П`ятниця, 29.03.2024, 00:55
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 27 » Бурштинський осередок Молодіжного Націоналістичного Конгресу: «Нема бажань – нема страждань!»
17:11
Бурштинський осередок Молодіжного Націоналістичного Конгресу: «Нема бажань – нема страждань!»

Нещодавно у Бурштині яскраво спалахнула активна молодіжна організація – Бурштинський осередок Всеукраїнської організації Молодіжний Націоналістичний Конгрес (МНК), яка на даний час є єдиною організацією, що працює в молодіжному середовищі відповідно до цілей і завдань, поставлених ОУН, з роботи з молоддю в царині вишколу членства, захисту прав та інтересів української молоді, пропаганди ідей українського націоналізму.  За досить короткий час учасникам МНК вдалося зреалізувати досить багато молодіжних проектів, яких саме – розповів керівник Бурштинського осередку МНК Юрій Горлатий:
- Юрію, Молодіжний Націоналістичний Конгрес – це Всеукраїнська молодіжна організація, яка існує ще з 2001 року у Києві. А коли і з чиєї ініціативи виник Бурштинський осередок МНК?
- Спочатку виник Івано-Франківський осередок, куди з Бурштина увійшли я та ще один активний та ініціативний хлопець Федорняк Андрій. З часом до нас почало приєднуватися все більше і більше молодих бурштинців і тоді весною цього року центральним проводом МНК було вирішено створити Бурштинський осередок.
- У вас дуже цікаве гасло: «Нема бажань – нема страждань», що воно означає.?
- Це гасло передає загальну мету діяльності нашої організації. Нічого у цьому житті не дається легко, інколи заради того, щоб досягти чогось бажаного потрібно подолати важкий шлях. Ми намагаємося донести до людей, що на шляху до бажань ми страждаємо і в стражданнях ми вдосконалюємося. Крім цього, основними напрямами діяльності усіх осередків Молодіжного націоналістичного Конгресу є: моральний, фізичний, професійно-фаховий вишкіл і виховання української молоді; захист національних інтересів та прав української молоді; пропаганда ідей українського націоналізму та ін.
- Скільки учасників на сьогодні налічує Бурштинський осередок МНК?
- Вже на сьогоднішній день у нас є 35 учасників, це все молоді, активні люди, які є патріотами України, і які готові виховувати патріотичні почуття в інших.
- Мабуть для того, щоб ефективніше виконувати статутні цілі організації та досягати мети її діяльності потрібно якомога більше активних людей. А от хто може стати учасником організації, чи існують певні критерії відбору, обмеження?
 - Як таких обмежень немає, крім віку, адже це молодіжна організація і до неї  входить тільки молодь. Головне – це бажання, патріотичні почуття, розуміння цілей діяльності організації, ну і, звичайно, витримка, адже більшість наших заходів потребують сильного фізичного навантаження. Для прийняття в дійсні члени Молодіжного Націоналістичного Конгресу потрібно написати заяву встановленого зразка (шаблон заяви можна завантажити на сайті МНК - www.mnk.org.ua ). Перший рівень членства – це «Прихильник МНК». Після перебування в організації не менше 2-х місяців, за умови виконання необхідних вимог (справної сплати членських внесків, відповідального виконання своїх обов’язків тощо) та після успішного відбуття ідеологічного, політичного, організаційного вишколів учасники можуть перейти на наступні рівні членства – «Кандидат в дійсні члени МНК», «Дійсний член МНК», «Почесний член МНК». Ми завжди раді новим членам!
- Як правило, в громадських організаціях існують певні правила, розподіл обов’язків. Які основні правила МНК та чи розподіляєте Ви роботу між учасниками (наприклад , відповідальний за інформування, організацію подій тощо)?
- Основним завданням МНК є вишкіл молоді. В кожному осередку є голова осередку, заступник голови, вишкільно-кадровий рефрент і фінансово-інформаційний референт. Над реалізацією різних проектів ми працюємо спільно, командою.
- Юрію, за досить короткий час, Ви разом із Вашими друзями з МНК організувати досить багато молодіжних заходів. Розкажіть, будь ласка, детальніше про найцікавіші з них.
- Найцікавішим, безперечно, був регіональний табір «Новобранець» ім. О.Басараб, який ми проводили в Бурштинському лісі з 14 по 18 серпня. Всього взяло участь 50 учасників. Це табір мужності і непохитності на якому кожен з учасників мав можливість перебороти свій страх. В програмі табору був фізичний та моральний вишкіл, гра регбі, смуга перешкод, бокс, теранова гра, гутірки, вечірні ватри. Ще один важливий захід ми організували 23 серпня - це визначний день не тільки в житті держави, але і в бурштинців. Бо саме цього дня, другий рік поспіль відчайдушні хлопці і дівчата здійснили сходження на найпримхливішу гору - Говерлу. Для того щоб підкорити вершину Говерли зібралося близько ста учасників. Напередодні сходження відбулося урочисте віче біля пам’ятника Тараса Григоровича Шевченка. І вже через декілька годин на найвищій точці України замайорів синьо-жовтий стяг. Також нещодавно МНК Бурштина взяв участь у всеукраїнській акції "Розфарбуй своє місто".

Завершення. Поч. на 9 стор.
Молодими хлопцями та дівчатами було помальовані огорожі, що знаходяться біля ПК «Прометей». Тепер вони блакитно-жовті.
- Зрозуміло, що усі члени організації – це активні молоді люди, які працюють на волонтерських засадах, а хто допомагає з фінансуванням заходів, які ви проводите?
- В організацій діють членські внески, які збираються щомісяця, але зрозуміло що цього замало і тому ми шукаємо спонсорів. Найчастіше нам допомагають Бурштинська міська рада, компанія ДТЕК через АМЕР міста Бурштина та магазин ФАЗА+.
- Чи долучаєтесь ви до проведення благодійних акцій для допомоги учасникам АТО?
- Ми об'єднали свої зусилля з підприємцями  міста та ГО "Майдан" м. Бурштин для допомоги нашим солдатам, котрі перебувають у зоні бойових дій на сході України, створивши "Центр допомоги учасникам АТО". Метою даного проекту є консолідація фінансових ресурсів, визначення пріоритету необхідних товарів і їх закупівлі для наших солдатів. Станом на 21 жовтня 2014 року спільними зусиллями нам вдалося зібрати 137 541,37 грн., з яких на потреби воїнів АТО витрачено 122 111,18 грн. За ці кошти придбано речі особистої гігієни, воєнний одяг, бронежилети, паливо, генератори, медичні препарати, туристичне спорядження тощо.
- 14 жовтня, до 72-ї річниці з дня створення УПА Молодіжний націоналістичний Конгрес організував смолоскипну ходу «Бандера – наш герой! Покрова – наше свято!». Що символізувала ця хода.
- Ми декларуємо свою молодіжну позицію, що ми пам’ятаємо нашу історію і традицію. Те, що намагаються викреслити зі сторінок книжок, є в серцях людей”. Хода проходила від символічної могили «Борцям за волю України» до пам'ятника Т.Г.Шевченка. До цього дійства долучилися представники міської ради, підприємств міста, ГО "Майдан" м. Бурштин . Біля пам'ятника Т.Г.Шевченка відбувся невеликий виступ запрошених, серед котрих наш активіст І.Городецький зачитав вірш з власного доробку, присвячений подіям на Майдані. Завершив смолоскипну ходу Гімн, який проспівали присутні.
- Які у МНК плани до кінця року? Чи буде ще щось цікаве у місті?
- На даний час ми активно допомагаємо нашим солдатам які перебувають в зоні АТО і тому  я не готовий відповісти на Ваше запитання ,але якщо з’явиться можливість ми неодмінно організуємо «щось цікаве».
- Дякую за цікаву розповідь, бажаю творчого натхнення та успіхів!
О.К.

Переглядів: 849 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: