П`ятниця, 19.04.2024, 02:43
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Відділ соціального захисту населення Бурштинської міської ради повідомляє, що у ПАТ «Калуське АТП»  та ТзОВ « АТП 12629» здійснює пільгове перевезення громадян, які мають на це право.  
До уваги громадян, які належать до пільгових категорій!
Відповідно до Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28.12.2014 року №76-VII з 1 червня 2015 року скасоване право окремих категорій громадян на безоплатний проїзд у міському та приміському транспорті.
Зазначені зміни стосуються ветеранів праці, дітей війни, учасників війни, жертв нацистських переслідувань, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, інвалідів 3 групи. Право окремих категорій громадян на пільгове перевезення визначено базовими законами України. 
Не обмежується право на безплатний проїзд для таких категорій:
- учасники бойових дій, інваліди війни;
- постраждалі вна ... Читати далі »

Переглядів: 748 | Додав: REDAKTOR | Дата: 16.12.2015 | Коментарі(0)

Володимир Гулик – єдиний з керуючого складу Бурштинської міської ради минулого скликання, котрий залишився на посаді після зміни влади. Тож йому не потрібно так би мовити «з нуля» вивчати ситуацію і входити у курс міських справ. З Володимиром Романовичем говоримо про підготовку міста до зими, про комуналку міста та про інші важливі моменти.
- Володимире Романовичу, знаю, чи є якісь зміни у ваших обов’язках?
- Фактично обов’язки ті самі. Я продовжую курувати питання КП «Житловик» та КП «Капітальне будівництво», сектору ЖКГ, питань приватизації і виконую обов’язки міського голови на час відсутності Роксолани Олександрівни.
- Наболіла місту тема ЖКГ, зокрема реорганізації підприємства «Житловик».
- Я вважаю, що реорганізація відбудеться. Як, це вже інше питання. Відомо сьогодні що розробляються закони про те, що з 2017 року взагалі комунальних підприємств не буде. Якщо ж говорити про наш &la ... Читати далі »

Переглядів: 662 | Додав: REDAKTOR | Дата: 16.12.2015 | Коментарі(0)

У Бурштині, в  загальноосвітній школі № 1, гімназії  та навчально-виховному комплексі завершено роботи з енергоефективності.  Ці  три навчальні заклади міста самі вийшли з ініціативою, а потім отримали гранти та фінансування ДТЕК на заміну старих дерев’яних вікон на енергозберігаючі. Загалом на реалізацію цього проекту Бурштин отримав 80 тис. грн. Міжрегіональний соціальний проект ДТЕК «Енергоефективні школи» отримав Гран-прі Всеукраїнського конкурсу «Кращі соціальні проекти України», організованому за підтримки Міністерства соціальної політики України. У конкурсі брали участь близько 200 проектів з 22 регіонів України.
«Енергоефективні школи» - соціальний проект енергетичної компанії ДТЕК, спрямований на виховання відповідального споживача електричної та теплової енергії. Автором усіх навчальних матеріалів проекту та його виконавцем є Всеукраїнська благодійна організація «Інститут місцевого розвитку». В ... Читати далі »

Переглядів: 543 | Додав: REDAKTOR | Дата: 16.12.2015 | Коментарі(0)

ДЕПУТАТИ ПОДІЛИЛИ ОКРУГИ

У понеділок відбулась перша позачергова, а загалом вже третя сесія Бурштинської міської ради сьомого скликання. Головним завданням цієї сесії, за словами секретаря ради Богдана Рибчука, було запустити роботу комісій ради. Тому основним питанням порядку денного було прийняття положень про постійні комісії ради. Як ми вже писали раніше, постійних комісій у раді є п’ять: земельна та з питань екології; комісія з питань гуманітарної політики; комісія з питань будівництва, архітектури та ЖКГ; з питань бюджету та економічного розвитку; з питань законності та етики.
Натомість саме позачергове скликання сесії відбулось у зв’язку з тим, що проекти рішень, які були на ній прийняті, не публікувались на сайті БМР за 20 робочих днів до початку чергової сесії ради (як написано у Регламенті ради).
Проте розпочалось засідання з питань приємних: міський голова Роксолана Джура привітала усіх депутатів зі Днем місцевого самовряду ... Читати далі »

Переглядів: 766 | Додав: REDAKTOR | Дата: 16.12.2015 | Коментарі(0)

Нещодавно у Бурштині відбулася зустріч керівництва міської ради, начальників відділів, завідуючих господарствами усіх бюджетних закладів міста з експертом Асоціації енергоаудиторів Вадимом Литвином. Про цю нараду ми коротко писали у №46, натомість сьогодні пропонуємо вам коротке інтерв’ю з паном Вадимом.

- Пане експерте, розкажіть коротко про проект, який презентували у Бурштині.
- Місто Бурштин цілеспрямовано працює в напрямку підвищення ефективності енергоспоживання, підтвердженням чого є підписання містом так званої «Угоди мерів» - ініціативи європейських міст, що передбачає зниження енергоспоживання та викидів вуглекислого газу у ключових секторах як мінімум на 20% до 2020 року. 
Також в місті впроваджена система енергетичного менеджменту в бюджетній сфері, яка наразі удосконал ... Читати далі »

Переглядів: 731 | Додав: REDAKTOR | Дата: 16.12.2015 | Коментарі(0)

Відділ культури, туризму і зовнішніх зв'язків  Бурштинської міської ради запрошує всіх бажаючих відвідати виставку фотодокументальних стендів "Спротив геноциду" з метою вшанування пам'яті жертв геноциду та національного патріотичного виховання молоді, яка   буде проходити  з 20 по 23 грудня 2015р.  в приміщенні ПК "Прометей" ДТЕК БУ ТЕС.  

Графік роботи: з 10.00 по 17.00 год.
 
З повагою головний спеціаліст А. Пендерецька!
Переглядів: 645 | Додав: REDAKTOR | Дата: 16.12.2015 | Коментарі(0)

У понеділок в Бурштині, як і у всій Україні, святкували День ліквідатора. Вітаючи бурштинців-ліквідаторів Чорнобильської трагедії міський голова Роксолана Джура подякувала за той великий подвиг, котрий вони здійснили заради порятунку не тільки нашої держави, а й багатьох навколишніх країн.

Також шістьом ліквідаторам було вручено грамоти і фінансові подарунки.  Як зазначила Роксолана Олександрівна, "це не гроші з міського бюджету, це гроші підприємців, котрі сьогодні таким чином хочуть віддати належну шану вашому подвигу".

Після офіційних вітань чорнобильці, за чашкою кави та солодким тортом, мали можливість у дружній атмосфері поговорити, розповісти про свої потреби, поділитися своїми спогадами і побажати один одному міцного здоров’я. ... Читати далі »

Переглядів: 591 | Додав: REDAKTOR | Дата: 15.12.2015 | Коментарі(0)

Чергову партію допомоги учасникам АТО відправили 11 грудня активісти ГО «Майдан Бурштин».  За словами волонтерів, на Схід відправляють крупи, мучні продукти, багато вареників, закрутки, м’ясні вироби, солодощі.
Допомогу збирали у Бурштині та навколишніх селах Галицького і Рогатинського районів. 


ГО «Майдан Буршин» щиро дякує усім небайдужим за допомогу! Разом здобудемо перемогу над ворогом!

 

Переглядів: 634 | Додав: REDAKTOR | Дата: 15.12.2015 | Коментарі(0)

Відповідно до Плану заходів з проведення Національної кампанії “Стоп насильству!” на період до 2015 року, привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків з 25 листопада по 10 грудня в Україні проходила акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій із більш ніж 100 країн світу активізують у ці дні свої зусилля заради спільної мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у суспільстві.

... Читати далі »

Переглядів: 1804 | Додав: REDAKTOR | Дата: 15.12.2015 | Коментарі(0)

Завершилась робота над реалізацією проектів Конкурсу «Місто своїми руками» в рамках впровадження програми Фонду «Відкрите місто: посилення участі громадян у розвитку місцевої громади м. Бурштина. 
З вересня по листопад ініціативні групи з небайдужих мешканців нашого міста активно працювали над втіленням своїх проектів, адже вони спрямовані на вирішення актуальних проблем у місті. 
Початковий бюджет Конкурсу становив 100 000 грн від Фонду «Східна Європа», однак рішенням Координаційного комітету Стратегії соціального партнерства між компанією ДТЕК та м. Бурштин було виділено ще 100 000 грн для до фінансування проектів. Завдяки цьому, були підтримані усі 9 ініціатив поданих на Конкурс. 


На сьогодні, 5 міні-проектів виконані у повному обсязі, а разом з цим і вирішені проблеми. 
Так, частина подвір’я у ЗОШ № 3 знаходила ... Читати далі »

Переглядів: 753 | Додав: REDAKTOR | Дата: 15.12.2015 | Коментарі(0)

« 1 2 ... 36 37 38 39 40 ... 154 155 »