Четвер, 25.04.2024, 00:20
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Так, були різні війни, катастрофи, які забирали життя людей. Коли гинуть люди від стихійного лиха, аварії літака чи потягу, виверження вулкану – це одне. Коли люди гинуть на війні, захищаючи свою Батьківщину від ворогів, - це друге. А коли люди гинуть від голоду – це зовсім інше. Особливо – голоду, який створили навмисно. Ви вже знаєте, що в Україні родючі землі і вона багата хлібом. Ще нашу Україну називали «житницею Європи».
Хіба можна уявити, що народ – хлібороб помирає від голоду?
Хіба можна уявити, що людина збирала урожай, радувалась, що зможе прокормити свою родину, своїх дітей, а на наступний день влада все забирала, не лишаючи ані зернини, ані картоплини.
В ті часи жертвами ставали не окремі люди, винищувались цілі села. Від голоду помирали і старі, і молоді. Найстрашніше – помирали діти. У вересні 1933 року за шкільні парти не сіли близько 2/3 учнів. Вони не дожили до свого першого дзвоника.
Саме так влада п ... Читати далі »

Переглядів: 517 | Додав: REDAKTOR | Дата: 07.12.2015 | Коментарі(0)

Ще в середині минулого століття ніхто б і не подумав, що колись з’явиться хвороба, здатна знищити імунітет людини. У 1981р. у США було зареєстровано перші випадки дивної хвороби. Вона вражала імунітет людини, яка ставала беззахисною перед будь-якою інфекцією. Назвали цю хворобу синдромом набутого імунодефіциту, скорочено СНІД. У 1983 р. вчені відкрили її збудника – вірус імунодефіциту людини (ВІЛ).
2 грудня із 11 класом ЗОШ №1 (вчитель Лазоришин І Є) працівники міської дитячої бібліотеки провели бесіду «Дітям про СНІД». Метою заходу було розповісти учням про вірус імунодефіциту людини і синдром набутого імунодефіциту; розвивати почуття відповідальності за своє здоров’я та здоров’я інших людей; виховувати толерантне ставлення до ВІЛ – інфікованих людей. СНІД - це дуже серйозне захворювання, яке викликається маленькою бактерією, вірусом. Коли ти здоровий, твій організм може боротися з хворобами подібно до того, як супермен бореться з пог ... Читати далі »

Переглядів: 928 | Додав: REDAKTOR | Дата: 07.12.2015 | Коментарі(0)

 В рамках проведення акції «16 днів проти насильства» з 25листопада по 10 грудня службою у справах дітей Бурштинської міської ради 2 грудня було проведено тематичну бесіду із студентами Бурштинського торгівельно - економічного коледжу. 


Працівниками служби було детально розказано про види насилля та методи подолання.Студенти приймали активну участь в обговоренні такої актуальної теми в суспільстві, як насилля. Заступник по виховній роботі БТЕКу Любінець Світлана Теодозівна показала службі ряд робіт студентів коледжу на вище згадану тематику. За участь та хороші роботи студенти   були нагороджені від служби у справах дітей Бурштинської міської ради грамотою за активну  участь у Всеукраїнській акції «16 днів проти насильства».
Дякуємо керівництву коледжу за активну та плідну співпрацю в інтересах дітей. Фото усіх кращих робіт із навчаль ... Читати далі »

Переглядів: 676 | Додав: REDAKTOR | Дата: 07.12.2015 | Коментарі(0)

Знання свої ти завжди збагачуй. Радій! Учись!Співай! 
І точно віддячить твій розум тобі у потрібну хвилину, 
Коли логіці щось відгадать не під силу.

Цікавим і змістовним виявився  тиждень географії в Бурштинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2. За задумом вчителів географії, протягом кожного дня відбувалися заплановані заходи, спрямовані на підвищення в учнів інтересу до географічної науки, та підвищення знань з програмового матеріалу. 
Готуючись до проведення тижня, учні 6-10 класів заздалегідь підготували цікаві ребуси, кросворди, вікторини, оформили їх належним чином і зробили виставку в коридорі на другому поверсі школи. Протягом тижня, біля цієї виставки, юрмилися учні, пробуючи розгадувати виставлені кросворди та ребуси, обмінюючись версіями.
Учні 10 класу, під керівництвом вчителя географії Ільницької Л.С., підготували проект ... Читати далі »

Переглядів: 616 | Додав: REDAKTOR | Дата: 07.12.2015 | Коментарі(0)

Безкоштовна психологічна реабілітація в реабілітаційних 
установах України для учасників АТО


Учасники АТО мають можливість отримати безкоштовну психологічну реабілітацію в реабілітаційних установах України
Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо психологічної реабілітації постраждалих учасників антитерористичної операції відділ соціального захисту населення Бурштинської міської ради організовує направлення учасників АТО до реабілітаційних установ.
Реабілітаційні послуги надаються учасникам АТО в реабілітаційних установах, з якими Державною службою України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції в установленому законодавством порядку укладено відповідний договір про надання реабілітаційних послуг.
Для отримання направлення на психологічну реабілітацію в реабілітаційній установі необхідно:
І. Звернутися до відділу соціального ... Читати далі »

Переглядів: 633 | Додав: REDAKTOR | Дата: 07.12.2015 | Коментарі(0)

Відповідно до Закону України від 06 липня 1995 року №265 «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» суб’єкти господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій, повинні подавати до органів фіскальної служби по дротових або бездротових каналах зв’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці в пам’яті реєстраторів розрахункових операцій або в пам’яті модемів, які до них приєднані. 
Тобто всі електронні контрольно-касові апарати (ЕККА) повинні відправляти копії кожного фіскального чека та кожний Z-звіт. З метою реалізації таких вимог виробниками касової техніки розроблені та внесені до реєстру РРО нові версії програмного забезпечення для РРО та ЕККА. 
До 1 січня 2016 року дозволяється використання електронних контрольно-касових апаратів, введених в експлуатацію до 1 січня 2015 року ... Читати далі »

Переглядів: 496 | Додав: REDAKTOR | Дата: 07.12.2015 | Коментарі(0)

Семінар "Організація роботи ради. Права та обов’язки депутатів міської ради" відбувся у суботу в приміщенні Агенції місцевого економічного розвитку Бурштина.

Депутати, громадські активісти та інші слухачі семінару ділилися враженнями від роботи міської влади, обговорювали функції та повноваження ради, закон "Про доступ до публічної інформації", також багато уваги було приіделно обговоренню аспектів взаємодії депутатського корпусу з Громадською радою та, власне, процес створення Громадської ради.

Основними спікерами семінару були Тарас Случик (експерт Інституту політичної освіти) та Віталій Світлик (експерт Центру політичних студій та аналітики.

Учасниками семінару, до слова, стали 13 депутатів Бурштинської міської ради сьомого скликання.

... Читати далі »

Переглядів: 612 | Додав: REDAKTOR | Дата: 06.12.2015 | Коментарі(0)

З метою оздоровлення та відпочинку дітей Івано-Франківською ОДА виділено для дітей пільгових категорій м.Бурштин 1 бюджетну путівку в «Український дитячий центр «Молода гвардія» м.Одеса на ХІIІ тематичну зміну «Різдвяні історії»  
Час дії путівки з з 06 по 26 грудня 2015 року.   ВІК: від  8 до 16 років. 
Обов’язкова наявність у всіх дітей заповнених медичних карт встановленого зразка (нового); медична довідка 079/о; оригіналів єдиних квитків у дітей-сиріт та посвідчень у дітей-інвалідів, копій свідоцтв про народження дітей для перевірки документів.
Підбір дітей здійснюється  відповідно до Положення про порядок направлення дітей для оздоровлення та відпочинку до державного підприємства «Український дитячий центр «Молода гвардія», затвердженого наказом Мінсоцполітики від 20.03.2012 № 153, в якому зазначено, що безоплатні путівки надаються для:
- дітей, позбавлених батьківського піклу ... Читати далі »

Переглядів: 475 | Додав: REDAKTOR | Дата: 02.12.2015 | Коментарі(0)

 У зв’язку з відсутністю бланків посвідчень дитини з багатодітної сім’ї, Мінсоцполітики узгодило питання з Мінінфраструктури щодо надання права на пільговий проїзд дітям з багатодітних сімей на підставі таких документів:
 - довідки про склад сім’ї, затвердженої наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 22.07.2003 № 204 (зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 13.09.2003 за № 709/8030);
 - копії свідоцтва про народження дитини завіреної печаткою районних державних адміністрацій, виконавчих органів міських рад;
 - оригіналу документа, що посвідчує особу з фотокарткою:
- учнівський  квиток – для дітей     (для дітей віком від 6 до 16 років);
 - студентський квиток або паспорт – для дітей  (для дітей віком від 16 до18 років). 
Відділ соціального захисту населення

 

Переглядів: 612 | Додав: REDAKTOR | Дата: 02.12.2015 | Коментарі(0)

У цьому році минає 82 роки від жахливих подій на Україні – подій, що своєю жорстокістю і звіринністю в людській подобі не знаходять прикладу в історії людства. Цей голодомор 1932-1933 рр. – «неопалима купина» українського народу – кущ, який ніколи не перестає горіти, рана, що ніколи не загоюється.
Із чорної далини 33 –го вістять голоси очевидців про страшну трагедію українського народу, охоплюють спазмами болю душі живих. Свідків стає дедалі менше, але наша пам’ять не дозволить нікому це забути. 
26  листопада в бібліотеку ПК  «Прометей» було запрошено учнів 3-4 класів ЗОШ №1 з класоводами Кец О.З. і Федунків Н.В. Працівники бібліотеки провели історичний урок «Скорботи свічка пам’яті святої», який містив у собі розповідь про Голодомор, документальний фільм та мультиплікаційний фільм «Дівчинка, яка наступила на хліб». Була організована виставка - перегляд «Голодомор 19 ... Читати далі »

Переглядів: 620 | Додав: REDAKTOR | Дата: 02.12.2015 | Коментарі(0)

« 1 2 ... 39 40 41 42 43 ... 154 155 »