П`ятниця, 19.04.2024, 18:21
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Квітень » 11

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 31.03.2015,  № 179 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у Державному бюджеті для здійснення заходів із соціальної та професійної адаптації учасників анти терористичної операції (крім військовослужбовців, звільнених у запас або відпустку)».
Учасники АТО мають можливість пройти професійну підготовку, перепідготовку, та підвищення кваліфікації за рахунок коштів з Державного бюджету, з терміном  навчання до 12 місяців. Відповідно до лімітної довідки плану асигнувань на одного учасника АТО на рік витрачається не більше 6000 гривень.
Для отримання послуг соціального та професійної адаптації особа повинна мати посвідчення учасника бойових дій (інваліда війни або учасника війни) та документ, що 
підтверджує, безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення. Таким документом може бути один із нижчезазначених (оригінал або його ... Читати далі »

Переглядів: 506 | Додав: REDAKTOR | Дата: 11.04.2016 | Коментарі(0)

На виконання Указу Президента України №122/2016 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2016 році» Галицький районний військовий комісаріат запрошує юнаків призовного віку на строкову військову службу. 
Призову підлягають громадяни України віком від 18 до 27 років, відправці у військові частини підлягають громадяни яким виповнилося 20 років, а також старші особи, які не досягли 27-річного віку, за станом здоров’я, рівнем освіти та морально-діловими якостями придатні до проходження військової служби і не мають підстав для надання відстрочки або звільнення від проходження строкової військової служби.
Призвані на строкову військову службу приймати участь в АТО не будуть.
Юнаки будуть проходити військову службу в Збройних Силах України, в Національній Гвардії України, в Державній Прикордонній Службі
При отриманні пові ... Читати далі »

Переглядів: 621 | Додав: REDAKTOR | Дата: 11.04.2016 | Коментарі(0)

У неділю, 10 квітня, вулицями Бурштина пройшло більше тисячі містян  із молитвою Хресної Дороги.

... Читати далі »

Переглядів: 803 | Додав: REDAKTOR | Дата: 11.04.2016 | Коментарі(0)

На ДТЕК Бурштинській ТЕС розпочалися ремонтні роботи на енергоблоці №9. Цей енергоблок виробляє електроенергію для українських споживачів. Завдяки запланованому ремонту енергетики продовжать термін служби устаткування, підвищать його техніко-економічні показники, збільшать навантажувальну здатність та знизять шкідливих речовин в атмосферу. На ремонт енергоблоку №9 Бурштинської ТЕС ДТЕК спрямує  більше 70 млн. грн.
Енергоблок №9 ДТЕК Бурштинської ТЕС введений в експлуатацію в грудні 1968 р. Попередній капітальний ремонт на ньому проводився у 2006 році. Енергоблок №9 разом з №8 постійно завантажені і беруть участь у регулюванні балансу потужності в об’єднаній енергосистемі України. Окремі елементи обладнання блоку №9 відпрацювали свій ресурс і потребують заміни. Тому, на енергоблок №9 очікує капітальний ремонт впродовж 120 календарних днів. Вартість такого ремонту становитиме понад 70 млн грн.
Під час капремонту ДТЕК виконає великий комплексу робіт по ремонту ко ... Читати далі »

Переглядів: 570 | Додав: REDAKTOR | Дата: 11.04.2016 | Коментарі(0)

Дитячий майданчик, спортивний куток, тротуар чи зелена зона відпочинку – все це для жителів міста давно стало звичним явищем, адже Конкурс «Місто своїми руками» 4 рік поспіль проходить у Бурштині.
Представники громадських організацій, органи самоорганізації населення, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків та ініціативні громадяни м. Бурштина та с. Вигівка мають унікальну можливість підготувати та подати на Конкурс власні міні-проекти спрямовані на вирішення місцевих проблем.
Що для цього потрібно зробити? 
1) Обрати пріоритетний напрямок Конкурсу, а саме:
-  підтримка громадських ініціатив в соціальній сфері;
- підтримка громадських ініціатив у сфері житлово-комунального господарства;
- підтримка громадських ініціатив у сфері пропаганди здорового способу життя та популяризації занять спортом;
- підтримка та розвиток освітніх, культурних і творчих ініціатив;
- підтримка ініціатив у сфері бл ... Читати далі »

Переглядів: 494 | Додав: REDAKTOR | Дата: 11.04.2016 | Коментарі(0)

31 березня у Бурштинському енергетичному коледжі ІФНТУНГ відбулося засідання круглого столу на тему: «Знання і вміння економіста - крок до успіху».
У ньому взяли участь випускники коледжу, студенти економічного відділення спеціальності «Економіка підприємства» і відділення енерготехнологій та підприємництва, викладачі ЦМК економічних дисциплін.
Метою проведення даного заходу було з’ясування ролі студента як майбутнього фахівця в розвитку економіки України та висвітлення й обговорення проблем і перспектив взаємодії у трикутнику «Студент-Економіст-Розвиток економіки».
Із вітальним словом до учасників засідання звернулася Боднар Любов Василівна, викладач ЦМК економічних дисциплін, яка зачитала порядок роботи та акцентувала увагу на словах Нельсона Мандели: «Освіта – найбільш потужна зброя, яку ви можете використовувати, щоб змінити світ». 
Основними завданнями засіданнятакож   ... Читати далі »

Переглядів: 594 | Додав: REDAKTOR | Дата: 11.04.2016 | Коментарі(0)

Усім відомо, що здоров’я — найголовніше багатство людини, адже лише здорова людина може почуватися веселою, щасливою, а повною сил та енергії.Кожен обов’язково має пам’ятати, що його здоров’я — це здоров’я усієї його родини. Неможливо виростити здорову дитину у тій родині, де батьки не приділяють достатньо уваги здоровому способу життя.
Усі повинні знати, що таке здоровий спосіб життя, які його складові. Саме тому правила здорового способу життя вивчають на уроках, на позакласних та шкільних заходах, обговорюють на батьківських зборах.
Формулою здорового способу життя можна вважати таку формулу: «Зберегти, розвивати, відновлювати».
Перша складова — зберегти — означає поводитися так, щоб не зашкодити своєму здоров’ю: уникати небезпечних ситуацій, запобігати шкідливим звичкам, не вживати зіпсованої та шкідливої їжі. Виконання цієї складової дитиною неможливе без участі дорослих.
У рекламі к ... Читати далі »

Переглядів: 1243 | Додав: REDAKTOR | Дата: 11.04.2016 | Коментарі(0)

Сміх – це сонце: воно проганяє зиму з людського обличчя. Так звучить твердження класиків сміху. У Бурштинській ЗОШ І-ІІІ ст. №2, 1 квітня відбулася традиційна першоквітнева розважальна програма для учнів. Цьогоріч вона носила назву «Наша ліга сміху». Ідею про проведення такого дійства запропонував парламент Дитячої Республіки. 
Взагалі то, в річному плані роботи Дитячої республіки, було заплановано провести КВК. Однак, коли почали підготовку, то хтось з учнів підкинув ідею про те, що КВК зародилося в Росії і буде не зовсім патріотично пропагувати їхні ідеї в Україні, тим більше в час збройного протистояння. Після невеликої дискусії всі одноголосно зійшлися на думці провести свою, суто українську шкільну «Лігу сміху». 
Проведенню розважальної програми передувала велика підготовча робота, яка полягала не тільки в колективному відборі кращих сценок і жартів, а і в інтенсивних щоденних репетиціях. Шоу-програма «Наша ліга сміху&ra ... Читати далі »

Переглядів: 831 | Додав: REDAKTOR | Дата: 11.04.2016 | Коментарі(1)

 Птахи – наші друзі. Вони прикрашають землю, наше життя. Важко уявити собі весну без шпаків, море без мартинів, гай без солов’їв. Яке ж то українське село без лелек і лелечих гнізд?  Птахи  - бойові охоронці полів і лісів, садів та городів від різних шкідників. Тому наша еко-вікторина присвячена земним істотам – птахам, яка називається «Птахи – наші пернаті друзі». Її підготувала і провела з групою продовженого дня бібліограф Бурштинської міської дитячої бібліотеки Якимів О.Л.   Еко-вікторина пройшла з нагоди Міжнародного Дня птахів і складалася з двох турів. Перший тур називався «Вгадай загадку», другий тур – «Впізнай птаха». Учасники вікторини відгадували птахів за уривком  художнього твору або  опису птаха. Найкращі знання показали учні: Сирова Христина (учениця 4класу) , Федина Ангеліна (учениця 3 класу) та Рижа Маринка (1 клас).
Бібліограф Якимів О. Л. ознайомила  учасникі ... Читати далі »

Переглядів: 1012 | Додав: REDAKTOR | Дата: 11.04.2016 | Коментарі(0)

У випадку виникнення обов’язку декларувати доходи, фізична особа без реєстрації подає декларацію за попередньою податковою адресою
Якщо фізична особа, котра отримувала доходи, що підлягають декларуванню, знята з реєстрації за однією адресою та не за реєстрована за новою, то вона повинна подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи до контролюючого органу за попередньою податковою адресою.
Відповідно до п.49.1 ст.49 Податкового кодексу України декларація подається за звітний період в строки до контролюючого органу, в якому перебуває на обліку платник податків.
Пунктом 45.1 ст.45 Податкового кодексу України передбачено, що платник податків – фізична особа зобов’язаний визначити свою податкову адресу. Податковою адресою платника податків – фізичної особи є місце його проживання, за яким він береться на облік як платник у контролюючому органі. Платник податків - фізична особа може мати одночасно не більше од ... Читати далі »

Переглядів: 629 | Додав: REDAKTOR | Дата: 11.04.2016 | Коментарі(0)

Починаючи з 1 березня 2016 року Івано-Франківський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги змінив місцерозташування. Відтепер отримати юридичну консультацію та послуги адвоката за рахунок держави можна за адресою: м. Івано-Франківськ, вулиця Івана Франка, 4.  Контактні телефони: 0342 55-90-66, 55-90-67, 096-138-82-89. 
Івано-Франківський місцевий центр з надання БВПД був відкритий 
1 липня 2015 року. За період функціонування, працівниками було опрацьовано  близько тисячі звернень мешканців міста Івано-Франківська та області. Понад півтори сотні громадян скористались послугами адвокатів за рахунок держави. У Місцевому центрі можна отримати правову допомогу як у цивільних так і у адміністративних справах. Також до компетенції Місцевого центру входить розгляд справ у кримінальних провадженнях де допомоги потребують свідки та потерпілі. Окрім, послуг адвоката, в Центрі можна отримати безоплатні консультації з будь-яких правових пи ... Читати далі »

Переглядів: 580 | Додав: REDAKTOR | Дата: 11.04.2016 | Коментарі(0)