Четвер, 28.03.2024, 22:29
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 8 » Бурштинська міська рада розпочала підготовку до відзначення свята Покрови
20:25
Бурштинська міська рада розпочала підготовку до відзначення свята Покрови

14 жовтня в Україні відзначається свято Покрови Пресвятої Богородиці та День українського козацтва. На минулому тижні відбулося  перше засідання організаційного комітету з відзначення свята Покрови, до складу якого увійшли представники Бурштинської міської ради, ДТЕК Бурштинська ТЕС, ПК «Прометей», священики, керівники навчальних закладів та громадський організацій міста.
Міський голова Петро Курляк зазначив: «Враховуючи те, що 2014 рік оголошено роком Тараса Шевченка на свято Покрови ми, окрім традиційних заходів, плануємо відкрити відреставрований будинок культури імені Тараса Шевченка, що знаходиться в старій частині міста. Для цього ми запросили Дніпропетровський академічний український музично-драматичний театр ім.. Т.Г. Шевченка, який за кошти міської ради поставить виставу-концерт, присвячену молодим рокам Тараса Шевченка – «Бал».  Початок вистави планується о 16:30 год.»
Головною постаттю у виставі є молодий Тарас Шевченко ¬– випускник Петербурзької академії мистецтв, який поступово набував слави художника, уже написав певну кількість своїх віршів-шедеврів, закохувався у жінок, мав акторські здібності. Жанр нашого дійства оригінальний – вистава-концерт. На балу у князя Рєпніна звучать поезія Кобзаря  та пісні на його вірші у виконанні як дворян, так і служниць та кріпаків. Ну, а який же бал без танців? Артисти драми та балету у вишуканому вбранні під чарівну  музику живого оркестру переносять глядача у далекі 40-і роки ХІХ століття. Персонажі у виставі-концерті як історичні, так і вигадані.  
 Також, 14 жовтня о 13:00 год. в актовому залі ПК «Прометей» для дітей від 4 років відбудеться постановка казки за народними мотивами «Коза-дереза». Сучасна, повчальна, музична казка за народними мотивами. Добрі та „не дуже” персонажі примусять замислитись і дітей, і дорослих над тим, кого другом вважати, а кого і ... на поріг не пускати.
15 жовтня в актовому залі ПК «Прометей» театр поставить ще 2 вистави: о 14:00 год – сучасну комедію на дві дії «Заради любові» та о 18:00 год – трагікомедію «Кайдашева сім’я», в якій кожен зможе зазирнути у подвір’я типової української сім’ї 19-го століття, що у селі Семигори, біля річки Росі. Багато води утекло з тих пір, проте й сьогодні так само важко уживаються кілька хазяйок під одним дахом, і часто-густо можна почути на солідній відстані «інтелігентні дискусії» сучасних сусідів-Кайдашів.
Детальна програма відзначення свята Покрови Пресвятої Богородиці буде опублікована в наступному номері.
О.Кравчишин

 

Переглядів: 637 | Додав: vovak | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: