П`ятниця, 19.04.2024, 20:48
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

4 грудня, у Бурштинській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, було вдало проведено та організовано щорічний патріотично-розважальний конкурс «Лицар школи 2015», приурочений Дню Збройних Сил України. Принциповими цінностями лицарства були і є: побожність, честь, доблесть, шляхетність, мужність, романтичність та вірність. Всі ці якості притаманні учасникам, які змагалися у чесній боротьбі за титул «Лицар школи 2015». У конкурсі взяли участь: Скирко Євген із 9-В класу, Гудзь Микола – 9-Б клас, Черней Олександр та Ракута Андрій - 10 клас, Петрів Павло – 9-А клас. Варто зазначити, що учасники  дуже серйозно підготувалися та влаштували справжнє шоу. Глядачі оцінили їхні старання, підтримували бурхливими оплесками та щирими посмішками.
Отже, учасники змагалися у таких конкурсах:

• «Візитка».
• «Музична пародія».
• «П ... Читати далі »

Переглядів: 771 | Додав: REDAKTOR | Дата: 15.12.2015 | Коментарі(0)

Учениця 10 класу Бурштинської ЗОШ №2.
Сегедин Лілія


Книги…Хто з нас їх не любить читати? Справді, важко уявити таку людину. Ще з дитячих літ мудре слово поступово  входить у наше життя: від казочки про Колобка, легенд про створення світу до вагомих, серйозних творів. Саме з них людина черпає знання, а результат цього – освіченість, мудрість. У народі кажуть: «Хто багато читає, той багато знає». Древній давньоруський літописець зазначав, що «…велика користь буває від учення книжного, книги – це ріки, які наповнюють світ, це джерело мудрості». Читаючи, ми вчимося мріяти й вірити, що мрії здійсняться, пізнаємо добро і зло; не перестаємо щиро дивуватися, що так багато у світі прекрасного і надзвичайного.
Я люблю читати. Художня література несе розраду у хвилини смутку, душевний спокій у часи життєвих незгод, розчарувань; насолоду.
Вивчаючи історію України, я переймаюся її неле ... Читати далі »

Переглядів: 527 | Додав: REDAKTOR | Дата: 15.12.2015 | Коментарі(0)

Учениця 11 класу Бурштинської ЗОШ №3 
Дзвенислава Синишин


Осінь за вікном. Дивлюсь крізь шибку і помічаю похмурі барви цієї пори. Листопадово пахне в повітрі. Дощить…Кудись поспішають люди, у всіх свої справи. Мені набридає ця сіра тиша, і я вирушаю з дому в пошуках того, чого прагне моя душа. Напевно, я просто втомилась і хочу відновити свої сили, віру в майбутнє, а ще…я давно не була в бібліотеці. Тому першою думкою було одразу опинитись там, у храмі наук, де є вдячні співрозмовники – Книги. Щиріших за них друзів, напевно, не буває.
Нарешті я заходжу в зал, де пахне давниною та магією. Торкаюсь твердих палітурок і відчуваю їхню енергію. Бібліотека – це давня і вічно жива скарбниця людського розуму. Скільки зібрано мудрості на цих важких поличках! Скільки містять у собі книги скарбів живого світу: непримиренну боротьбу ідей, допитливий науковий пошук, насолоду від прекрасного, отримання знань, розваг ... Читати далі »

Переглядів: 753 | Додав: REDAKTOR | Дата: 15.12.2015 | Коментарі(0)

У неділю, в Будинку культури імені Тараса Шевченка, відбулося святкове дійство приурочене відзначенню Дня захисника вітчизни. 
Програму вечора готували учні та вчителі Бурштинської гімназії і вдалося це їм на славу. 


Поєднання творчих номерів з історичними довідками, які транслювались на великому екрані, до сліз зворушливих віршів та патріотичних пісень у той вечір не залишили байдужим нікого в залі.
Вітаючи присутніх міський голова Роксолана Джура зазначила, що історія завжди була непростою. «І козацтво, і гетьманщина, і майдани, і війни завжди вимагали терпіння, мужності, страждань і сліз. Але завжди в цих боях воїнів тримала любов до Батьківщини, до своєї землі, до своїх дітей. Шановні воїни, захисники вітчизни! Бажаю вам всім миру. Бажаю бути вдома, коло своїх ... Читати далі »

Переглядів: 705 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.12.2015 | Коментарі(1)

Як зазначив голова спілки Бурштинського міського об’єднання воїнів АТО Віталій Вільчик, основною метою діяльності організації є забезпечення законних прав та захист інтересів учасників АТО, а також створення умов для розвитку і розширення їх громадської діяльності та сприяння поліпшенню матеріального добробуту військових. 
На даний момент до спілки входять 25 демобілізованих бійців, всі вони вже мають офіційний статус учасників бойових дій. Але, як зауважив Віталій Вільчик, зараз на фронті перебувають призовники четвертої, п’ятої та шостої хвиль мобілізації. На них також чекають, щоб всі повернулися живими і здоровими. 
 - Пане Віталію, як виникла ідея створити у Бурштині об’єднання воїнів АТО?
 - Така думка назрівала давно. Я зв’язався з обласною радою ветеранів АТО і запросив голову нашої обласної спілки в гості до Бурштина. ... Читати далі »

Переглядів: 702 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.12.2015 | Коментарі(0)

Часто поезія сприймається нами як щось таке високе і піднесене, чому немає місця в  рутинній буденності. На шкільних уроках залишились класики літератури, хоча справедливості ради варто відзначити, що інколи таки пригадуються і цитуються пророчі слова Кобзаря. А про поетів-сучасників мало розповідають, ще менше читають – мовляв, життя тривожне і без віршів. 
Бурштинець Іван Городецький також пише вірші. Пише ємко, просто і дуже щиро. І взагалі ламає стереотипи тотально нещасного поета - це успішний, впевнений в собі чоловік. Іван народився і виріс тут, у Бурштині. Спочатку навчався в школі №2, потім у гімназії, після закінчення якої вступив до Бурштинського енергетичного коледжу навчатись банківській справі, а згодом  продовжив навчання у Тернополі на фінансиста. Коли ми бесідуємо з Іваном Городецьким, він часто посміхається, робить ... Читати далі »

Переглядів: 778 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.12.2015 | Коментарі(0)

Бурштинський осередок Івано-Франківської обласної організації «Молода Просвіта» 8 та 9 грудня провів два правоосвітні заходи з переглядом документальних фільмів у рамках Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, які було приурочено до тижня прав людини. Для студентів Бурштинського торговельно-економічного коледжу Київського торговельно-економічного університету організатори продемонстрували стрічку “Скрізь Майдан”, яка нагадала про події дворічної давності. В обговоренні взяли участь запрошені представники трьох місцевих громадських організації. Жваву дискусію серед учнів бурштинської школи № 3 викликала документальна картина “Габріель повідомляє з чемпіонату світу” про життя бразильського хлопчика, обуреного нерівністю у своєму місті, який, стаючи журналістом, намагається захистити свої права.
Керівник Бурштинського осередку ІФОО «Молода Просвіта» Віталій Грицюк зазначив: «Потрібно знати про ... Читати далі »

Переглядів: 520 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.12.2015 | Коментарі(0)

Чи легко знайти своє кохання? А якщо в людини є певні фізичні особливості, то як у цьому випадку? Про ці та інші теми говорили присутні на перегляді документального фільму “Ти віриш у кохання?”, що розповідає про життя фізично-неповносправної жінки на ім’я Това, яка працює свахою для таких осіб як і вона.
Івано-Франківська обласна організація «Молода Просвіта» організувала 3 грудня захід, з метою ведення відкритого діалогу про виклики, які очікують на людей з інвалідністю. До обговорення було запрошено представника ГО “СЛІД” (сімей людей з інвалідністю та дітьми) Миколу Макара, який озвучив відомий факт про недоступність міста та будівель, що обмежує можливості людей на візках, а також молодих мам, повноцінно бути інтегрованими в соціум. Іноді такі особи не мають змоги навіть вийти за поріг свого дому.
Поетеса Христина Сирова, яка ще донедавна проживала у Бурштині,  зауважила, що ситуація недоступності простору існує тому, щ ... Читати далі »

Переглядів: 534 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.12.2015 | Коментарі(0)

Відділ соціального захисту населення Бурштинської міської ради повідомляє, що Постановою КМУ від 19 серпня 2015 року № 604 затверджено Порядок та умови виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), отриманого під час надання волонтерської допомоги в районі проведення антитерористичної операції, бойових дій та збройного конфлікту.
Одноразова грошова допомога виплачується у разі:
загибелі (смерті) волонтера – з дати смерті, що зазначена у свідоцтві про смерть;
встановлення інвалідності – з дати, що зазначена у довідці медико-соціальної експертної комісії
Одноразова грошова допомога призначається у разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), якщо смерть/поранення волонтера настали:
1) під час надання волонтерської допомоги громадянам в районі проведення антитерористичної операції, бойових ді ... Читати далі »

Переглядів: 546 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.12.2015 | Коментарі(0)

З 1 січня 2015 року Закон України „Про статус та соціальний захист осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” зазнав певних змін, зокрема і частині оздоровлення осіб, з числа постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Відповідно до внесених змін, право на щорічне безплатне забезпечення санаторно-курортними путівками залишено тільки для двох категорій:
- постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи 1 категорії;
- дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою.
Звертаємо Вашу увагу, що внесено зміни і до постанови Кабінету Міністрів України від 27.03.2013 № 261 „Про порядок організації оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”
Постановою Кабінету Міністрів України від 27 березня 2013 року № 261  затверджений Порядок організації оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в частині безоплатного або пільгового ... Читати далі »

Переглядів: 632 | Додав: REDAKTOR | Дата: 14.12.2015 | Коментарі(0)

« 1 2 ... 37 38 39 40 41 ... 154 155 »