Четвер, 28.03.2024, 10:39
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Жовтень » 5 » 25 років у Бурштинській ЗОШ І-ІІІ ст.№2 ДИРЕКТОР. ВЧИТЕЛЬ. ВИХОВАТЕЛЬ.
15:57
25 років у Бурштинській ЗОШ І-ІІІ ст.№2 ДИРЕКТОР. ВЧИТЕЛЬ. ВИХОВАТЕЛЬ.

Ми, ветерани Бурштинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2, маємо честь сьогодні, в день працівників освіти, щиро привітати освітянина – сіяча розумного, доброго, вічного – директора нашої школи, який пропрацював на цій посаді чверть століття (з 1986 по 2010 рік), Мороза Петра Дмитровича.
У 1978 році закінчив з відзнакою Тернопільський педагогічний інститут за спеціальністю «Математика і фізика».
Петро Дмитрович досконало володіє ефективними формами і методами навчального процесу, прагнув у кожній дитині знайти і розвинути творчі здібності, протягом шкільного етапу її життя бути добрим порадником, наставником, прикладом у виборі і формуванні життєвої позиції.
Як керівник, як вчитель, як вихователь Петро Дмитрович розуміє, що школа - це місце, в якому відбувається те, що має значення. Все інше - політика, економіка і навіть мистецтво буває потім, після школи. Що людина освіченіша, то вона корисніша своїй Вітчизні.
Петро Дмитрович глибоко розуміє, що школа - це майстерня, де формується думка підростаючого покоління, треба міцно тримати її в руках, якщо не хочеш випустити з рук майбутнє.
Він усвідомлює, що школа у теперішню хвилину - це серце народу. Перестане битися, ослабне, не стане й самого організму.
Своєю творчою і натхненною працею Петро Дмитрович старається зробити школу новою, національною, рідною і щодо виду, і щодо змісту. Він вірить, що школа є тоді рідною, коли подає науку в рідній мові, коли має своїх рідних учителів, а також, коли все суспільство займається вихованням, слідкує і доповнює працю школи.
Слова І.Я.Франка, нашого славного Каменяра, «Учителем школа стоїть» - є дороговказом у педагогічній діяльності Петра Дмитровича. Життя складається не тільки зі свят, а й з буднів. А вчительські будні досить нелегкі.
Ця людина наділена природним розумом, великою скромністю, відрізняється математичним складом мислення.
Мороз Петро Дмитрович - керівник без претензій на владу, друг без панібратства, порадник без нотацій.Людина, яка в різних життєвих ситуаціях не втрачає своєї порядності та гідності, відзначається інтелектуальністю, інтелігентністю і творчим характером.
Своїми руками він творить мистецькі полотна, використовуючи цей талант в оформленні шкільних кабінетів та приміщення школи.
Петро Дмитрович може здивувати своїм милозвучним голосом і вмінням гри на гітарі. А знанню ведення шкільної документації, законодавства про школу, грамотності у нього треба повчитися. Цей його досвід запозичений та вивчений Міністерством освіти та науки України у 2009 році.
З нагоди 40-річчя Бурштинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2, яке відзначалося 1 вересня 2004 року, Петро Дмитрович упорядкував такі книги:  «Сторінки історії Бурштинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 1965-2005рр.», «Школа на шпальтах газет 1965-1985рр.», «Школа на шпальтах газет 1985-2005рр.», «З історії Бурштина» (готували матеріали до цієї книги Г.І.Губрій, В.В.Матіїв, П.Д.Мороз, О.П.Олійник, Б.П.Цюлюпа. Переклад з польської В.П.Коцюлим). Мета книги - сприяти вивченню і збереженню історичної спадщини нашого краю.
У 2006 році побачила світ збірка поезій П.Д.Мороза «Одкровення». Його вірші - це прояв романтичної душі мрійливого юнака і зрілої людини.
Він любить Україну, його тривожить її сьогоднішній і завтрашній день.
В даний час Петро Дмитрович успішно працює на посаді завідувача методичним кабінетом Бурштинського міського відділу освіти та науки. Спеціаліст вищої категорії (1994р.), Відмінник народної освіти (1991р.), Старший учитель (1996р.).
Ми хочемо сказати велике спасибі Вам за Вашу невтомну працю. Сійте розумне, добре, вічне в серцях дітей, а засів Вам дасть багаті сходи, багатими і щедрими будуть Ваші жнива.  Бажаємо, щоб Любов, Доброта та Безкорисливість стояли поруч у нелегкій праці. Щастя, здоров’я, доброї Вам долі. Хай Ваші справи будуть продовжені в стінах рідної школи.


З повагою, вчителі-методисти, втерани Бурштинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Іванків Л.О.та Олійник О.П.

Переглядів: 817 | Додав: REDAKTOR | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: