Субота, 20.04.2024, 07:36
Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Наші партнери
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 27

Просимо Вас не включати самовільно системи опалення будинків. Це може призвести до:
- затоплення квартир, підвальних приміщень.
- зриву циркуляційних насосів на ТЕС, що призведе до проблем з гарячим водопостачанням.
- виходу з ладу обладнання теплових пунктів.
В будинках де включено опалення будуть складатись акти і проводитись нарахування для оплати за використану теплову енергію.

Переглядів: 607 | Додав: vovak | Дата: 27.10.2014 | Коментарі(0)

Нещодавно у Бурштині яскраво спалахнула активна молодіжна організація – Бурштинський осередок Всеукраїнської організації Молодіжний Націоналістичний Конгрес (МНК), яка на даний час є єдиною організацією, що працює в молодіжному середовищі відповідно до цілей і завдань, поставлених ОУН, з роботи з молоддю в царині вишколу членства, захисту прав та інтересів української молоді, пропаганди ідей українського націоналізму.  За досить короткий час учасникам МНК вдалося зреалізувати досить багато молодіжних проектів, яких саме – розповів керівник Бурштинського осередку МНК Юрій Горлатий:
- Юрію, Молодіжний Націоналістичний Конгрес – це Всеукраїнська молодіжна організація, яка існує ще з 2001 року у Києві. А коли і з чиєї ініціативи виник Бурштинський осередок МНК?
- Спочатку виник Івано-Франківський осередок, куди з Бурштина увійшли я та ще один активний та ініціативний хлопець Федорняк Андрій. З часом до нас почало приєднуватися все більше і більше молод ... Читати далі »

Переглядів: 853 | Додав: vovak | Дата: 27.10.2014 | Коментарі(0)

Нещодавно у Бурштині було встановлено багатофункціональний спортивний майданчик, який мешканці розфарбували в національні кольори. Цей майданчик – це ще один результат конкурсу міні-проектів «Місто своїми руками», який уже другий рік поспіль проходив у місті в рамках Стратегії соціального партнерства Бурштинської міської ради та компанії ДТЕК. Керівник проекту «Встановлення спортивного майданчику для занять streetworkout» Станіслав Колоша розповів про те як з’явилася ідея і як вдалося її реалізувати

 

- Станіславе, перш за все вітаємо ініціативну групу, яку Ви очолили із перемогою у конкурсі «Місто своїми руками» та успішній реалізації проекту. Розкажіть нашим читачам, що означає поняття «streetworkout», оскільки воно є новим та мало кому зрозумілим у місті.
- Street Workout, що в перекладі з англійської означає "вуличне тренування" — це один із нових видів молодіжного спорту, який ... Читати далі »

Переглядів: 687 | Додав: vovak | Дата: 27.10.2014 | Коментарі(0)

1942 року в цей день було офіційно утворено Українську Повстанську Армію, яка теж обрала собі свято Покрови за день Зброї, віддавшись під опіку святої Матері Богородиці. Українська Повстанська Армія боролася за самостійну Україну, воювала проти польської Армії Крайової, гітлерівської Німеччини і Радянського Союзу. Таким чином,українці святкують Покрову не тільки як народно-релігійне, а й національне свято.
Відзначення 72-ї річниці створення УПА та свята Покрови Пресвятої Богородиці у Бурштині вже традиційно розпочалося ранішніми літургіями в церквах міста. Після обіду  представники усіх підприємств та організацій Бурштина, міські навчальні та дошкільні заклади, а також самооборона міста та ветерани української повстанської армії зібралися на площі Героїв УПА і під живий звук міського муніципального оркестру урочистою ходою попрямували вздовж центральної дороги до символічної могили «Борцям за волю України», де і відбулась поминальна панахида за загиблими героя ... Читати далі »

Переглядів: 542 | Додав: vovak | Дата: 27.10.2014 | Коментарі(0)

14 та 15 жовтня в рамках благодійного туру  "Схід та Захід разом" вперше до Бурштина завітали  актори Дніпропетровського академічного українського музично-драматичного театру ім. Т. Шевченка. Гастрольний тур театралів Західною Україною вже триває кілька тижнів і, окрім ознайомчої, має благодійну мету, адже певна сума коштів виручена від продажу квитків буде спрямована на потреби української армії.
Своє перебування у Бурштині театр розпочав 14 жовтня із вистави про молоді роки та творчість Тараса Шевченка «Бал», постановка якої відбулася у від реконструйованому будинку культури ім.. Тараса Шевченка, що знаходиться  у старій частині міста. Головною постаттю у виставі є молодий Тарас Шевченко – випускник Петербурзької академії мистецтв, який поступово набував слави художника, уже написав певну кількість своїх віршів-шедеврів, закохувався у жінок, мав акторські здібності. На балу у князя Рєпніна звучать поезія Кобзаря  та пісні на йо ... Читати далі »

Переглядів: 660 | Додав: vovak | Дата: 27.10.2014 | Коментарі(0)

Пам’ятний знак «За заслуги перед містом» з рук міського голови Петра Курляка отримав Народний депутат України Володимир Васильович Шкварилюк. Нагадаємо, такими пам’ятними знаками під час святкування
ювілею міста, були відзначені особи, котрі внесли вагомий вклад у розвиток міста Бурштина.
На жаль, Володимир Васильович у той час не зміг навідатися до Бурштина, тож нагорода знайшла його минулої п’ятниці.

Переглядів: 561 | Додав: vovak | Дата: 27.10.2014 | Коментарі(0)


Робота порталу онлайн-звернень «Відкрите місто» у Бурштині розпочалася 10 жовтня 2013 року. І навіть після року часу платформа продовжує успішно працювати: реєструється все більше користувачів, проблеми вирішуються частіше, а відповідальні виконавці ретельніше опрацьовують усі звернення громадян, оперативніше реагують на них та активно надають офіційну актуальну інформацію про події в місті.
Загалом за 11 місяців роботи платформи, станом на 1 жовтня було опубліковано майже 1067 проблем. Спільними зусиллями Бурштинської міської ради, КП «Житловик», місцевих підприємців та активних мешканців вдалося вирішити 64 із заявлених проблем.
Отже, перший місяць осені виявився насиченим: майже вдвічі виросла кількість проблем, ВИРІШЕНИХ МІСЦЕВОЮ ВЛАДОЮ. Народна прикмета: наближаються вибори
Найчастіше мешканці пілотних міст публікували проблеми, пов‘язані із вивезенням сміття, впорядкуванням прибудинкових територій, побудовою дитячих та спо ... Читати далі »

Переглядів: 630 | Додав: vovak | Дата: 27.10.2014 | Коментарі(0)

Питання: «20 січня 2011 року померла громадянка С. Тамара Іванівна. На протязі 6 місяців до нотаріуса з заявою про прийняття спадщини звернулась дочка померлої Ольга і троє внуків (дітей померлого в 2003 році сина С. Тамари Іванівни Юрія). Заповіт померлою С. Тамарою Іванівною не складався. Скажіть будь ласка хто має право на спадщину із зазначених претендентів і на яку частку?» Відповідь: В даній ситуації виходячи з норм чинного законодавства України право на спадщину мають як дочка померлої Ольга так і онуки покійної. Дочка Ольга є спадкоємицею за законом (Цивільного кодексу України Стаття 1261. «Перша черга спадкоємців за законом»: 1. У першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, та батьки.) і ій належить право на ? частку усього майна покійної. Троє внуків , що є дітьми раніше померлого сина Юрія є спадкоємцями за правом пред ... Читати далі »

Переглядів: 939 | Додав: vovak | Дата: 27.10.2014 | Коментарі(0)

У ярмарку взяли участь учні всіх класів, було презентовано багато цікавих виробів, виготовлених власними руками, в яких було проявлено фантазію та творчість, смачною була різноманітна випічка, солодощі, вражали своєю оригінальністю фруктові композиції. Допомагали дітям і батьки, і вчителі.
«Ідея з проведенням ярмарку нам дуже сподобалася, оскільки це гарний спосіб допомогти бійцям АТО, кожен з яких щодня ризикує власним життям заради рідної України та заради мирного і кращого життя. Сподіваємося, що зібрані сьогодні кошти допоможуть врятувати життя хоча б одному бійцю, а інші заклади та підприємства будуть організовувати подібні ярмарки чи інші благодійні заходи, щоб максимально підтримати усіх учасників АТО», - розповідають учасники ярмарку, учні школи №2.
Загалом ярмарок відвідало багато людей, спільними зусиллями вдалося зібрати 8 357 грн, які школа перерахувала на лікування 29-річного калушанина Олега Івахнюка, який отримав серйозні поранення в зоні АТО.< ... Читати далі »

Переглядів: 682 | Додав: vovak | Дата: 27.10.2014 | Коментарі(0)


Військово-політична обстановка у південних та східних регіонах України залишається вкрай напруженою. Не дивлячись на впровадження заходів плану щодо мирного врегулювання збройного конфлікту, запропонованого Президентом України П.Порошенком, бойові дії з боку сепаратистів, терористів та підрозділів Російської армії продовжуються. Аналіз військово-політичної ситуації свідчить, що загроза повномасштабного вторгнення Збройних сил Російської Федерації на територію України залишається імовірною.
З метою підвищення обороноздатності області від російських агресорів, згідно плану додаткових заходів щодо  підвищення обороноздатності  міста Бурштин створюється територіальний загін оборони міста на базі громадської організації «Народна Самооборона - Українська варта».                                &nbs ... Читати далі »

Переглядів: 527 | Додав: vovak | Дата: 27.10.2014 | Коментарі(0)

9 жовтня у навчально-виховному комплексі м. Бурштин  закладі була організована акція "Допоможи воїну АТО", в рамках якої дітки приносили: крупи, засоби особистої гігієни, чаї, кави та ін. І завдяки волонтерам ці пакунки були доставлені учасникам бойових дій на Сході нашої країни. До того ж, школярі малювали малюнки, писали листи, заспівали кілька патріотичних пісень для підняття баєвого духу захисників України, за що командир батальйону особисто подякував учням, вчителям, а також їхнім батькам.

Переглядів: 631 | Додав: vovak | Дата: 27.10.2014 | Коментарі(0)

4 нових дитячих майданчика – маленька радість для дітей
Однією із багаторічних проблем Бурштина є відсутність спеціально обладнаних міць відпочинку та проведення вільного часу для дітей. Це часто призводить до того, що діти швидше засвоюють погані звички, проводять своє дозвілля в небезпечних місцях, погано розвиваються фізично, менше спілкуються з ровесниками. Мабуть саме тому 4 проекти із 22 поданих на конкурс «Місто своїми руками» у 2014 році передбачали встановлення ігрових дитячих майданчиків.
Нагадаємо, що конкурс міні-проектів «Місто своїми руками» є ініціативою енергетичної компанії ДТЕК та проводиться в місті в рамках Стратегії соціального партнерства між ДТЕК та Бурштинською міською радою. Суть конкурсу полягає в тому, щоб мешканці, які мають спільні ідеї щодо вирішення певних проблем в місті об’єднювалися в ініціативні групи, домовлялися, готували проектні заявки та подавали їх на розгляд конкурсної комісії. Основною умовою ... Читати далі »

Переглядів: 775 | Додав: vovak | Дата: 27.10.2014 | Коментарі(0)

З нагоди відзначення 200-ліття від дня народження великого Поета Тараса Шевченка бібліотекарями Бурштинської міської бібліотеки для дорослих спільно з працівниками бібліотек  сіл Дем’янів, Коростовичі, Озеряни, Слобода, Насташине та міської бібліотеки для дітей  була організована книжково-ілюстративна виставка «Шевченкове ім’я є символом держави, як гімн і прапор, як калина і верба». 19 вересня в читальній залі була проведена презентація виставки  за такими розділами: «Тарас Шевченко – унікальний людський і культурно-історичний феномен», «Сердечні пристрасті Тараса Шевченка», «Жива вода Шевченкового слова», «Віртуальна мандрівка по Шевченківських місцях», «Мистецька спадщина», «Шевченко: маловідомі сторінки життя», «Кобзар» – це книга Правди і Життя», «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття, тебе своїм сучасником звемо» і «Пое ... Читати далі »

Переглядів: 672 | Додав: vovak | Дата: 27.10.2014 | Коментарі(0)

В день, коли на світ з’являється малюк, щасливі батьки сяють посмішками. Нові незвичні ролі - мама, тато… Вони відчувають себе іншими людьми - відповідальнішими, дорослішими, досвідченішими.
Але є батьки, які стають мамами і татами не в момент народження малюка, а тоді, коли цей малюк трішечки підріс, набув свого життєвого досвіду, навіть, зневірився у тому, що на світі є добрі та люблячі дорослі, батьки, які прийшли до батьківства шляхом усиновлення.
Батьківство - це велике щастя, і разом з тим велика жертовність. Це безмежне розуміння та бажання принести дитині трепетну мить радості. Це горе, поділене на кожного члена родини та щастя, помножене на всіх. Родина, в якій є усиновлена дитина – це родина назавжди.
День усиновлення – свято України, яке щороку припадає на 30 вересня та співпадає із днем християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їх Софії і, мабуть, не випадково. Святий обов’язок дорослих – зробити все можливе ... Читати далі »

Переглядів: 625 | Додав: vovak | Дата: 27.10.2014 | Коментарі(0)

Грип — відоме всім інфекційне захворювання , яке вважається буденним. А те , що сприймається нами як буденне , зазвичай не викликає особливого інтересу . Ну , подумаєш , заразився . Перехворів і все! Але грип може призводити до цілого ряду ускладнень і навіть стати причиною летального результату . Тому хворіти на грип треба вміти. Є ряд нескладних правил , які дозволять якомога швидше впоратися з хворобою і знизити ризик виникнення ускладнень. Грип — це гостре захворювання верхніх дихальних шляхів , причиною якого є проникнення в організм вірусу грипу. Грип відносять до гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ).
Як правило , спалахи захворювання на  грип  носять сезонний характер і максимальні у осінньо -зимовий період . Причому різні форми грипу (їх близько 2000 різновидів ) поширюються з різною періодичністю . Так епідемії викликані серотипом А виникають з періодичністю в 2-3 роки , серотипом В — 4-6 шість років , а серотип С не викликає епід ... Читати далі »

Переглядів: 571 | Додав: vovak | Дата: 27.10.2014 | Коментарі(0)