П`ятниця, 29.03.2024, 06:03
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Кліщ - дрібна членистонога комаха класу павукоподібні. В світі налічується величезна кількість видів кліщів, які мешкають в абсолютно різних місцях по всій планеті. Ми ж розкажемо про лісового кліща, він живе в наших широтах і харчується людською кров*ю. Лісовий кліщ має вісім лапок і приплюснуте черевце, пофарбоване в коричневий або чорний колір, іноді з червоним обрамленням по периметру. Розмір лісового кліща 3-4 мм, основну частину займає тільце, а меншу голова з хоботком, яким він і впивається в шкіру.
Лісовий кліщ ховається в траві або на нижніх частинах чагарнику, любить вологі і темні місця в листяному лісі або густому підліску. Думка, що кліщі падають згори, дуже поширена і давно існує, але вона помилкова. Часто кліщ кусає за плечі, шию або голову, а люди наївно вважають, що він впав зверху. Перші лісові кліщі з’являються на початку квітня, коли сонце вже починає пригрівати. Чисельність кліщів швидко збільшується і свого максимуму досягає до середини травня. Висо ... Читати далі »

Переглядів: 595 | Додав: vovak | Дата: 10.05.2015 | Коментарі(0)

Для якісного обслуговування платників податків та забезпечення умов для швидкого та комфортного процесу адміністрування податків на офіційному веб-порталі ДФС України запроваджено 14 сервісів, якими сьогодні користуються більшість платників податків. Одним з них є загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (далі «ЗІР»).
Робота «ЗІР» направлена на забезпечення суспільства своєчасною, достовірною і повною довідковою інформацією. Інформаційне наповнення «ЗІР» здійснюється на підставі функціональних повноважень ДФС, з урахуванням результатів всебічного аналізу інформації про потреби клієнтів, які звертаються до Контакт-центру (щорічно понад 1 млн. звернень) та з метою зменшення витрат часу представників бізнесу на спілкування з державою.
У розділі «Запитання – відповіді з Бази знань» реалізована можливість самостійного пошуку інформації, шляхом ознайомлення з редакціями відповідей на запитання, з якими звертаються к ... Читати далі »

Переглядів: 597 | Додав: vovak | Дата: 06.05.2015 | Коментарі(0)

 Враховуючи теперішню суспільно-політичну ситуацію в державі можна припустити, що вчинити терористичні акти вороги України намагатимуться не лише в зоні проведення антитерористичної операції, але й на іншій території держави. Не виключенням є й Івано-Франківська область.
Найбільш вірогідними цілями терористичних атак в нашій області можуть бути місця масового перебування людей та об’єкти підвищеної небезпеки.
Типовою зброєю терористів є використання замаскованих вибухових пристроїв. Залежно від мети терористичного акту такі пристрої, споряджені годинниковим механізмом, можуть залишатись терористами у житлових будинках, навчальних закладах, установах і організаціях, підприємствах, громадському транспорті тощо.
Завдяки пильності громадян можна запобігти численним жертвам від спрацювання вибухового пристрою. Як свідчить практика, терористи намагаються розмістити вибухові пристрої у найбільш уразливих місцях, де зможуть завдати найбільшої шкоди населенню.
... Читати далі »

Переглядів: 544 | Додав: vovak | Дата: 06.05.2015 | Коментарі(0)

Дії населення під час нальоту авіації та ракетно-бомбового удару ворога

Перебути авіаційний наліт можна: - у спеціально влаштованих захисних спорудах; - у підвалах; - у будь-якій траншеї, ямі чи заглибленні; - впритул до високого бордюру; -в оглядовій ямі гаража чи станції технічного обслуговування автомашин. Під час застосуванням агресором військової авіації рекомендується: - якщо Ви знаходитесь вдома необхідно: - взяти із собою речі першої необхідності, документи, гроші та запас їжі і води та орієнтуючись по написах на зовнішніх стінах будинку „Сховище" спуститися в підвал; - у разі його відсутності слід спуститися на нижні поверхи будинку та зайняти приміщення, які розташовані подалі від вікон, (коридор, ванна кімната, тощо) і дочекатись закінчення вибухів. Ні в якому разі не можна вибігати з будинку на вулицю; - після нальоту авіації слід обережно залишити будинок. Якщо будинок було зруйновано, або він отримав пошкодження необхідно по можливо ... Читати далі »

Переглядів: 617 | Додав: vovak | Дата: 06.05.2015 | Коментарі(0)

Переглядів: 745 | Додав: vovak | Дата: 06.05.2015 | Коментарі(0)

30 квітня міському НВК відбувся захід присячений офіційному завершенню проекту ДТЕК -  "Енергоефективні школи".

Основною родзинкою свята було  проведення гри "Що? Де? Коли?" у якій маленькі ерудити ділилися своїми знаннями з енергозберігаючих технологій. Між раундами глядачів тішили інші вихованці виховного закладу, котрі підготували чудові музичні та танцювальні етюди.

До вашої уваги фотозвіт зі свята.

... Читати далі »

Переглядів: 715 | Додав: vovak | Дата: 04.05.2015 | Коментарі(0)

У зв’язку з виконанням рішення Галицького районного суду Івано-Франківської області № 341/1939/14-ц щодо ліквідації Кухарським Ю. Є. самочинного влаштованого дверного прорізу між підвальним приміщенням, що перебуває у власності Кухарського Ю. Є. та приміщенням сміттєкамери, а також у зв’язку з відсутністю можливості доступу в підвальне приміщення через основний вхід, оскільки на даний час він є закритим зсередини підвального приміщення, повідомляємо Вам, що у випадку пориву мереж даний будинок залишиться без водопостачання на невизначений термін по причині відсутності доступу КП «Житловик» до будинкових мереж.
Виконавчий комітет Бурштинської міської ради та КП «Житловик» на разі займаються вирішенням даного питання.

 

Переглядів: 601 | Додав: vovak | Дата: 04.05.2015 | Коментарі(0)

У п’ятницю, 24 квітня, у великому залі ПК «Прометей» відбулося громадське віче - слухання питання про «Добровільне об’єднання територіальних громад».
Відкриваючи віче міський голова Бурштина Петро Курляк дав аналіз процесу адміністративної реформи, яка так чи інакше спіткає Україну та зазначив, що місто Бурштин готове стати пілотним проектом з впровадження на ділі самого об’єднання територіальних громад. Насамперед місто було б не проти об’єднатися з Дем’яновом, з котрим і межі наразі толком немає і котре відділяє місто від Вигівки. Далі можливе об’єднання з іншими селами\громадами, котрі того бажатимуть і зроблять відповідні кроки зі свого боку і котрі мають із містом суміжні території. 


На віче були присутні голови та мешканці навколишніх сіл. Зокрема сільський голова Коростовичівської (села Кростовичі та Куропатники) сільської ради Ганна Михайлишин запросила міського голову ... Читати далі »

Переглядів: 1098 | Додав: vovak | Дата: 04.05.2015 | Коментарі(0)

Птахи складають гімн весні,
Всміхаються до сонця квіти,
А пам’ять лине в моторошні дні…
26 квітня 1986 року… Чорнобиль… Спалахнула „Зірка Полин”. В пам’яті українського народу  – це день чорнобильського лиха, це мука і трагедія, це подвиг і безсилля,  тому забути це й викреслити із нашої пам’яті – неможливо. 
28 квітня в актовій залі Бурштинської гімназії працівниками масової бібліотеки та гімназистами була проведена година пам’яті  «29-й Чорнобильський квітень». Розпочали захід  Віталій Гречух та  Марія Бойко інсценівкою вірша Бурім В. «Чорнобиль-трава».
Ведучі:  Максим`юк Богдана та Медвідь Роман і читці: Мельник Софія, Глазкова Віта, Гаврилюк Анастасія, Ковальчик Руслана, Гордійчук Анна, Чава Владислав не просто розповіли присутнім  про ті трагічні події, а передали біль і сум   нашої післячорнобильської України. & ... Читати далі »

Переглядів: 669 | Додав: vovak | Дата: 04.05.2015 | Коментарі(0)

В неділю 26 квітня у приміщенні бібліотеки ПК «Прометей» проводився захід присвячений 29-ій річниці Чорнобиля. На ньому згадували хронологію подій у вигляді відео, а також нагороджували жителів Бурштина. Міський голова Бурштина Петро Курляк у вступному слові згадав про ці трагічні події та долю тих людей, котрим довелося це все пережити. Почесну справу нагородження доручили керуючій справами виконкому Головашкіній Ользі Миколаївній та начальнику відділу культури, туризму та звонішніх зв’язків Бурштинської міської ради Степась Юліані Сергіївні. Зокрема грамотами та ціннми подарунками були нагороджені 20 громадян Бурштина, котрі потерпіли внаслідок Чорнобильської аварії.

Юлія Кирилів

Переглядів: 597 | Додав: vovak | Дата: 04.05.2015 | Коментарі(0)

« 1 2 ... 82 83 84 85 86 ... 154 155 »