Вівторок, 19.03.2024, 11:25
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Липень » 25

На «Сторінці депутата» чергове інтерв’ю із депутатом міської ради від Олени Александрів.

 

- Доброго дня, Андрію Степановичу, перед тим як розпочати нашу розмову, від імені редакції газети «Бурштинський вісник» вітаю Вас з днем народження, яке святкуватимете 22 липня. Міцного Вам здоров’я, нехай доля збагачує Вас життєвою мудрістю, енергією, натхненням та радістю сьогодення, а гарний настрій стане запорукою успішної та плідної праці.
- Щиро вдячний за тепле привітання. Дійсно, здоров’я та мудрості в такий важкий для нашої держави час нам дуже потрібно.
- Так сталося, що від с. Вигівка, де Ви проживаєте,  до ради пройшло два депутати – Ви і Дидик Роман Васильович, який і представляє інтереси мешканців Вигівки.  Вас закріпили за округом у м. Бурштині по вул. Калуській. ... Читати далі »

Переглядів: 932 | Додав: REDAKTOR | Дата: 25.07.2016 | Коментарі(0)

 Згідно з Законом України «Про колективні договори і угоди» колективний договір укладається на підприємствах, установах, організаціях незалежно від форм власності і господарювання, які використовують найману працю і мають право юридичної особи. Відповідно до ст.9 Закону та ст.15 Закону України колективні договори підлягають повідомній реєстрації місцевими органами державної виконавчої влади. 
Змістовний колективний договір, укладений з додержанням чинного законодавства, узгоджений з роботодавцем і ухвалений трудовим колективом, забезпечує інтереси сторін під час можливих спорів (або конфліктів) між сторонами соціально-трудових відносин.  Колективний договір, що подається на реєстрацію, має відповідати вимогам чинного законодавства .
Отже, до уваги всіх підприємств, установ, організацій, які не мають укладених колективних договорів, а також тих, в яких термін дії договору закінчився, просимо представити в відділ соціального захисту населення Бур ... Читати далі »

Переглядів: 539 | Додав: REDAKTOR | Дата: 25.07.2016 | Коментарі(0)

ГРОШОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ (оплата праці) – 7000-12000 грн.
5 000 грн. – ВІД БУРШТИНСЬКОЇ ВЛАДИ МАТЕРІАЛЬНА ДОПОМОГА ПРИ ЗАКЛЮЧЕННІ КОНТРАКТУ
Громадяни, які прийняті на військову службу за контрактом, отримують:
- стабільне грошове забезпечення (оплата праці), яке становить від 7000 до 12000 грн.;
- додаткові грошові виплати та винагороди (допомога на оздоровлення, підйомна допомога, матеріальна допомога для вирішення соціальних питань тощо), в рік контрактник отримає біля 100 000 грн.;
- якісне безкоштовне медичне обслуговування;
- можливість отримати вищу освіту;
- щорічна відпустка 30 днів, тривалість якої зростає зі збільшенням вислуги;
- безкоштовне харчування в обід, триразове харчування в добовому наряді;
- право на отримання безкоштовного житла 
- служба зараховується до загального страхового стажу, стажу державної служби.
відповідно до ст. 119 «Кодексу законів про працю України» внесено ... Читати далі »

Переглядів: 503 | Додав: REDAKTOR | Дата: 25.07.2016 | Коментарі(0)

На долю цієї дівчини випало нелегке випробування: позбавлена можливості ходити, вона  не впадає в зневіру, а знаходить в собі неймовірний творчий і душевний потенціал. Талановита письменниця, поетеса, громадська діячка, а віднедавна ще й практикуючий психолог – наша землячка Христина Сирова.

 

Для нашої зустрічі знайшовся приємний привід – день народження письменниці, тож ми скористались нагодою привітати Христину, а заодно і поспілкуватись з нею.
 - Христино, з часу нашої останньої розмови минуло три роки – досить вагомий відтинок часу для творчої людини. Що змінилось у Вашому житті за цей період?
 - Так, час біжить геть нестримно. Коли усвідомила, що минуло три роки з останньої нашої розмови, то здивувалась. Не віриться якось. З того часу відбулося багато змін. Я з батьками переїхала до Івано-Фр ... Читати далі »

Переглядів: 1685 | Додав: REDAKTOR | Дата: 25.07.2016 | Коментарі(0)

 Ми продовжуємо рубрику краси «Скульптори ХХІ століття». І сьогодні я готова поділитися новою інформацією з нашими читачами. Густі та довгі вії – ось про що мріє кожна леді. Але, на жаль, природні вії не дають бажаного ефекту. Тут на допомогу жінкам приходить технологія штучного нарощування. Що варто знати перед тим, як зважитися на таку процедуру?
Насамперед, нарощування вій – це косметична процедура, яка полягає в приклеюванні синтетичних вій до власних  з метою їхнього подовження і додаткового об’єму. Найкращий метод нарощування – це застосування японської технології, коли до кожної натуральної вії приклеюють 1 штучну, поєднуючи 2/3 довжини. Це значно видовжує і потовщує справжню вію. Стосовно використання клею не варто хвилюватися, оскільки штучні вії прикріплюють виключно до ваших власних вій, не торкаючись шкіри повік. Як правило на одну повіку майстер нарощує 120-140 вій. Проте ця кількість змінюється відповідно до густоти н ... Читати далі »

Переглядів: 642 | Додав: REDAKTOR | Дата: 25.07.2016 | Коментарі(0)

Хоча тема футболу, тобто футбольного клубу, цікавить бурштинців трохи більше аніж тема вітрильного спорту, та все ж у нашому місті є унікальні можливості для розвитку останнього. Принаймні так стверджують ініціатори презентації цього виду спорту - лікар-травматолог Івано-Франківської обласної лікарні Юрій Зенонович Ільницький та гість з півдня України, член президії Одеської обласної федерації вітрильного спорту, старший тренер веслувальної школи В’ячеслав Омелянович Сметанка. Запросив гостей до Бурштина директор Комбінату спортивних споруд Мирослав Лотоцький.

- У вас у Бурштині є унікальні можливості для розвитку такого виду спорту. Ми дивились на озеро у Івано-Франківську, проте воно не дуже підходить. А тут можна сміливо проводити змагання міжнародного рівня. Потрібно тільки трохи оновити вашу веслувальну базу. - Починає розмову В’ячеслав Омелянович. - Ми з Юрієм Зеноновичем вже давно задумали започаткувати на Прикарпатті вітрильний с ... Читати далі »

Переглядів: 623 | Додав: REDAKTOR | Дата: 25.07.2016 | Коментарі(0)

Діти – це благословення Боже, насліддя від Господа, це наше майбутнє і яким воно буде у певній мірі залежить від нас усіх. Дитячий світ зараз беззахисний через матеріальну кризу, безробіття, надмірну зайнятість батьків, а дитяча душа так потребує уваги і турботи. Через це діти компенсують цю недостачу комп’ютерними іграми, віртуальним світом, телебаченням, вуличними компаніями, засмічуючи свою душу і тіло поганими звичками, невмінням обирати правильний християнський шлях у житті. 
Врятувати дитину від гріха і розпусти, а державу від жахливого майбутнього може тільки віра у живого Бога, який здатен принести у людське життя сенс щастя, відчуття відповідальності перед Богом і людьми. Ісус брав дітей на руки і благословляв їх. Воля Божа в тому, щоб жодна дитина не загинула морально чи фізично. Кожна дитина – власність Бога. І тільки Божі цінності, посіяні у дитяче серце, принесуть добрий плід праведності.               &nbs ... Читати далі »

Переглядів: 648 | Додав: REDAKTOR | Дата: 25.07.2016 | Коментарі(0)

Крім багатьох інших негараздів, сьогодні в Україні гостро стоїть проблема легалізації трудових відносин та заробітної плати
На жаль, відносини між роботодавцями та найманими працівниками не завжди відповідають нормам законодавства. Часто працівники отримують офіційну зарплату меншу за мінімальну (або на рівні мінімальної), а решту зарплати - у «конверті». Таким способом роботодавці ухиляються від сплати податку. Не рідкість і випадки, коли працівники взагалі офіційно не оформлені на роботу. Це робиться роботодавцями для того, аби мiнімізувати витрати та отримати максимальний прибуток. У нинішніх кризових умовах актуальною темою сьогодення є боротьба з виплатою заробітної плати у «конвертах». Адже легальна трудова діяльність – це основа соціальної захищеності, а працівник. який отримує заробітну плату в «конверті». виявляється повністю беззахисним перед роботодавцем, тому що не має жодних доказів на підтвердження д ... Читати далі »

Переглядів: 538 | Додав: REDAKTOR | Дата: 25.07.2016 | Коментарі(0)