Четвер, 25.04.2024, 05:34
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Квітень » 22

Учениця 10 класу Бурштинської ЗОШ №2, Еріка Видай, зазначає, що учнівське самоврядування-це невід’ємна частина в житті міста.
— Еріко, як починався твій шлях до лідерства у сфері учнівського самоврядування?
— Я - людина мистецька. Мені подобається постійний розвиток, робота над собою, втілення нових ідей і т.д. Мабуть, учні моєї школи вчасно це все помітили. Спочатку мене обрали заступником голови учнівського самоврядування Бурштинської ЗОШ №2. Влітку 2015 року, під час перебування у дитячому таборі «Чорний ліс» на Богородчанщині, мені запропонували піднятися на сходинку вище, тобто, стати лідером бурштинського учнівського самоврядування. З того часу я представляю учнівську громаду нашого міста.
— Таким чином, майже рік ти є головою бурштинського учнівського самоврядування. У чому ж полягає твоя праця?
— Моя діяльність - це широкий спектр робіт. Найперше, реалізація всеможливих проектів. Зокрема, до проектів на 2016 н ... Читати далі »

Переглядів: 867 | Додав: REDAKTOR | Дата: 22.04.2016 | Коментарі(0)

Сьогодні, у час новітніх технологій, коли дитину простіше уявити за комп’ютером, ніж за книгою, завдання вчителів та бібліотекарів – донести цінність книги до читача. Адже читання – одне з найважливіших перспектив росту духовності, культури, інтелекту нації.
Саме з такою метою, щоб привернути увагу дітей до читання, за сприянням громадської організації «Форум видавців», Національної бібліотеки України щорічно проводиться Всеукраїнський конкурс дитячого читання – «Кращий читач року».
Бурштинська міська дитяча бібліотека  гостинно відчинила свої двері для переможців 2 етапу конкурсу, який проходив на рівні шкіл міста.. Діти мали змогу взяти участь у ІІ етапі конкурсу, який пройшов у бібліотеці. Оцінка щоденника читача, інтелектуальний рівень знань дітей, відповіді на запитання тестів – усе це бралося до уваги при визначенні переможців.
Ними стали: Николайко Іра ( 7кл. ЗОШ №1) та Синишин Назар ( 6-Б ЗОШ №3). ... Читати далі »

Переглядів: 956 | Додав: REDAKTOR | Дата: 22.04.2016 | Коментарі(2)

Слідом за зняттям, чи то не стартом «Енергії» у обласних змаганнях з футболу,  прикра доля спіткала й чемпіонат міста, котрий також з певних причин не стартував. Тож команди, котрі того року вперше в історії виборювали Кубок та чемпіонство у місті енергетиків, повернулись до участі в баталіях Галицького району. Тому на сторінках газети ми будемо публікувати результати ігор у чемпіонаті галичан і чекати на створення об’єднаної громади. Адже саме тоді будуть юридичні і фактичні передумови до створення більш якісних міських футбольних змагань.
Кубок Галицького району з футболу стартував матчами 1/16 фіналу ще 10 квітня. «Євробуд» з Вигівки тільки у серії пенальті здолав команду з Мартинова (основний час 1:1, по пенальті - 3:1). Інші пари 1/16 завершили свої матчі наступним чином: 
Жалибори-Дубівці 8:0
Слобода-Куропатники 2:0
Блюдники-Придністровя 4:1
Крилос-Сокіл 3:2
Демянів-Курів 0:2
Яблунів-Кінашів 1:3< ... Читати далі »

Переглядів: 710 | Додав: REDAKTOR | Дата: 22.04.2016 | Коментарі(0)

Головне управління ДФС в Івано-Франківській області нагадує, що декларуючи доходи, громадяни виконують не тільки свій конституційний обов’язок, а також  мають право на податкову знижку.
Загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку в звітному податковому році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата, зменшена на суму єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, страхових внесків до Накопичувального фонду, а у випадках, передбачених законом, - обов’язкових страхових внесків до недержавного пенсійного фонду, які відповідно до закону сплачуються за рахунок заробітної плати працівника, а також на суму податкової соціальної пільги за її наявності.
При цьому до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати. А саме:
- частина суми процентів, сплачених за користування іп ... Читати далі »

Переглядів: 579 | Додав: REDAKTOR | Дата: 22.04.2016 | Коментарі(0)