весни
20:24
День матері – свято весни
Другої неділі весняного квітучого травня християнський світ відзначає День Матері - свято, що стверджує триєдність образу Матері – Божої Матері, Жінки-Матері та Матері-України.
    Рідна мати моя,
    Ти ночей не доспала,
    Ти водила мене у поля край села,
     І в дорогу далеку ти мене на зорі проводжала,
    І рушник вишиваний на щастя дала.
    Мати-жінка. Саме вона, продовжувачка роду та берегиня домашнього тепла та затишку, завше була вельми шанованою, особливо в Україні. Свої кращі романи та повісті письменники присвячували жінкам, режисери ставили про ніжність жіночого серця свої вистави, радість материнства оспівували поети, з українських матерів малювали свої неперевершені шедеври – образи Діви Марії – художники. Недаремно наша Українська греко-католицька церква з такою божественною святістю ставиться до Діви Марії – Матері Божої.
   Мати-жінка, сім’я, родина – це ті цеглини, із яких складається нація, будь-яка держава. Отож подбаймо, аби ці цеглини були міцними, бо тільки із добротного матеріалу можна  збудувати гідне помешкання, у якому буде затишно житися майбутнім поколінням українців. Нам же Богом та історією даровано бути будівничими цієї оселі, яка б сяяла безліччю найдивовижніших і найчудовіших перлин. І саме цими перлинами стають наші українські жінки-матері, яких кохають чоловіки та люблять діти, красою яких зачаровується увесь світ, а ніжність, лагідність та чуйність здатні розтопити найбільший льодовик.
   «Мама» - перше слово, яке промовляє немовля, не усвідомлюючи того, що цим стверджує, що першоосновою всього роду людського є саме матір, яка дала життя  маленькій дитині, вигодувала її своїм молоком, вимила сльозами у години недуг та лихоліть, навчила любити добро та ненавидіти зло, цінувати правду і зневажати лжу, поважати старших та боронити слабших, усвідомлювати, що, окрім рідної матері, є ще й друга ненька – Україна:
   Любіть Україну у сні й наяву,
   Вишневу свою Україну,
   Красу її вічну, живу і нову,
   І мову її солов’їну.
   Тож із святом Вас, дорогі Матері. Від усього серця бажаємо Вам бути веселими, як весна, красивими, як троянда, працьовитими, як бджола, та багатими, як наша рідна земля. Миру, здоров’я, любові та щастя Вам, Вашим сім’ям та родинам.
Редакція «Бурштинського вісника» 
Переглядів: 1119 | Додав: vovak | Теги: Бурштин, Міліченко, Мама | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: