Четвер, 28.03.2024, 19:03
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
Одна з найбільш гострих екологічних проблем сьогодення – це забруднення середовища побутовими відходами. Проблема, звісно, не нова, але саме зараз вона набуває просто таки планетарного масштабу, бо сміття, як і людей, все більшає. Ми ж прибираємо свій куточок Батьківщини – у Бурштині цю проблему намагається вирішити КП «Житловик».
Тетяна Михайлівна П’єкна люб’язно погодилась окреслити нам основні задачі і шляхи вирішення цього питання, а також розповіла про труднощі своєї роботи.


«З листопада минулого року нам передали на баланс сміттєвози, ще через місяць чекаємо на ГАЗ, придбаний на екологічні кошти міської ради. Техніка дозволить зробити більше роботи. На сьогодні у місті Бурштин розташовані 22 сміттєві площадки, кожна з яких має по одному контейнеру для скла, макулатури, ПЕТ-тари  та євроконтейнери для біомаси. Щоправда, біля міської ради ще діють контейнери старого зразка. Ми не можемо ... Читати далі »
Переглядів: 928 | Додав: vovak | Дата: 26.06.2012 | Коментарі(0)

З часу нашої першої розмови з міським головою Бурштина минуло два місяці, тож настав час знову запитати Петра Івановича про стан справ у місті.

- Пане Петре, ми говорили вже давненько. Розкажіть будь-ласка про основне та наболіле?
- Основне, що можна сказати - це те, що зараз надзвичайно актуальним є будівництво сміттєпереробного заводу. Якщо ще рік назад тільки ми говорили про те, що його необхідно будувати, то зараз ми отримали три листи від  профільних міністерств зобов’язуючих до будівництва такого за воду за підписом Миколи Азарова. («Про будівницвто об’єктів утилізації і переробки сміття»). Це, зазначу,  питання не тільки  переробки сміття, це питання і соціальне. Воно вирішує одночасно і декілька важливих проблем.
- Яких саме?
- За допомогою будівництва заводу ми маємо можливість створити до 20 робочих місць. Завдяки тому, що завод буде обладнаний теплообмінником ми будемо отримувати велику кількість тепла, яку зможемо в ... Читати далі »
Переглядів: 991 | Додав: vovak | Дата: 26.06.2012 | Коментарі(0)

Радісна звістка надійшла до нашого міста: напередодні ювілею – 40-річчя від часу заснування – Бурштинське вище професійне училище торгівлі та ресторанного сервісу Наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України №692 від 14 червня 2012 року реорганізовано у Бурштинський торгівельно-економічний коледж.
Вітаємо усіх бурштинців, особливо тих, хто безпосередньо пов’язаний з цим навчальним закладом, із знаменною подією в житті нашого міста.
Переконані, що відкриття ще одного коледжу в Бурштині сприятиме піднесенню освітньо-професійного рівня його мешканців, підвищення статусу Бурштина не лише як потужного енергетичного центру Галичини, але й як освітньої перлини Прикарпаття.
Редакція «Бурштинського  вісника»

Переглядів: 1219 | Додав: vovak | Дата: 26.06.2012 | Коментарі(0)

На адресу міського голови Бурштина надійшов припис від районної санітарно-епідеміологічної станції.
У приписі, зокрема, йдеться: «Мною, головним державним санітарним лікарем Галицького району Іжицьким Б.Б., на підставі розглянутих матеріалів (результату планового відбору проб води для санітарно-мікробіологічного дослідження з водосховища м.Бурштин в районі пляжу №1 від 31.05.2012 р.) встановлено, що має місце ряд порушень санітарно-гігєнічних правил. Проби води по мікробіологічних показниках не відповідають нормі (згідно СанПіну № 4630-88 «Охорона поверхневих вод від забруднення»), а саме - індекс ЛКП більше 240 000 КУО см3 при нормі не більше 5000 КУО см3.»
Також далі у приписі пише: «пропоную заборонити купання громадян у водосховищі - негайно; вжити заходів для відновлення роботи пляжу»
Аналогічний лист надійшов і керівництву БуТЕС.
Розпорядження міського голови № 137
Про заборону купання у вод ... Читати далі »
Переглядів: 987 | Додав: vovak | Дата: 26.06.2012 | Коментарі(0)

У школярів розпочалися літні канікули. Як діти проводять свій вільний час, що організовано при школах для відпочинку та дозвілля своїх вихованців, чи є час та місце не лише для задоволення фізичних та розважальних потреб дітей, але й для їх духовного вдосконалення? Кореспондент нашої газети Андрій Міліченко зустрівся з настоятелькою місійної спільноти Бурштинського монастиря Святої Софії Премудрості Божої сестрою Марією Розп’яття, яка люб’язно розповіла про їхню участь у відпочинковому процесі юних мешканців нашого міста.

   - Сестро Маріє, чи вдалося Вам уже поспілкуватися з бурштинськими дітьми під час канікул?
   - Так, вдалося. Щороку, після того, як у школах пролунає останній дзвоник, при цих навчальних закладах організовуються літні табори для дітлахів. Цьогоріч, що мені дуже приємно, у Бурштинських школах велику увагу приділили дням духовності, які передбачені програмою таборів. Зокрема, д ... Читати далі »
Переглядів: 970 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі(0)

На минулій сесії Бурштинської міської ради було прийнято рішення про затвердження проекту «Дошкільному закладу – тепловий пункт,  дітям – тепло, громаді  –  сталий розвиток».
До вашої уваги коротенька анотація проекту, котрий планують втілювати у 2013 році:
«Основним завданням проекту є  спрямування зусиль на мінімізацію витрат міського бюджету шляхом впровадження комплексу технічних   заходів енергозбереження будівлі дошкільно-навчального закладу № 2 (ДНЗ) м.Бурштина, створення комфортних умов перебування дітей та вихователів у дошкільному  закладі та зменшення витрат на його опалення .
 Цільові завдання проекту
- встановити автоматизований індивідуальний тепловий пункт – економія 20-25 % ;
- встановити лічильники – економія  25-30 % ;
- утеплити будівлю (ізолювати труби, засклити вікна, заміна віконних та дверних конструкцій, зробити утеплення горищ покрівлі) – економія 25 %;
- заміна труб на попередньо ізольовані ( не ... Читати далі »
Переглядів: 766 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі(0)

Бурштинських діток, котрими опікується благодійна організація «Довір’я» (очолює Анна Дмитрівна Ковальчук) у четвер відвідала делегація з Німеччини.
Гості з тамтешнього «Карітасу» привезли бурштинцям подарунки та розповіли про те, як у Німечиині відносяться до людей з особливими потребами.
Після зустрічі та привітань дітки могли познайомитися ближче з гостями та мали час побавитись різних цікавих забав у спільних командах.
Супровожували закордонну делегацію представники «Карітасу» з Івано-Франківська та директор Івано-Франківського обласного Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Боднар Галина Степанівна.
Переглядів: 806 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі(0)

Ліцензія серія АВ № 506328 видана 27.01.2010 р.
  ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ  у 2012-2013 н.р. за професіями:
На базі 9 класів з отриманням повної загальної середньої освіти:
-    кухар;  офіціант;
-    кухар;  кондитер;
-    продавець продовольчих товарів; контролер-касир;
-    оператор комп’ютерного набору; конторський службовець (бухгалтерія);
-    електромеханік торгівельного та холодильного устаткування;
-    агент з організації туризму; покоївка; адміністратор;
На базі 11 класів:
кваліфікованих робітників:
-    майстер ресторанного обслуговування;
ступенева підготовка висококваліфікованих робітників:
-    кухар (5 розряд)
-    кондитер (5 розряд)
Наша адреса: 77111, Івано-Франківська обл.,  м. Бурштин, вул. О. Басараб, 1 тел. (03438) 42-174, 45-837
Е-mail: bvpu-trs@br.if.ua
... Читати далі »
Переглядів: 1873 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі(0)

У середу, 13 червня, аби донести до бурштинців основні положення передвиборчої програми очолюваної ним політичної сили, наше місто відвідав лідер партії «Удар», Герой України Віталій Кличко.

  Із самого ранку мешканці Бурштина стали масово збиратися на площі Героїв УПА, щоб на власні очі побачити  та поспілкуватися з живою легендою сучасної України, чемпіоном світу з боксу, за якого вболівають і переживають мільйони українців, сидячи ночами біля екранів телевізорів, коли відбуваються всесвітні трансляції історичних боксерських поєдинків.
Перед приїздом до Бурштина Віталія Кличка, на центральному майдані міста, який численно заполонили бурштинці та мешканці навколишніх сіл, відбувся невеличкий імпровізований концерт, який організували виконавці Будинку культури імені Тараса Шевченка (директор Любомир Ватаманюк) нашого міста. Перед бурштинцями виступили із своїми «коронними» номерами жіночий дует «Бурштинове намисто» у складі Антоніни Буриченко та Ірини ... Читати далі »
Переглядів: 814 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі(0)

А тим часом, поки монтувався перший енергоблок, росло і ширилося робітниче містечко. Вулицею Енергетиків гостинно прийняли своїх мешканців ще три 32-ох квартирні будинки. Прискореними темпами йшло будівництво дитячого садка №2, нової школи та комплексу їдальня-кафе(сьогодні це ресторан «Електрон»). Цією ж вулицею домобудівний завод змонтував експериментальний триповерховий панельний будинок. Це була перша ластівка. Вулицею Жовтнева(тепер Січових Стрільців) розпочали споруджувати уже чотириповерхові та п’ятиповерхові будівлі. А на вулиці Леніна(тепер Петлюри) та Галана(Грушевського) було збудовано комплекс котеджів(«фінських» будиночків) для керівництва будівельного управління та дирекції Бурштинської ДРЕС.
    У цей же час відбулася ще одна важлива подія. З однієї сторони вона носила виключно ідеологічний характер. Але вийшло так, що у цьому випадку ідеологічне навантаження в підсумку принесло цілком протилежний результат. Справа у тому, що у кінці жовтня 1964 року Ів ... Читати далі »
Переглядів: 946 | Додав: vovak | Дата: 17.06.2012 | Коментарі(0)

« 1 2 ... 146 147 148 149 150 ... 154 155 »