Четвер, 25.04.2024, 11:55
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Квітень » 18

У четвер у залі засідань Бурштинської міської ради відбулось засідання наглядової ради Асоціації місцевого економічного розвитку.

Під час наради було затверджено звіт про роботу АМЕРу у 2012-му, 2013-2015 роках. Також було презентовано проект плану роботи агенції на 2016 рік, обговорено місію та пріорітети Агенції розвитку Прикарпаття на 2016-2018 роки та реалізацію проектів Стратегії розвитку міста Бурштина до 2020 року.


Проте чи не основною ціллю зібрання було питання призначення керівника АМЕРу. Після численних дискусій та аргументів «за» і «проти» наглядова рада вирішила, що очолювати агенцію і надалі буде Олександр Бабій. 


Якщо коротко аналізувати проекти, котрі будуть реалізовуватися у Бурштині в 2016 році, то основн ... Читати далі »

Переглядів: 655 | Додав: REDAKTOR | Дата: 18.04.2016 | Коментарі(0)

Протестною акцією розпочався четвер у Бурштині: до міської ради прийшли представники профспілки працівників Бурштинського торговельно-економічного коледжу КНТЕУ.  Акція відбувалась, за словами освітян, в підтримку Єдиного дня протестних дій працівників ПТУ та з вимогою подолання вето Президента України стосовно законів про професійно-технічну освіту. До міської ради прозвучала та була передана письмова вимога не знімати на черговій сесії кошти, які передбачені містом на фінансування закладу.


Власне про ситуацію у профтехосвіті ми писали неодноразово. Проте нагадаємо, що основний фінансовий документ країни спочатку не передбачав фінансування освітніх закладів такого типу, тож депутати на сесії виділили певну суму на фінансування основних статей витрат коледжу. Частина коштів залишилась і на другий квартал. Проте працівники профтехосвіти України домоглися прийняття сесією Верховної Ради З ... Читати далі »

Переглядів: 572 | Додав: REDAKTOR | Дата: 18.04.2016 | Коментарі(0)

Цьоготижневий екскурс у спортивні події міста варто знову розпочати із футбольної теми: у неділю на стадіоні Комбінату спортивних споруд БуТЕС ДТЕК відбувся матч другого кола чемпіонату області з футболу у другій лізі. Команда «Касова» із Бовшева двома складами переграла опонентів із Павлівки. Тож, як би там не було, а футбол у Бурштині ще подивитись можна. 
Про результати другого туру повідомляє обласна федерація футболу:
Регіон «Північ». 2-й тур
ФК «Рогатин» - «Медик-Краснопіль» (Солотвин) – 0:1, юнаки - 5:0
«Дністер-Рітас» (Побережжя) - ФК «Сваричів» – 1:2, юнаки - 3:3
«Касова» (Бовшів) - «Сокіл» (Павлівка) – 2:0, юнаки - 5:1
Регіон «Центр». 2-й тур
«Нептун» (Заболотів) - «Хутровик» (Тисмениця) – 2:0, юнаки - 3:1
ФК «П’ядики» - ФК «Устя» – ... Читати далі »

Переглядів: 636 | Додав: REDAKTOR | Дата: 18.04.2016 | Коментарі(0)

У кожного з нас іноді виникає бажання приготувати що-небудь особливе та порадувати близьких новою та незвичною стравою.
На майстер-класі, що проходив у навчальній майстерні Бурштинського ТЕК КНТЕУ, старшим майстром Сисак Л.С. не тільки розкрито тонкощі найсмачніших рецептів, а й надано допомогу досконало розібратися в нюансах кулінарного мистецтва: дізнатися про правильне ставлення до їжі, познайомитися з різноманітними інгредієнтами та навчитися розбиратися в принципах поєднання продуктів.
Майстер-клас присвячено приготуванню закусок до банкету-фуршету. Банкет-фуршет організовують зазвичай у випадках, коли в порівняно обмежений час (1,0-1,5 год) необхідно прийняти велику, кількість гостей (це може бути офіційний прийом, ювілей, сімейне торжество або інший святковий захід). Для фуршетного  столу краще готувати порційні закуски, які можна вільно брати рукою або за допомогою виделки.
Любов Степанівна зазначила: «Приготуавння страв для фуршету не займе у ва ... Читати далі »

Переглядів: 688 | Додав: REDAKTOR | Дата: 18.04.2016 | Коментарі(0)

29 лютого учні та студенти Бурштинського торговельно-економічного коледжу брали участь в обласному конкурсі (творчому звіті) аматорських колективів ВНЗ I-IIр. а., присвяченого 25-ій річниці Незалежності України. У конкурсі, що став звітом про проведену роботу на навчальний рік, взяли участь 19 вищих навчальних закладів  I-IIр. Акредитації області. Було представлено 106 художніх колективів із загальною кількістю 594 учасники. Результати обласного конкурсу засвідчили високу активність студентів і учнів БТЕК КНТЕУ, а також високий виконавський рівень і як наслідок цього високі результати роботи (наказ №227 від 12.04.2016 «Про підсумки обласного конкурсу аматорських колективів ВНЗ I-IIр. а.») і перші місця в номінаціях: - «Викладацьких колектив» - «Оркестр народних інструментів» - «Інструментальна музика» друге місце в номінаціях – «Сучасна хореографія» третє місце в номінаціях – «Вокальний ансамбль дівча ... Читати далі »

Переглядів: 560 | Додав: REDAKTOR | Дата: 18.04.2016 | Коментарі(0)

Вже стало традицією проведення у коледжі науково-практичних конференцій на різну тематику. Адже, конференція – найбільш поширена форма обміну інформацією. Одна частина доповідачів повідомляє про певні наукові ідеї, результати дослідження, інша – є слухачами, які сприймають інформацію та беруть участь в обговоренні. 
 29 березня 2016р. в актовій залі відбулася науково-практична конференція на тему: «ПОПУЛЯРИЗАЦІЯ ІНІЦІАТИВ  ТА УСПІШНИХ ПРАКТИК У СФЕРІ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ», яку підготували зі студентами відділення енерготехнологій та підприємництва викладачі циклової методичної комісії економічних дисциплін: Остафійчук Галина Петрівна та Барабалюк Руслана Степанівна.
 Основною метою проведення заходу було:
- обговорення актуальних перспектив розвитку енергозбереження України;
- інформування щодо сучасних аспектів енергоефективності;
-пошук нових рішень щодо проблем енергоефективності та енергозбереження; 
... Читати далі »

Переглядів: 646 | Додав: REDAKTOR | Дата: 18.04.2016 | Коментарі(0)

9 квітня 2016р у  Вінниці відбувся ІIІ Всеукраїнський конкурс – фестиваль мистецтв “Зірковий крок 2016″, в якому брав участь зразковий танцювальний колектив «Сюрприз» ПК «Прометей» профкому БуТЕС.
Для переможців конкурсу-фестивалю за підсумками журі були встановлені наступні нагороди:
ГРАН-ПРІ конкурсу-фестивалю;
Лауреати 1-ї, 2-ї та 3-ї премій;
Дипломанти конкурсу-фестивалю (у кожній номінації, жанрах та вікових підгрупах);
Кожен учасник отримав диплом учасника, переможців нагороджували грамотами, ексклюзивними статуетками та відзнаками із зображенням конкурсної символіки, дипломами і цінними подарунками від організаторів, меценатів та спонсорів.
Переможець одержав диплом володаря «Гран-Прі» і нагороду.
Також конкурсанти за рішенням журі отримали цінні сертифікати на участь у конкурсах.
Перше місце отримала старша група зразкового танцювального колективу «Сюрприз» ... Читати далі »

Переглядів: 817 | Додав: REDAKTOR | Дата: 18.04.2016 | Коментарі(0)

За повідомленням відділу молоді і спорту міської ради, 08-09 квітня відбулися змагання на  Кубок Івано-Франківської області з веслування на байдарках і каное, де команда м.Бурштина була представлена  18 спортсменами з веслування на байдарках, а м.Івано-Франківськ  спортсменами з веслування на каное.
Спортсмени змагалася відносно таких вікових груп: 2000-2002р.н. 2003р.н., і молодші юнаки 2004р.н.
На дистанції 2000м:
серед старших юнаків 
І місце Фардига Ігор
ІІ місце – Ковальчук Віталій
ІІІ місце – Свитак Богдан
серед юнаків 2003р.н :
І місце – Росоловський Данило
ІІ місце – Єсіпов Максим
ІІІ місце – Білоус Володимир
серед юнаків 2004р.н. :
І місце – Андреїв Олександр
ІІ місце – Кришталевич Арсен
ІІІ місце – Крижанівський Іван
серед дівчат :
І місце – Вишинська Олена
ІІ місце – Цапок Юлія
На коротк ... Читати далі »

Переглядів: 572 | Додав: REDAKTOR | Дата: 18.04.2016 | Коментарі(0)

В Бурштині  згідно щорічної традиції відбулося об’єднане відкриття Вело-сезону2016. В якому взяли участь вело-клуби Івано-Франківська та  Бурштина. Маршрут першої цьогорічної вело-подорожі пройшов навколо Бурштинського водосховища.
«Дякую всім за участь, всі молодці -при такій кількості (54) людей, ми досить адекватно переміщалися! Також велика подяка хлопцям з «Boston BIKE» за допомогу в організації цього свята. Надіюсь заряд позитивної енергії залишиться з нами на весь сезон» - зазначив один із учасників вело-пробігу - повідомляє відділ у справах молоді і спорту Бурштинської міської ради.

Переглядів: 610 | Додав: REDAKTOR | Дата: 18.04.2016 | Коментарі(0)

Громадяни  України, які планують виїхати за кордон на постійне місце проживання, зобов’язані не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду, подати до органу державної фіскальної служби декларацію про майновий стан і доходи. Про це нагадують в Головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області. 
Протягом 30 календарних днів з дня отримання декларації орган державної фіскальної служби зобов’язаний визначити податкове зобов’язання платника податку та надіслати йому податкове повідомлення, а у разі відсутності податкових зобов’язань - видати довідку платнику податку. 
Платник  зобов’язаний сплатити визначену у податковому повідомленні суму податкового зобов’язання, включаючи пеню та штрафні санкції (у разі наявності). 
Довідка  дійсна протягом 60 календарних днів з дати видачі та подається до органів митного контролю під час перетину  кордону і є підставою для проведення митних процедур.&nb ... Читати далі »

Переглядів: 590 | Додав: REDAKTOR | Дата: 18.04.2016 | Коментарі(0)

22 квітня 2016 року об 11:00 год. відбудеться І-ий міський 
відкритий конкурс виконавців-інструменталістів “Музиченьки”.
Місце проведення: Бурштинська ДМШ.

Учасники-солісти і дуети (7-16 років)
Організатори: відділ культури, туризму і зовнішніх зв’язків 
Бурштинської міської ради та Бурштинська дитяча музична школа.
Контактні телефони: 44-548, 45-160

Переглядів: 638 | Додав: REDAKTOR | Дата: 18.04.2016 | Коментарі(0)