Вівторок, 23.04.2024, 17:46
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Уже стало доброю традицією проводити день відкритих дверей для майбутніх першокласників у Бурштинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2. І цей рік - не виняток. 28 січня 2015 року школа гостинно відчинила свої двері вихованцям дитячих садочків, їхнім вихователям і батькам. Скільки сюрпризів, цікавих зустічей чекало на присутніх! Адже і вчителі і учні хотіли зробити цей день особливим, незабутнім, щоб перше знайомство зі школою викликало у дітей тільки приємні спогади і сформувало позитивне ставлення і до школи, і до вчителя, і до процесу навчання в цілому.
Першою привітала дошкільнят директор школи Наталія Бойчук. Вона висловила сподіання, що всі малюки, які завітали у той день у школу, стануть у майбутньому її учнями. Потім всі переглянули невеличку виставку, яку підготували учні 4 класу та учитель музичного мистецтва Рябко Н.Б.
Після цікавого дійства учителі Чаграк Г.М. та Комарницька І.Д. провели екскурсію школою. Діти побували у класних приміщеннях, бібліотец ... Читати далі »

Переглядів: 604 | Додав: vovak | Дата: 06.02.2015 | Коментарі(0)

В середу, 4 лютого, в церкві Всіх Святих і Священомученика Йосафата, відбулась поминальна служба за загиблими у зоні АТО. Вірян прийшло небагато, зате молитва була направду щира. Отець Богдан Демків закликав усіх присутніх у щоденній молитві просити Бога про захист наших солдатів, аби жертв неоголошеної, але все ж війни, було якомога менше. Просив молитись й за наших ворогів, щоб у їхніх душах відродились людські чесноти, які б зупинили смерть та розруху, що невблаганно йде Україною. За увесь період проведення антитерористичної операції на Сході загинуло понад тисячу наших солдатів, з яких близько п’ятдесяти з Прикарпаття.
Вічна їм пам'ять. Герої не вмирають!
Матері
Ваші сльози, матусю, зітру свіжим подихом вітру.
Ваше серце зігрію цілунком промінчика з неба.
Співом птаха звершу на світанку благальну молитву,
Аби ви не ридали, рідненька. Не треба. Не треба.
Хоч ніколи до Вас не вернуся з важкої дороги,
Не торкнуся вустами чол ... Читати далі »

Переглядів: 607 | Додав: vovak | Дата: 06.02.2015 | Коментарі(0)

Відповідно до розпорядження КМУ №47 від 26.01.2015 року «Про встановлення режимів підвищеної готовності та надзвичайної ситуації», наказу начальника цивільного захисту Івано-Франківської області – голови Івано-Франківської ОДА О. Гончарука №1 від 27.01.2015 року, розпорядження Бурштинського міського голови П. Курляка №11 від 30.01.2015 року «Про переведення міської підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту в рижим роботи підвищеної готовності» 4 лютого 2015 року групою спеціалістів на чолі із заступником начальника управління ДСНС Івано-Франківської області Федунківим В.С. було проведено перевірку готовності мобілізаційної групи для забезпечення оперативного реагування на надзвичайні ситуації техногенного характеру на найважливіших об’єктах інфраструктури Бурштинської міської ради.
Заступник начальника управління ДСНС Івано-Франківської області Федунків В.С. в ... Читати далі »

Переглядів: 601 | Додав: vovak | Дата: 06.02.2015 | Коментарі(0)

Шановні бурштинці! Черговий раз хочу підняти тему ремонту так званої «Калуської дороги». Насправді вона має офіційний статус - «дорога обласного значення Бурштин-Калуш» довжиною 36 кілометрів з нульовим кілометром - початком - у Бурштині. Тобто вона бере свій початок на роздоріжжі центральної дороги державного значення Львів-Мукачево та, власне, дороги Бурштин-Калуш біля церкви св.Йосафата. Ця дорога не є вулицею міста і не є дорогою міста. Вона знаходиться в підпорядкуванні облавтодору та, згідно бюджетного кодексу та інших нормативних документів та Законів України, повинна обслуговуватися виключно  цією інстанцією. Бурштинська міська рада не має ніякого відношення до ремонту цієї дороги і не має права виділяти кошти чи ремонтувати цю дорогу. Якщо б ми виділили кошти на ремонт цієї дороги, то така дія трактувалася б як «нецільове використання коштів» і на голову міста була б відкрита кримінальна справа. Тому міська рада не ремонтує і не може ... Читати далі »

Переглядів: 643 | Додав: vovak | Дата: 05.02.2015 | Коментарі(0)

Податкова декларація про майновий стан і доходи, отримані громадянами у 2014 році, подається до 1 травня 2015 року до податкових інспекцій за місцем реєстрації.
Обов’язок з подання річної декларації про майновий стан і доходи виникає у разі:
- отримання окремих доходів, з яких при їх нарахуванні чи виплаті протягом 2014 року податок не утримувався;
- отримання доходів від фізичних осіб, які не мають статусу податкових агентів (наприклад, дохід від надання нерухомості в оренду фізичній особі, яка не є суб’єктом підприємницької діяльності);
- отримання іноземних доходів.
Платнику податку не потрібно подавати декларацію, якщо він отримував доходи:
- виключно від податкових агентів;
- від операцій продажу (обміну) майна, дарування при нотаріальному посвідченні договорів, за якими був сплачений податок на доходи фізичних осіб.
Крім того, подати декларацію можуть фізичні особи, які мають право на податкову знижку. У 2015 році пла ... Читати далі »

Переглядів: 525 | Додав: vovak | Дата: 05.02.2015 | Коментарі(0)

 З 1 січня 2015 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» № 71-VIII від 28.12.2014, яким внесено зміни та доповнення до розділу VI «Акцизний податок» ПКУ. Законом визначено порядок визначення акцизного податку з реалізованих суб’єктами господарювання у роздрібній торгівлі підакцизних товарів, в т.ч. тютюнових виробів. Зокрема, згідно пп. 221.3 ст. 221 ПКУ, за наявності у місці торгівлі тютюновими виробами таких виробів одного найменування, на пачках, коробках та сувенірних коробках яких зазначені різні максимальні роздрібні ціни, продаж таких тютюнових виробів здійснюється за цінами, не вищими ніж ті, що зазначені на відповідних пачках, коробках та сувенірних коробках, збільшеними на суму акцизного податку з реалізованих суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну.
Виконавчи ... Читати далі »

Переглядів: 567 | Додав: vovak | Дата: 05.02.2015 | Коментарі(0)

1. Багатоквартирний житловий будиноК  вул. Будівельників 2 а
2. Багатоквартирний житловий будинок вул. Будівельників 3
3. Багатоквартирний житловий будинок вул. Будівельників 4
4. Багатоквартирний житловий будинок  вул. Будівельників 5
5. Багатоквартирний житловий будинок  вул. Будівельників 6
6. Багатоквартирний житловий будинок  вул. Будівельників 7
7. Багатоквартирний житловий будинок  вул. Будівельників 8
8. Багатоквартирний житловий будинок  вул. Будівельників 9
9. Багатоквартирний житловий будинок  вул. Будівельників 10
10. Багатоквартирний житловий будинок  вул. Будівельників 11
11. Багатоквартирний житловий будинок  вул. Будівельників 12
12 Багатоквартирний житловий будинок  вул. Енергетиків 3
13. Багатоквартирний житловий будинок  вул. Енергетиків 13
14 Багатоквартирний житловий будинок  вул. Калуська 7
15. Багатоквартирний житловий ... Читати далі »

Переглядів: 728 | Додав: vovak | Дата: 05.02.2015 | Коментарі(0)

У четвер Бурштин відвідали представники місії ОБСЄ. У розмові із міським головою гості розпитували про соціально-економічну ситуацію в місті, обговорювали питання функціонування Бурштинської ТЕС, питання перебування на території міста переселенців зі Сходу. Також у розмові було багато часу приділено питанням політичної ситуації в країні, війни з Російською Федерацією, чергового етапу мобілізації та багато інших.
Міський голова, підсумовуючи зустріч, відзначив, що на сьогоднішній день статус АТО не відповідає реальним подіям на території України і доцільніше сьогодні оголосити воєнний стан та визнати факт ведення війни з Російською Федерацією.
Візит відбувся у рамках моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Переглядів: 601 | Додав: vovak | Дата: 05.02.2015 | Коментарі(0)

Творча молодь міста у піснях, танцях, віршованих рядках передала енергетику, дух тих далеких подій, які нажаль відгукуються в сьогоденні. Ще кілька років тому День Крутів у свідомості більшості був однією зі сторінок історії, сьогодні, цю трагедію, розуміємо глибше, усвідомлюємо ціну незалежності, знаємо на собі, що таке біль втрати, коли із життя іде цвіт нації: чиїсь сини, чоловіки, батьки.
Відзначаючи цю трагічну дату – День Крутів, як зазначив у своєму виступі голова братства вояків ОУН-УПА Галицького району Микола Яцків, воїни УПА були натхненними цими ідеями, силою молодого покоління, яке немаючи ніяких військових навиків, лиш силу патріотизму, пішли на захист рідної землі. Вони загинули, але не марно, сила духу, що жила у них, прагнення до волі й процвітання рідної землі, передалася усім наступним поколінням. Не було би Крутів, не було б тоді й УПА. Цей дух патріотизму передавався з покоління в покоління. Сьогодні знову на нашій незалежній Україні, яка так дорого ... Читати далі »

Переглядів: 640 | Додав: vovak | Дата: 05.02.2015 | Коментарі(0)

Оповіщення населення про необхідність укриття в захисних спорудах, найпростіших та інших укриттях організовується засобами радіо, телебачення, в тому числі із залученням ефірних FM-станцій та іншими засобами.
Для своєчасного включення населенням вказаних засобів оповіщення подається сигнал  «УВАГА ВСІМ!». Завивання сирен, переривисті гудки оповіщення на підприємствах та залучених до оповіщення транспортних засобів означають подачу сигналу «УВАГА ВСІМ!».
Почувши цей сигнал населенню необхідно включити теле і радіоприймачі та прослухати наступне повідомлення  органів виконавчої влади (управління, відділу з питань надзвичайних ситуацій). Надалі діяти згідно отриманих вказівок.
При виникненні загрози нападу ворога органами виконавчої влади за допомогою засобів масової інформації надається населенню відповідна інформація. З цього часу радіо та телеприймачі повинну бути постійно включені для прийому повідомлень.
При безпосередній з ... Читати далі »

Переглядів: 648 | Додав: vovak | Дата: 05.02.2015 | Коментарі(0)

« 1 2 ... 101 102 103 104 105 ... 154 155 »