П`ятниця, 19.04.2024, 01:03
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
Проблема твердого побутового сміття надзвичайно гостро постала перед нашим містом. Справа не у його прибиранні, з цим усе гаразд, а у тому, куди його дівати. Районне сміттєзвалище знаходиться у такому жалюгідному та перевантаженому стані, що вже неодноразово мешканці навколишніх сіл попереджали бурштинців: поперекриваємо дороги і не пустимо ваші сміттємашини на звалище, везіть своє сміття куди хочете.

 Проблема загострюється з кожним днем. Варто лише вранці пройти містом і побачити наскільки завантажені така  велика кількість сміттєвих баків!
   Де ж вихід з положення? Вихід один – сміттєпереробний завод! Але на заваді стали саме ті, хто навпаки повинен був би бути найбільше зацікавлений у спорудженні такого заводу – мешканці Бурштина?! Уже тричі бурштинці відхиляли пропозиції щодо місця розташування заводу. Міська влада, у свою чергу, від вирішення цієї проблеми усуватися не має жодного наміру і вперто шукає нове місце, аби сміттєпереробний завод у ... Читати далі »
Переглядів: 1067 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі(0)

10 червня Палац культури "Прометей" прийматиме Національний драматичний театр ім. М. Заньковецької. Жителі Бурштина матимуть нагоду переглянути трагікомедію Ореста Огородника "Останній гречкосій". Огородник – цікава і багатогранна особистість, наділена акторським, режисерським і письменницьким хистом. "Останній гречкосій" є ще одним творчим доробком режисера, осмисленням сучасності і минувшини. Проблематика п’єси неоднозначна, як саме життя: в центрі уваги - українська родина, боротьба моралі з навколишніми реаліями і, зрештою, злам пріоритетів.
Адже земля виступає як символ і мірило духовності українського селянина – колись на ній жили і працювали, тепер – прагнуть якомога дорожче продати. "Останній гречкосій" показує ще й певні прогнози на майбуття: не буде людині щастя, поки та не навчиться цінувати свою роботу і працю інших… Отож, перегляд обіцяє бути цікавим, зворушливим і повчальним.

Переглядів: 787 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі(0)

 Український визвольний рух 40-50рр. XX ст. характерний активною участю в ньому жіноцтва. В цей непростий для України період жінки брали на себе незамінні функції: розвідниці, зв’язкові,  медсестри, кухарки – кожна з честю виконувала свої обов’язки, прагнучи волі і миру для своїх дітей.
Нині я хочу розповісти вам саме про таку українську Берегиню – Теклю Дмитрівну Сейлик.

Народилася п.Текля в 1924р., в селі Дички, Рогатинського району, зараз проживає з родиною у Бурштині. Дітям, внукам, правнукам і маленькому праправнукові Сашкові віддає бабуся всю свою любов і ласку, розповідає нащадкам оповідь свого нелегкого, повного випробувань, життя.
"Ми, хоч були молодими, багато читали і знали історію України. Тож на сходинах були свідомі нашій справі, коли присягали: Здобудеш Українську Державу, або згинеш у боротьбі за неї! Не дозволиш сплямити ні слави, ні чести своєї нації! А тепер, поду ... Читати далі »
Переглядів: 978 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі(0)

На минулій сесії Бурштинської міської ради було прийнято проект «Відродження історії та культурної спадщини громади міста Бурштин».  
До уваги бурштинців коротка анотація до проекту:
«Це пілотний проект, що передбачає реконструкцію системи опалення, внутрішні ремонтні роботи, електромонтажні роботи  у Народному Домі ім.Т.Г.Шевченка м.Бурштина. Ефективна реалізація проекту дозволить удосконалити якість надання культурно-розважальних послуг населенню та модернізувати саму будівлю, яка вже є застарілою та потребує реконструкції.
Мета проекту - збереження національної культурної спадщини територіальної громади, організація змістовного дозвілля та відпочинку різних категорій населення міста, подальший розвиток народної творчості , залучення підростаючого покоління до активної участі у культурно-мистецьких заходах міста,поліпшення умов творчої діяльності працівників культури.
Основні заходи
 проекту:
1.Електромонтажні роботи.
2. Реконструкція системи опале ... Читати далі »
Переглядів: 870 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі(0)

До церемонії відкриття ЄВРО-2012 залишились лічені хвилини. Без сумніву, на цю знакову подію в футбольному житті  з нетерпінням чекають вболівальники,  набираються сили і азарту команди-учасники турніру...
Чемпіонат Європи з футболу проводиться раз на чотири роки під егідою УЄФА, 16 збірних боротимуться за кубок. Цьогоріч Україна, спільно з Польщею, знаходиться в особливому статусі держави-господині. Цей факт викликав чималий резонанс в суспільстві, думки з приводу доцільності проведення чемпіонату в нашій державі розділилися. "Бурштинський вісник" мав на меті з'ясувати ставлення пересічного мешканця нашого міста до цього неоднозначного явища. Аби охопити всі можливі точки зору, ми провели бліц-опитування.
Результати виявились досить цікавими і несподіваними... Отже,
 - Ваше ставлення до ЄВРО-2012?
"Різко негативне - розказує п.Роман. - Бо в злосній і голодній країні будують нікому не потрібні стадіони, аеропорти, готелі... Це нераціональне використовування ... Читати далі »
Переглядів: 854 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі(0)

 Так трапилося у Бурштині, що за відсутності об’їздної дороги весь потік автотранспорту спрямовується через місто, де біля нової церкви взагалі розгалужується на дві гілки: автошлях на Івано-Франківськ та на Калуш. Наше місто у транспортному відношенні несе надзвичайно велике навантаження. Однак, це лише одна сторона проблеми. Інша полягає у тому, що обабіч цих автошляхів розташовані школи, дитячі садки, заклади культури, спортивні споруди, парки відпочинку, великі торговельні заклади та ринки. А дорога на Калуш взагалі ділить нову частину міста навпіл.
   Не одну смерть та не одне каліцтво було завдано мешканцям міста на небезпечних ділянках доріг. Це, насамперед, пішохідні переходи через дорогу біля Будинку культури імені Тараса Шевченка, старого цвинтаря, речового ринку, Палацу культури «Прометей», супермаркету «Гулівер», енергетичного коледжу, пожежної частини, міської лікарні.
   Аби хоч якось запобігти цим трагічним та прикрим випадкам, підвищити бе ... Читати далі »
Переглядів: 937 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі(0)

Перший заступник міського голови Бурштина Володимир Гулик розповів кореспонденту «Бурштинського вісника» про найболючіші проблеми міста та можливі шляхи їх вирішення
- Пане Володимире, з чим найчастіше звертаються до вас мешканці Бурштина?
- З питаннями про тарифи. Людей цікавить питання підняття тарифів. Звичайно, це дуже болісна тема, але доводиться всім ще і ще раз пояснювати, що тарифи піднімаємо не ми а національна комісія з регулювання енергетики (НКРЕ) а ми тільки змушені їх корегувати і затверджувати. Тож якщо колись тарифи зростали приблизно раз на два роки то тепер маємо двоетапне зростання у минулому році і вже одного разу тарифи зростали в 2012. Думаю, довідку про стан справ у КП «Житловик» ми обов’язково надрукуємо у «Бурштинському віснику» і люди самі зможуть прослідкувати причину цього підняття.
- Останнім часом почастішали випадки аварій на дорогах міста. Проаналізуйте будь-ласка ситуацію і ... Читати далі »
Переглядів: 953 | Додав: vovak | Дата: 29.05.2012 | Коментарі(0)



У неділю, 27 травня у Бурштині в Палаці  Культури «Прометей» відбулвся гала-концерт переможців обласного фестивалю-конкурсу «Бурштинове намисто», присвячений міжнародному Дню захисту дітей.











Лауреатами конкурсу стали:
володарі гран-прі* стали:

Олійник Галина (вокал) - м.Івано-Франківськ.
ВПУ № 13 м.Івано-Франківська (танцювальний колектив).
Коломийський медичний коледж  (танцювальний колектив).
І місце:
Рогатинський аграрний коледж (танцювальний колектив).
Вокальна група «Мелос» з Івано-Франківська.
Перейма Ірина з Івано-Франківська.
Буркацька Тетяна з Калуша.
Медвідь Зоряна з Івано-Фра ... Читати далі »
Переглядів: 1509 | Додав: vovak | Дата: 29.05.2012 | Коментарі(0)

Минулої неділі стартував чемпіонат Галицького району з футболу у першій лізі. Бурштинська «Енергія», впевнено здолавши команду з Височанки, зайняла проміжне перше місце.
Перша ліга. 1 тур
"Енергія" 4:0 Височанка
Задністрянськ 1:1 Яблунів
Більшівці 3:1 Бовшів
Вікторів  +- Комарів
У другому турі бурштинці приймали на своєму полі команду з Задністрянська."Енергія" знову перемогла. 5:3.
Результати 2 туру:
«Енергія» 5:3 Задністрянськ
Яблунів 1:3 Більшівці
Бовшів 2:1 Вікторів
Височанка 2:7 Комарів

Анонс третього туру:
Більшівці-Енергія
Задністрянськ-Височанка
Вікторів-Яблунів
Комарів-Бовшів
А вже 7 липня клуб братиме участь У фіналі кубка району з футболу. Зустрінуться команди:
"Енергія" Бурштин -ФК "Більшівці"
Переглядів: 874 | Додав: vovak | Дата: 13.05.2012 | Коментарі(0)

Цьогоріч останній дзвоник у школах лунатиме двічі. Перший раз він уже продзвенів для випускників шкіл, а у кінці травня сповістить решту учнів про завершення чергового навчального року. Чому так трапилося і з чим це пов’язано? Саме з такого запитання розпочалася розмова кореспондента нашої газети Андрія Міліченка з відмінником освіти України, директором Бурштинської загальноосвітньої школи №1 Романом Івасютиним.

   -Пов’язано це з проведенням Євро-2012. Хоча ми не маємо жодного відношення до нього. І так цей навчальний рік був досить складним, неодноразово учбовий процес переривався карантинами, що призводило до необхідності ущільнювати навчальну програму, аби наші учні у повному обсязі могли опанувати матеріал.
   Наразі ми видаємо випускникам атестати про середню освіту з тим, щоб вони пройшли зовнішнє незалежне оцінювання та могли вступити до вищих навчальних зак ... Читати далі »
Переглядів: 931 | Додав: vovak | Дата: 13.05.2012 | Коментарі(0)

« 1 2 ... 147 148 149 150 151 ... 154 155 »