Четвер, 25.04.2024, 11:59
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Студенти Бурштинського торгівельно-економічного коледжу Київського національного торгівельно-економічного університету знову вразили київських гурманів на кулінарному фестивалі українських регіональних кухонь. Як результат  - високі нагороди, а це  медалі та грамоти, юні, але досить вправні кулінари, привезли у стіни рідного навчального закладу. З нагоди такої події відбулась уже традиційна, адже нагороди зі столиці привозять не вперше, прес-конференція.  
Як розповів директор коледжу Андрій Козак, цей конкурс був присвячений Дню туризму та проводився серед студентів Київського національного торговельно-економічного університету та його підрозділів. Взяти участь у конкурсі виявили бажання самі студенти, які навчаються за спеціальністю «Виробництво харчової продукції». Більше того, самі ж обрали страви, які найбільше характеризують саме наш регіон. Андрій Романович жартома навіть наголосив, що хлопці, так прагнули взяти участь у конкурсі, що й продукт ... Читати далі »

Переглядів: 658 | Додав: REDAKTOR | Дата: 20.10.2015 | Коментарі(0)

Розвиток готельного та ресторанного господарства є одним із перспективних напрямків сучасної економіки, як у світі, так і в Україні, тому цю тенденцію педагоги Бурштинського торгівельно-економічного коледжу Київського національного торгівельно-економічного університету втілюють в навчальних планах та програмах при підготовці майбутніх фахівців сфери обслуговування, намагаючись не відставати від світових та Європейських стандартів. 
Одним із великих досягнень, як стверджує директор коледжу Андрій Козак є можливість проходження студентами виробничої практики закордоном, наразі у Греції. У минулому році такий шанс отримало всього двоє студентів, цього ж року - п’ятеро. Відбір відбувався в онлайн-режимі. Основна вимога -  вільне володіння англійською мовою, також враховували зовнішні дані та манеру поведінки студентів. 
Серед щасливців, які побували у сонячній Греції була Наталя Медвідь (група 2К1). Дівчина проходила практику у «Гретан Малія Парк Г ... Читати далі »

Переглядів: 598 | Додав: REDAKTOR | Дата: 20.10.2015 | Коментарі(0)

62-сесія Бурштинської міської ради планувалась яко останнє зібрання депутатського корпусу шостого скликання. Тож святковий настрій, та передсесійна музика у залі налаштовувала на нетривалі дебати і швидкість у прийнятті рішень.  Проте, не всі ще справи вирішені до кінця, тож голова вже на початку засідання повідомив присутніх, що це засідання не буде закрите, а продовжиться 21 жовтня о 12.00

Загалом до порядку денного сесії було включено 17 питань включно із земельними.
Та розпочали депутати знову з різного. Зокрема міський голова Петро Курляк зазначив, що останнім часом спостерігається дуже низька явка депутатів на сесійні засідання, що доволі негативно впливає на прийняття рішень і кладе під сумнів кожне спірне голосування. Проте завершився цей спіч вітанням усього депутатського корпусу із завершенням нелегкої каденції.
Далі народні обранці, а їх на момент початку сесії зібралось 18, взялись за розгляд питань порядку денного.
При розгляді бюджетного ... Читати далі »

Переглядів: 592 | Додав: REDAKTOR | Дата: 20.10.2015 | Коментарі(0)

Відрадно, що на нашій українській землі ми зустрічаємо особистості, про яких має знати весь людський загал, в тому числі й молодь, щоб брати собі їх за взірець і наслідувати їхні поступки. Такою особистістю, без жодних сумнівів є Роман Німий - уродженець села Черче, що на Рогатинщині, а сьогодні - мешканець нашого Бурштина. Його кредо - його лінія життя - це Бог і Україна. Він жив і виховувався в середовищі, яке понад все любило Бога, Україну, а також свої національні традиції, звичаї, побут і все, що було притаманно українській нації. Саме серед такого середовища, з волі рідних батьків, в його душу глибоко всмокталися українські патріотичні ідеї, за які він, скажемо словами Тараса Шевченка, карався, мучився, але не каявся.
Сьогодні Роману Олексійовичу добігає 86-ий, але він ще в строю. Його завжди можемо зустріти в Музеї визвольних змагань, що розташований на другому поверсі ПК &laqu ... Читати далі »

Переглядів: 685 | Додав: REDAKTOR | Дата: 20.10.2015 | Коментарі(0)

Враховуючи суспільно-політичну та соціальну вагомість благодійних акцій, 7 жовтня 2015 р. у стінах Бурштинської загальносвітньої школи №2 була проведена благодійна ярмарка     «Твори добро, бо ти – людина». У спільній творчій справі взяли участь всі учні, які заздалегідь приготували і з величезним успіхом продавали солодощі власного виробництва з метою допомоги постраждалим в зоні АТО. Вчителі, учні, батьки та жителі міста змогли насолодитися різноманітними видами тістечок, кексів, тортів і водночас зробити свій внесок у добру справу. Така співпраця допомогла зібрати 9840 гривень. Ці кошти були перераховані важкопораненим учасникам АТО Фрику Михайлу Петровичу, родом із села Колодіїв Галицького району  та Рокицькому Василю Михайловичу з Івано-Франківська. 
Дана робота у школі піднесла у дітей дух патріотизму, єдності та віри у добро, тому вона ще неодноразово буде проводитися, щоб згуртувати шкільну родину.
Долучаючись до акції, ви мо ... Читати далі »

Переглядів: 638 | Додав: REDAKTOR | Дата: 20.10.2015 | Коментарі(0)

 Дитяче читання відіграє важливу роль в житті дітей, набагато більшу ніж читання в житті дорослих. Книга, яку прочитали в дитинстві залишається в пам’яті, майже на все життя і впливає на подальший розвиток дитини. Із книг, які вони читають, вони дістають певне світосприймання, книги виробляють у них певні норми поведінки.Багато батьків і матерів, особливо молодих, не мають життєвого досвіду, відчувають великі труднощі у вихованні дітей. В цьому їм допоможуть книги. Книги сформують коло читання дитини. Вони допоможуть повніше використати дитячу літературу для їх виховання і розвитку. Дитячі книги - це засіб духовного спілкування батьків з дітьми, а це найважливіше, що в наш час дуже часто спостерігається дефіцит такого спілкування.
Cаме тому, працівники Бурштинської міської бібліотеки для дітей Якимів О. Л. та Цюпира М. Б. провели гру- вікторину» Світ чарівних книжок» із учнями ЗОШ №3 кл. 2-б (кл. керівник Богуцька О. М.). Зустріч вийшла напрочуд плідною, ... Читати далі »

Переглядів: 648 | Додав: REDAKTOR | Дата: 20.10.2015 | Коментарі(0)

10 жовтня 2015 року молодіжний відділ благовістя, що діє при Церкві християн віри Євангельської м.Бурштин, черговий раз прийняли участь у прибиранні міста від сміття. Під гаслом «Чисте серце, чисте місто» молодь не тільки прибирала територію міста, але і свідкувала людям про те, наскільки важливо мати чисте серце як перед Богом так і перед людьми. Адже дбаючи про чистоту свого серця, ми автоматично дбаємо і про багато різних речей, які оточують нас, адже чисте серце, це є найважливіше в житті будь якої людини, тим паче - християн. 
Не можливо дбати про чистоту міста, країни, нації загалом, з занечищеним серцем та лукавими думками. На превеликий жаль, в нашому суспільстві дуже низький культурний рівень, і про це свідчать наші забруднені вулиці, подвіря, майданчики, місця дозвілля та відпочинку. Навіть тоді, коли міська влада докладає великих зусиль та затрат що до централізованого збору сміття (будуючи місця спеціального призначення) закуповуючи сміттєві баки, ... Читати далі »

Переглядів: 609 | Додав: REDAKTOR | Дата: 20.10.2015 | Коментарі(0)

В рамках «Всеукраїнської акції Відповідальність починається з мене», за ініціативи відділу у справах молоді і спорту Бурштинської міської ради та співпраці педагогічного колективу Бурштинського Навчально-виховного комплексу проведено захід «Пам’ятаймо героїв» присвяченого Дню захисника України. 
Метою заходу є розвивати морально-духовні,  національно–патріотичні цінності серед школярів міста. Інформаційний урок для дітей провів провідний спеціаліст  відділу у справах молоді і спорту Бурштинської міської ради Шкарпович Микола. 
З давніх-давен Богородиця є покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Богородиця була заступницею козаків у походах, її зображення було вибите на хрестах, які вони носили. На Покрову козаки проводили загальновійськову Раду, де переобирали кошового отамана і старшину. Першу церкву на честь Покрови запорожці побудували в 1659 р. на Чортомлицькій Січі. За час існ ... Читати далі »

Переглядів: 570 | Додав: REDAKTOR | Дата: 20.10.2015 | Коментарі(0)

14 жовтня, синхронно із фіналом Кубка області («Карпати»» (Коломия) – «Оскар» (Підгір’я) – 1:1 (д.ч. 0:0, пен. 2:3)), відбувся розіграш першого у історії матчу за суперкубок міста Бурштина. У ньому, згідно регламенту, брав участь чемпіон міста та володар Кубка міста. Оскільки володар Кубка у нашому випадку ще й чемпіон, то у матчі за суперкубок взяла участь команда-фіналіст Кубка Бурштина - Тенетники. Проте Суперкубковий матч кардинально відрізнявся від Кубкового (Вигівка дотисла суперника тільки у серії 11-метрових штрафних ударів). Цього разу футболісти «Євробуду» були на голову сильніші від суперників, котрі пручалися тільки до третього забитого м’яча. Тож 4:1 і «Євробуд» робить своєрідний чемпіонський хет-трик (Чемпіони, володарі Кубка та Суперкубка міста).
Бурштинська «Енергія» свій черговий матч у фінальній частині розіграшу другої ліги чемпіонату області програла. Рахунок 6:1, за с ... Читати далі »

Переглядів: 543 | Додав: REDAKTOR | Дата: 20.10.2015 | Коментарі(2)

Головне управління ДФС у Івано-Франківській області нагадує, що 20 вересня 2015 року набрав чинності Закон України від 17.09.2015 №704-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік». Відповідно до внесених змін з 01.09.2015: 
прожитковий мінімум на одну працездатну особу установлений: з 1 січня 2015 року – 1218,00 гривень, з 1 вересня –1378,00 гривень. 
Відповідно змінюється максимальна величина бази нарахування ЄСВ, яка повинна дорівнювати 17-ти розмірам прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тобто: 
з 01.01.2015 по 31.08.2015 становить 20706,00 гривень (1218,00 гривень х 17), 
з 01.09.2015 – 23426,00 гривень (1378,00 гривень х 17).  
Змінився також й  розмір мінімальної заробітної плати. Таким чином, у 2015 році вона становить: з 1 січня – 1218,00 гривень, з 1 вересня – 1378,00 гривень. 
У зв’язку з цим змінюється ... Читати далі »

Переглядів: 550 | Додав: REDAKTOR | Дата: 20.10.2015 | Коментарі(0)

« 1 2 ... 48 49 50 51 52 ... 154 155 »