Четвер, 18.04.2024, 07:20
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Травень » 20

До уваги членів сімей, які втратили годувальника  на Майдані та в АТО
З метою підтримки родин, які втратили годувальника під час трагічних подій 2013-2015 років громадською організацією «Громадський інформаційний простір» реалізується волонтерський проект «Люди допомагають людям». Мета проекту: надання прямої адресної допомоги «з рук в руки», без фондів та посередницьких рахунків.
Проект «Люди допомагають людям» – це перша в Україні платформа прямої адресної допомоги родинам загиблих та зниклих безвісти, яка дозволяє об’єднати фонди, організації, благодійників, волонтерів та всіх небайдужих, які можуть допомогти. Сама ж платформа не є благодійним фондом чи громадською організацією.
На порталі проекту lpl.com.ua представлені реальні сім’ї, персональні дані котрих супроводжуються відео-історіями, відзнятими в сім’ях загиблих.
Мета проекту– зібрати на платформі всі сім’ї Укр ... Читати далі »

Переглядів: 776 | Додав: REDAKTOR | Дата: 20.05.2016 | Коментарі(0)

Третього травневого четверга українці відзначають барвисте, кольорове свято – День вишиванки. Цьогорічне святкування – 19 травня – ювілейне, бо вже десять років минуло від дня, коли воно було започатковане з легкої руки чернівецьких студентів. Свято запрошує кожного громадянина одягнути вишиванку, тим самим підкреслюючи свою патріотичну позицію, єдність з народом і вірність традиціям. 
Сакральне значення вишиванки важко переоцінити, - то дух українського народу, заплетений в колір та орнамент. Впродовж тисячоліть відображались в народному вишитті думки, настрої, вірування та сподівання на кращу долю. 
Напередодні свята нашій газеті випала нагода поспілкуватися з майстринею, яка докладає чималих зусиль для того, щоб розкішно цвіла українська вишивка. 
Ірина Чорненька мешкає у Бурштині, працює лаборантом у енергетичному коледжі. Але її хобі, дозвілля і захоплення одночасно – вишивка. Втім, ця талановита жінка гарно вправляєт ... Читати далі »

Переглядів: 828 | Додав: REDAKTOR | Дата: 20.05.2016 | Коментарі(0)

16 травня 2016 року в актовій залі коледжу відбулося свято ОСТАННЬОГО ДЗВОНИКА на економічному відділенні спеціальностей: «Економіка підприємства», «Фінанси і кредит», «Оціночна діяльність».
Останній дзвоник! Скільки в ньому спогадів, мрій і сподівань…
Із завершенням теоретичного курсу навчання студентів випускних груп привітали - Джура Олександр Дмитрович, доктор філософських наук, професор, директор коледжу та Ємбрик Марія Ярославівна – завідувач економічного відділення. Кращих студентів випускних груп  директор коледжу нагородив грамотами.
Упродовж свята лунали приємні слова, теплі побажання та музичні вітання. Випускники переживали неповторні миті радості, хвилювання, спогадів про студентські роки. 
Із найщирішими словами до випускників звернулися їхні керівники академічних груп -  Джура Роксолана Олександрівна, Остафійчук Галина Петрівна, Самчук Тетяна Василівна: «Дорогі випускники! Йд ... Читати далі »

Переглядів: 572 | Додав: REDAKTOR | Дата: 20.05.2016 | Коментарі(0)

Цими вихідними у Сваляві (Закарпатська область) проходять фінальні змагання чемпіонату України серед аматорських волейбольних команд. Уже другий рік поспіль волейболісти «Західрембуду» братимуть у них участь, і, як заявив керівник команди Любомир Головчак, цього разу бурштинці сподіваються на успіх.

- У фінальних змаганнях аматорської ліги ми беремо участь вдруге поспіль. Проте цього року є надія на сприятливий результат, - починає розмову Любомир Васильович - адже на сьогодні «Західрембуд» - оновлена молода команда, котра вже набула певного досвіду і прагне великих перемог. 
- Яким складом виступаєте? Чи є зміни?
-  Зміни є кожного року, адже ми - аматори і нікого заставити грати у волейбол не можна.  Проте сьогодні сформувався кістяк команди саме з тих волейболістів, з котрих ми починали набирати групу ще маленьких діток - у далекому 2002 році. На ці змагання «Західрембуд» вирушить у наступному ... Читати далі »

Переглядів: 635 | Додав: REDAKTOR | Дата: 20.05.2016 | Коментарі(0)

8 та 15 травня відбулись перші два тури чемпіонату Галицького району з футболу у третій лізі. Представник бурштинської міської ради у цих змаганнях - вигівський «Євробуд» - у стартових матчах здобув дві впевнені перемоги над опонентами, ще раз довівши, що третя ліга для команди - не рівень.
До вашої уваги результати матчів у третій лізі та таблиця.
1 тур.08.05     
Сокіл-Скоморохи 3:1
Куропатники-Євробуд(Вигівка) 1:7
Кінчаки-Тустань 2:2
Межигірці-Дубівці 2:1
Придністров’я-Задністрянськ 1:0.
2 тур. 15.05
Скоморохи-Задністрянськ 0:5
Дубівці-Придністровя 2:3
Тустань-Межигірці 3:2
Євробуд (Вигівка)-Кінчаки 5:1
Сокіл-Куропатники 2:0
таблиця:
Команда    I    В    Н    П    М    О
1 Вигівка    2    2    0    0& ... Читати далі »

Переглядів: 743 | Додав: REDAKTOR | Дата: 20.05.2016 | Коментарі(0)


Стосовно призначення субсидій особам, які мають право на пільги
Постановою Кабінету Міністрів України  від 27.04.2016 року №319 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» (далі – Постанова)передбачено,що особам, які мають право на пільги на оплату житлово-комунальних послуг,придбання твердого палива і скрапленого газу, при призначення субсидії враховується вартість плати за послуги без урахування пільг.У разі призначення таким особам житлової субсидії їм не нараховують відповідні пільги.
У зв’язку з цим з травня 2016 року буде здійснено перерахунок діючих субсидій, які розраховувалися з урахуванням пільг.
Стосовно призначення субсидії на оплату послуг з управління будинком
Постановою доповнено перелік послуг, на оплату яких призначається субсидія, послугою з управління будинком.
Оскільки вартість послуг управління будинком визначається за домовленістю сторін,призначення субсидій на оплату витрат ... Читати далі »

Переглядів: 866 | Додав: REDAKTOR | Дата: 20.05.2016 | Коментарі(0)

 На Прикарпатті діє ініціатива, учасники якої переконані в тому, що наші суди та міські ради – недійсні, бо неправильно створені, а тому їх слід ліквідувати. Наміри цих активістів серйозні, вони не обмежуються розмовами на кухні, а діють. Пишуть листи у франківські, всеукраїнські та міжнародні структури, скрупульозно вчитуються в Європейську хартію місцевого самоврядування, Конституцію України та Цивільний кодекс і по-своєму трактують законодавство.
Ці люди називають себе «територіальною громадою» і різняться від інших представників громади Івано-Франківська тим, що вони зареєстровані, мають статут, декларацію і однодумців. Наразі у франківській ініціативній групі є майже сотня активістів. Але це ще не все, бо й по області в них починають з’являтися спільники.
Як розповідає голова «Територіальної громади українського народу міста Івано-Франківська» Олександра Романчак, вона ще рік тому говорила голові Івано-Франківської ОДА Олегов ... Читати далі »

Переглядів: 586 | Додав: REDAKTOR | Дата: 20.05.2016 | Коментарі(0)

5 червня у Палаці культури «Прометей» відбудеться концерт «Вар’яти-шоу» з Сергієм Притулою. Гумористи обіцяють нову програму, дотепні жарти та гарний настрій.
«Вар’яти» майже не жартують про політику, а смішні історії з життя гумористів, побутові сценки та добродушні кпини - здатні розсмішити будь-яку публіку, - запевняють організатори концерту. Уже шість років артисти успішно доводять на різних сценах те, що український гумор може бути актуальним і різним, без примітивного висміювання політичного болота та жартів «нижче пояса». 
- «Вар’яти» вміють розсмішити і здивувати публіку, - розповідає організатор концерту, керівник івент-агенції «Мегаподія» Роман Яворський. – Приємно, що вони постійно удосконалюють свою програму, розвиваються. Отож, жителі Бурштина уже на початку червня зможуть насолодитися новими жартами хлопців з «Вар’яти-шоу».
До речі, н ... Читати далі »

Переглядів: 493 | Додав: REDAKTOR | Дата: 20.05.2016 | Коментарі(0)

Від сплати земельного податку звільняються: інваліди першої і другої групи; фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років; пенсіонери (за віком); ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”; фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (пункт 281.1 статті 281 Податкового кодексу України ).
Звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для вищевказаних категорій фізичних осіб, поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм, а саме: для ведення особистого селянського господарства – у розмірі не більш як 2 гектари; для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах – не більш як 0,25 гектара, в селищах – не більш як 0,15 гектара, в містах – не більш як 0,10 гектара; для індив ... Читати далі »

Переглядів: 568 | Додав: REDAKTOR | Дата: 20.05.2016 | Коментарі(0)